Як приховати номер на Мегафоні

Anonim

Стільниковий зв'язок від Мегафона та інших операторів хороша тим, що в ній працює така послуга, як визначення номера. Приймаючи вхідні дзвінки, ми завжди бачимо номер абонента. Така можливість надається абсолютно безкоштовно, тоді як стаціонарні оператори стягують за це додаткові кошти.

Як приховати номер на МегаФоні і зробити дзвінок інкогніто? Питання анонімних дзвінків і буде присвячено цей огляд. В рамках цього огляду ми розглянемо дві основні послуги – «Розовий АнтіАОН» та «Антивизначник номера». Ефект від обох послуг однаковий, відмінності лише в тарифікації.

Опис послуги АнтіАОН

Послуга АнтиАОН від Мегафона дозволяє приховати свій номер при дзвінках іншим абонентам Мегафона та інших мереж мобільного зв'язку Росії. Але її дія поширюється виключно на голосові дзвінки – надіслати анонімне повідомлення або MMS ми не зможемо. Як уже говорилося, в мережі Мегафон діють дві схожі послуги:

  • «Розовий АнтіАОН» від Мегафону дозволяє приховати номер за фактом активації послуги. Оплата за користування послугою становить 7 рублів за один дзвінок. Якщо анонімних дзвінків протягом дня буде багато, то витрати виявляться досить великими;
  • «Антивизначник номера» – дозволяє приховувати номери всіх дзвінків. Плата за послугу складає 5 руб./добу, що значно дешевше, ніж під час використання «Разового АнтиАОНа».

«Розовий АнтиАОН» хороший тим, що не вимагає підключення та доступний кожному абоненту.Тарифікація послуги здійснюється за фактом її використання. Що стосується «Антивизначника номера», то за його допомогою ми можемо здійснювати необмежену кількість анонімних викликів за невелику абонентську плату.

До речі, далеко не всі виклики можуть виявитися прихованими – якщо абонент, що викликається, користується послугою «СуперАОН», то номер приховати не вдасться Анонімні виклики можна здійснювати і номери інших мобільних операторів. Як стверджує Мегафон, мережа не гарантує приховування номера під час здійснення подібних викликів. Але практика говорить про те, що номери все-таки ховаються, причому цілком успішно.

Як подзвонити з прихованого номера Мегафон

Для того щоб приховати номер на Мегафон на один раз, потрібно використовувати особливий синтаксис набору номера - 3189211234567 та кнопка виклику ( де 89211234567 - номер абонента, що викликається). Так працює послуга «Розовий АнтіАОН».Як тільки мережа визначить, що ми намагаємося приховати номер, то за здійснення дзвінка буде списана додаткова сума – 7 рублів.

Зробити прихований номер на МегаФоні можна й іншим способом – залізти в налаштування дзвінків та знайти там розділ «Передача свого номера» У цьому розділі вибираємо параметр "Ні", після чого ми можемо здійснювати дзвінки без використання префікса 31 . Але навіть у цьому випадку оплата списуватиметься за кожен дзвінок – найкраще приховувати номер за допомогою префікса тоді, коли це потрібно.

Для того щоб підключити АнтіАОН на МегаФоні на постійній основі, нам потрібно скористатися послугою «Антивизначник номера». Підключення проводиться USSD-командою 221 Після цього потрібно зайти в розділ «Передача свого номера» (в меню телефону) і переконатися, що там стоїть параметр «Ні» («Не надсилати») або « Задано мережею» (найменування параметрів можуть відрізнятися залежно від виробника телефону).Вартість підключення становить 10 рублів, абонентська плата – 5 руб./добу

Як дзвонити з прихованого номера на Мегафоні безкоштовно? На жаль, такої можливості не передбачено. Але ще кілька років тому послуга антивизначення номера надавалася абсолютно безкоштовно і без абонентської плати.

Як відключити АнтіАОН на Мегафоні

Для того щоб відключити прихований номер на МегаФоні, нам потрібно визначитися, яку послугу ми використовуємо для приховування свого номера. Якщо це «Розовий АнтиАОН», для його відключення слід активувати в налаштуваннях дзвінків передачу свого номера. Також для цього потрібно припинити використовувати префікс 31

Прибрати прихований номер на МегаФоні в рамках послуги «Антивизначник номера» допоможе USSD-команда 221. Також потрібно переконатися, що в налаштуваннях передачі свого номера встановлено параметр «Задано мережею» або «Так» (найменування параметрів можуть відрізнятися).

Як дізнатися прихований номер на Мегафоні

Вам набридають анонімними дзвінками? Для того, щоб визначити прихований номер на Мегафоні, скористайтесь послугою СуперАОН. Вона дозволить визначити номер абонента навіть у тому випадку, якщо той використовує «Розовий АнтиАОН» або «Антивизначник номера». Але вартість «СуперАОНа» досить висока - 1500 руб. USSD-командою 502

Вимкнення «СуперАОНу» здійснюється шляхом відправки SMS зі словом «ВИМК» або «off» (без лапок) на сервісний номер 5502. Для цієї ж мети призначена USSD-команда 5024. Якщо ви хочете позбутися настирливих небажаних дзвінків, можна скористатися послугою Чорний список Мегафон.