Налаштування інтернету та MMS Мегафон

Anonim

У кожному телефоні, підключеному до мережі Мегафон, повинні бути прописані налаштування для доступу до Інтернету та для надсилання/приймання мультимедійних повідомлень. Відсутність коректних налаштувань призводить до того, що користуватися послугами мережі та працювати з MMS просто неможливо. Це однаково стосується як звичайних телефонів, так і смартфонів. Всі сучасні мобільні пристрої вміють налаштовуватись автоматично, варто лише вставити SIM-карту.

Але інколи налаштування не прописуються і не встановлюються – в цьому випадку потрібно налаштувати телефон вручну. У цьому огляді ми розглянемо процедуру отримання автоматичних налаштувань та навчимося вводити налаштування вручну.Також ви можете прочитати статтю налаштування інтернету Мегафон на планшеті, в якій описуються всі тонкощі.

Як замовити налаштування інтернету Мегафон на телефон

Раніше налаштування Інтернету на МегаФоні можна було замовити за допомогою SMS-команд. Для налаштування інтернету потрібно було відправте цифру 1 на номер 5049. Через кілька хвилин на номер приходило SMS з налаштуваннями профілю. встановлення SIM-картки на телефон або смартфон.

GPRS-налаштування на МегаФоні можна отримати і через офіси обслуговування – зверніться туди зі своїм пристроєм, де його налаштуванням займуться фахівці. На сайті Мегафона, в розділі «Запитання, що часто ставляться», знаходиться підрозділ «Інтернет, модем і MMS». Тут можна ознайомитися з усіма ручними налаштуваннями для сучасних мобільних платформ.

Як вручну налаштувати інтернет Мегафон

Налаштування APN на Мегафоні можна ввести вручну. Для цього в телефоні потрібно створити профіль з такими даними :

  • Назва профілю – MegaFon Internet (можна вписати сюди що завгодно);
  • Домашня сторінка – http://www.megafon.ru/ (за фактом сюди теж можна вписати все що завгодно, тому що тут виставляється домашня сторінка для вбудованого браузера);
  • Точка доступу – internet;
  • Тип аутентифікації – звичайний;
  • Логін та пароль – не заповнюються.

Тут можуть бути й налаштування проксі-сервера – вам потрібно вимкнути його використання, ніякі дані тут не заповнюються. Якщо все вказано правильно, можна спробувати вийти в Інтернет, відкривши браузер.

Якщо говорити про налаштування 3G від Мегафона, то ніяких додаткових налаштувань для доступу до мереж третього покоління робити не потрібно.Простежте, щоб у властивостях мобільних мереж було встановлено автоматичний пошук мереж WCDMA (або примусова реєстрація у мережах WCDMA).

Як замовити налаштування ММС Мегафон

Замовити налаштування MMS на Мегафоні неможливо. Раніше для цього потрібно було відправити цифру 3 на номер 5049, але сьогодні ця команда не працює. Під час встановлення SIM-картки послуга MMS буде налаштована автоматично. Після активації автоматичних налаштувань ви зможете надіслати MMS на Мегафон. Якщо щось не працює, зверніться до довідкової служби або офісу обслуговування.

Як вручну налаштувати ММС на телефоні

Якщо автоматичні налаштування не приймаються та не встановлюються, потрібно ввести ручні налаштування. Для цього у телефоні створюється профіль , де вказуються такі дані:

  • Назва профілю – наприклад, MMS Internet;
  • Адреса сервера (домашня сторінка) – http://mmsc:8002;
  • Проксі – включено;
  • Адреса проксі – 10.10.10.10;
  • Порт проксі – 8080;
  • Точка доступу (або APN) – mms;
  • Ім'я користувача та пароль – не заповнюються.

Як і у випадку з налаштуванням інтернет-профілів, найменування деяких пунктів можуть відрізнятися, залежно від моделі телефону або смартфона.

Як налаштувати інтернет на 3G та 4G модемі Мегафон

3G- і 4G-модеми від Мегафону продаються вже налаштованими – куплений модем потрібно підключити до вільного USB-порту та дочекатися закінчення встановлення вбудованої програми, що управляє. Після цього можна виходити до мережі. Налаштування мегафон-модему може знадобитися лише в тому випадку, якщо дані з автоматично створеного профілю кудись зникли.У цьому випадку потрібно створити новий профіль і прописати в ньому такі дані:

  • Ім'я профілю – будь-яке, наприклад, MegaFon Internet;
  • APN (або точка доступу) – internet;
  • Номер дозвону - 99;
  • Ім'я та пароль – не заповнюються.

Після цього можна перевірити з'єднання з мережею. Радимо також прочитати наш огляд Налаштування мобільного інтернету Мегафон, в якому розглядаються тонкощі налаштування на різні пристрої.