Інтернет Мегафон в роумінгу по Росії та за кордоном

Anonim
Ще років 10 тому, збираючись у поїздку за кордон або Росією, мандрівники з'ясовували вартість дзвінків у роумінгу. Сьогодні більша увага приділяється не голосовим викликам, а доступу до Інтернету. Людям потрібно перевіряти пошту, заглядати у стрічки соціальних мереж, викладати нові фотографії, причому без прив'язки до бездротових точок доступу. Тому в рамках даного огляду ми розглянемо, як працює та тарифікується інтернет від Мегафон у роумінгу по Росії та зарубіжним країнам.

Послуги для інтернету в роумінгу за кордоном, тарифи та інші поради з нашого огляду допоможуть заощадити гроші та зробити зв'язок трохи дешевшим.

Роумінг по Росії

Користуватися інтернетом у роумінгу зможе кожен абонент Мегафону. Особливо, якщо він користується тарифними планами з нової лінійки «Включайся!». Вони є пакетними, надаючи абонентам пакети хвилин, SMS та трафіку. Давайте подивимося, на яких тарифах на нас чекатиме мобільний інтернет на домашніх умовах:

  • «Включайся! Спілкуйся» - 12 Гб трафіку, 500 хвилин по Росії, безліміт для соцмереж та месенджерів за 600 руб./міс.
  • «Включайся! Дивись» – 16 Гб трафіку, 20 Гб на YouTube, безліміт для соцмереж та месенджерів, 1200 хвилин по країні за 900 руб./міс.
  • «Включайся! Говори» - економтариф з 3 Гб інтернету без роумінгу по РФ, безліміт на месенджери і 600 хвилин по всій Росії за 500 руб./міс.
  • «Включайся! Слухай» – тариф для місцевого спілкування, але з інтернетом без роумінгу Росією. Абонплата становить 500 руб./міс., до неї включено 250 місцевих хвилин, безліміт для месенджерів та музичних сервісів та 6 Гб трафіку;
  • «Включайся! Преміум» – 5000 хвилин по РФ, безлімітні SMS, 20 Гб трафіку, 20 Гб відеотрафіку, розширений безліміт для музичних сервісів, соціальних мереж та месенджерів за 3000 руб./міс.

Інтернет-роумінг на цих тарифах від Мегафону відсутня. Зате він є на всіх інших тарифах, у тому числі без абонентської плати.

Опція «Будь як вдома»

Ціни на мобільний інтернет у внутрішньоросійському роумінгу від Мегафона досить високі. Вартість одного мегабайта трафіку складає 9, 9 руб. з інтервалом тарифікації 250 Кб. Зменшити витрати допоможе опція «Будь як удома». Вона зберігає домашню тарифікацію на інтернет у поїздках Росією. Її підключення коштує 30 рублів, абонентська плата – 15 рублів на добу. Вона доступна для всіх тарифних планів, за винятком «Включайся! Преміум», «Включайся! Дивись» і «Навколо світу». Спільно з іншими інтернет-опціями вона несумісна.

Опція «Інтернет по Росії»

Якщо потрібен безлімітний інтернет у роумінгу, скористайтесь опцією «Інтернет по Росії». Вона працює з багатьма інтернет-опціями (наприклад, «Безлімітний інтернет для телефону» та «Інтернет XS») та архівними тарифними планами. Абонентська плата становить 6 або 12 руб./добу, залежно від опції та тарифу, кількість трафіку в поїздках країною не обмежується.

Опція «Гігабайт у дорогу»

Дивлячись на назву цієї пропозиції, перед внутрішнім поглядом спливає валіза, в яку дбайливо упакований пакет з трафіком. Обсяг цього пакета становить 1 Гб, його вартість – 300 рублів. Цікава особливість – відсутність терміну дії. Наприклад, в одну поїздку можна витратити 100 Мб, а наступної – 300 Мб, причому між поїздками може пройти скільки завгодно часу. При необхідності, можна підключити відразу кілька пакетів одночасно. Уточніть залишок командою 10512.

Особливості роумінгу по Росії від Мегафону

Потрібно пам'ятати, що всі тарифи та опції передбачають обмеження по зоні дії – у багатьох далекосхідних та північних регіонах вони не працюють або надаються з серйозними обмеженнями за швидкістю. Вся справа в дорожнечі передачі трафіку в такі віддалені регіони.

Також вони не працюють у Криму та Севастополі – щоб не розоритися на місцевому інтернет-роумінгу (він коштує 9, 9 руб./Мб, незалежно від тарифних планів та опцій), рекомендуємо підключити опцію від Мегафону. Крим». Вона знизить вартість трафіку до 5 руб./Мб за 15 руб./добу. Але краще придбати SIM-карту місцевого оператора.

Щоб підключити на МегаФоні інтернет-роумінг по Росії, не потрібно здійснювати жодних рухів тіла - він доступний за умовчанням. Не забудьте відключити опції з абонплатою після повернення додому, щоб не витрачати гроші дарма.

Інтернет від Мегафона в міжнародному роумінгу

Приступаємо до найцікавішого – це інтернет-роумінг за кордоном. Попереджаємо відразу, що це дорога розвага, але є способи знизити витрати. Для того, щоб уточнити розцінки на інтернет у роумінгу, зайдіть на сайт Мегафону та відвідайте там відповідний розділ. У ньому ви знайдете калькулятор, що дозволяє уточнити вартість послуг – вкажіть у ньому найменування країни та отримайте актуальні дані.

Ось кілька прикладів з калькулятора:

  • Туреччина - 350 рублів за пакет на 70 Мб;
  • Абхазія - 400 рублів за 80 Мб;
  • США – 350 рублів за 50 Мб;
  • Австралія – 350 рублів за 50 Мб;
  • Ботсвана (Африка) – 400 рублів за 10 Мб;
  • Китай – 350 рублів за 50 Мб;
  • Куба – 92 рубля за 100 Кб;
  • Азербайджан - 400 рублів за 80 Мб.

Загалом розцінки на інтернет у міжнародному роумінгу від Мегафону трохи впали – ще кілька років тому за кожен мегабайт доводилося викладати солідні суми. Сьогодні країн з дорогим інтернет-роумінгом мало, у нашому огляді найвищою вартістю відзначилася Куба.

Зверніть увагу, що пакети трафіку активуються лише при включенні передачі даних. Якщо інтернет не потрібний, відключіть мобільні дані – жодних платежів не буде. Також доступна повторна ручна активація пакетів протягом поточної доби.

Підключення роумінгу

Для того щоб користуватися послугами зв'язку від Мегафона в роумінгу (у тому числі й інтернетом), достатньо поповнити баланс на потрібну суму. У більш ніж 150 країнах світу абонентів чекає на онлайн-роумінг з тарифікацією в режимі реального часу. Для подорожей в деяких країнах слід підключити безкоштовну послугу «Розширений міжнародний роумінг».Наприклад, вона необхідна в поїздках до тієї ж Ботсвани та в інші не найрозвиненіші країни.

Діючі опції

Для зниження вартості інтернету в роумінгу Мегафон приготував дві опції:

  • «Відпустка-Онлайн» – підключення 30 рублів, абонентська плата відсутня, вартість 1 Мб даних – 15 рублів, географія – Німеччина, Ізраїль, Єгипет, Швейцарія, Чехія, Туреччина, Іспанія, Фінляндія та багато інших країни. Уточнюйте список перед підключенням опції та поїздкою, оскільки наповнення списків має властивість періодично змінюватися.
  • «Світ онлайн» - 600 рублів добу за майже безлімітний інтернет у роумінгу Мегафона. Опція працює у 43 країнах світу, таких як Абхазія, Австралія, Естонія, Китай, Італія, Іспанія, Греція, Данія, Ватикан та багато інших (про списки ми вже сказали вище). Трафік справді необмежений, тільки після вичерпання 1 Гб швидкість падає до 64 кбіт/сек.

Зверніть увагу, що опції в роумінгу можуть активуватися із затримкою, відповідно до кількості часових поясів від Москви до країни, в якій знаходиться абонент Мегафону.

Швидкість інтернету в роумінгу від Мегафону

У цьому питанні ситуація така сама, як і в домашній зоні. Швидкість доступу залежить від завантаженості мережі в конкретній точці, від обмежень, що діють, за тарифами та опціями, а також від факторів, що залежать від конкретного оператора. Жодних додаткових обмежень на роумінгових абонентів не накладається.

До речі, в деяких країнах абонентам Мегафона доступний роумінг у мережах 4G LTE. Але він буде працювати тільки при збігу діапазонів (деякі трубки можуть не зареєструватися в зарубіжних 4G-мережах).

Найдешевший спосіб бути на зв'язку в подорожі

Акція «1 Гб по Європі в подарунок» від Тінькофф Мобайл запущена 1 червня 2018 року.Кожен учасник отримує у своє розпорядження гігабайт інтернету для міжнародних подорожей. Подарунковий трафік діє в Туреччині та країнах Європи. До переліку останніх увійшли Італія, Іспанія, Чехія, Естонія, Греція, Угорщина, Бельгія, Кіпр, Фінляндія, Швейцарія, Греція та інші країни.

Взяти участь в акції легко – достатньо підключитися до мережі та витратити 200 рублів на будь-які послуги зв'язку. . Подарунковий 1 Гб інтернету буде надано наступного дня після здійснення платних дій на вказану суму. Термін дії пакету – до повернення до Росії, але не більше ніж 50 діб. Його необхідно активувати протягом 365 днів з моменту надання.

Економія на дзвінках

У деяких країнах інтернет надається пакетами по кілька десятків мегабайт. І цей трафік можна витрачати для дзвінків у Росії. Реалізується це в такий спосіб – реєструємось у якогось провайдера IP-телефонії (наприклад, Zadarma), поповнюємо рахунок, встановлюємо на смартфон SIP-клієнт, підключаємось у роумінгу до інтернету та користуємось.Також можна підключатися не до стільникових мереж, а до бездротових точок доступу – в розвинених країнах вони є всюди.