Як налаштувати інтернет Мегафон на планшеті

Anonim

Вийти в Інтернет з планшетного ПК можна різними способами. Найпоширеніший спосіб – через Wi-Fi, але доступ до нього є далеко не завжди. Якщо Wi-Fi немає, можна вийти в Інтернет через стільникові мережі, використовуючи вбудований модуль або зовнішні 3G-модеми.

У цій статті ми розглянемо обидва способи та розповімо, як налаштувати Інтернет від Мегафона на планшеті. Як здійснюється налаштування мобільного інтернету Мегафон на інші пристрої, ви можете прочитати в одному з наших оглядів. Після того, як ви налаштуєте інтернет на своєму планшеті, вам також потрібно буде підібрати інтернет-тариф або інтернет-опцію Мегафон для планшета.

Налаштовуємо інтернет на планшеті через сім-карту Мегафон

У першу чергу ми розглянемо пристрою на базі Android OS Якщо в планшетному ПК є модуль 3G, то завдання підключення буде гранично простим. Все, що нам знадобиться, це SIM-картка та сам планшет. Встановлюємо SIM-картку у пристрій, після чого чекаємо на отримання автоматичних налаштувань. Крім того, в більшості планшетних ПК, що офіційно продаються, в Росії вже мають на борту налаштування для всіх російських операторів зв'язку. Тобто доступ до Інтернету з'явиться відразу після встановлення SIM-картки.

Якщо раптом з якихось причин налаштувань немає, їх потрібно ввести вручну, або замовити автоматичні налаштування, відправивши SMS з цифрою 1 на короткий номер 5049 Що стосується ручних налаштувань, то вводяться вони так – потрібно пройти в розділ налаштувань точок доступу та створити там точку з такими даними:

  • APN (точка доступу) – internet;
  • Ім'я точки – MegaFon Internet;
  • Логін і пароль – порожні;
  • Мобільний код країни (MCC) – 250;
  • Код мережі (MNC) – 2.

Всі інші пункти можна сміливо проігнорувати – залишаємо там те, що в них прописано. Також слід пам'ятати, що в окремих моделях планшетів ці пункти можуть іменуватися інакше, або відсутні зовсім. Наприклад, у деяких моделях відсутні пункти MCC та MNC (дані параметри списуються з SIM-картки). Як тільки введення налаштувань буде завершено, зберігаємо точку доступу, вибираємо її як точку за промовчанням, після чого відправляємо планшет на перезавантаження. Після перезавантаження активуємо передачу даних та насолоджуємося доступом до Інтернету.

Тепер поговоримо про планшетних ПК Apple iPadВони налаштовуються автоматично, варто лише встановити SIM-картку. Якщо з якихось причин цього не сталося, слід ввести ручні налаштування, пробравшись до пункту «Стільникові дані». Тут доступне введення трьох параметрів – це APN, логін та пароль. У полі APN вписуємо «internet» (без лапок), а логін та пароль залишаємо порожніми. Після цього перезавантажуємося та активуємо передачу даних.

Налаштовуємо на планшеті Інтернет через 3G-модем Мегафон

Ми вже знаємо, як налаштувати Інтернет на планшеті через сім-карту Мегафон, використовуючи вбудований модуль 3G. Якщо ж у планшеті немає вбудованого модуля, то можна спробувати підключити зовнішній модем. Причому власники Apple iPad можуть далі не читати – підключення зовнішніх модемів до «яблучних» планшетів неможливо

Що стосується власників планшетів на Android, то їм потрібно переконатися в сумісності їх пристроїв з вибраним модемом.Якщо все нормально, можна починати з'єднання. Для підключення модемів використовується кабель OTG, що підключається в USB-порт планшета. З'єднуємо пристрої, проходимо в налаштування мобільних мереж та створюємо там потрібний профіль.

У профілі вказуємо такі ж настройки, як і для планшетів із вбудованими модулями 3G. Після цього перезавантажуємось і чекаємо, поки планшет з'єднається з мережею. У стрункій теорії підключення 3G-модему до планшета можуть ховатися різні складнощі, що перешкоджають нормальній роботі обох пристроїв. Основних складнощів дві – це відсутність розпізнавання модему та відсутність пункту налаштувань мобільних мереж.

Якщо модем не розпізнається, значить, потрібно перевести його в особливий режим роботи «тільки модем». Як ми пам'ятаємо, при підключенні модему до комп'ютера він розпізнається як оптичний привід, і лише надалі детектується як складовий пристрій.

У разі підключення до планшета він повинен відразу ж розпізнаватись як модем.Для цього необхідно завантажити спеціальну утиліту, яка переключає модеми ZTE і Huawei в цей режим, або скористатися програмою Hyper Terminal. Ось список подальших дій з цією програмою:

  • Скачуємо та встановлюємо на комп'ютер останню версію програми Hyper Terminal;
  • Запускаємо програму та вибираємо підключений до комп'ютера модем;
  • У поле, що відкрилося, вводимо команду ate1, чекаємо відповіді ОК;
  • Після цього вводимо команду AT^U2DIAG=0, чекаємо відповіді ОК;
  • Витягуємо модем і підключаємо його до планшета, після чого налаштовуємо з'єднання.

Что стосується спеціальних утиліт, їх досить багато. А користуватись ними легко – потрібно просто натиснути там на відповідну кнопку. Якщо в планшеті немає пункту налаштувань, слід завантажити на планшет програму PPP Widget 2, яка буде відповідати за створення з'єднання.Для цього в додатку вводяться параметри точки доступу, зазначені в цьому огляді.

Далі натискаємо на кнопку підключення і насолоджуємося доступом до Інтернету. Головною складністю в цій процедурі стане те, що для роботи програми потрібно отримати права суперкористувача (root). Для кожної моделі планшета процес отримання прав індивідуальний – інформацію з цього приводу можна знайти на профільних форумах та ресурсах.