Що таке UMS Мегафон

Anonim

SMS та MMS, електронна пошта, повідомлення в соцмережах – спілкування сучасної людини складається з безлічі складових. І під кожен шлях спілкування потрібно встановлювати на свій смартфон окрему програму – для пошти, соцмереж, обміну файлами, SMS (найчастіше використовується штатний додаток). Але є послуги, що дозволяють об'єднати всі методи зв'язку «під одним дахом». Один із таких сервісів надає оператор Мегафон – це сервіс UMS. І в рамках даного огляду ми розглянемо, що таке UMS і як ним користуватися.

Що таке UMS Мегафон

UMS від Мегафона – це універсальна система спілкування, що поєднує в собі безліч способів зв'язку.Сервіс дозволяє обмінюватися повідомленнями з іншими учасниками, надсилати SMS та MMS, спілкуватися в соціальних мережах та переглядати стрічки, працювати з електронною поштою.

Тобто, користувачам не потрібно ставити купу додатків, захаращуючи пам'ять смартфона або планшета. При необхідності можна відвідати сервіс через веб-інтерфейс, що також дуже зручно – не потрібно пам'ятати паролі від своїх облікових записів. Сервіс UMS дуже зручний і зрозумілий, а тому сподобається багатьом користувачам.

Що ще вміє UMS?

  • Відправляти/отримувати пошту;
  • Показувати вміст стрічок соціальних мереж – доступне підключення облікових записів соцмереж Вконтакте, Facebook, Однокласники та Твіттер;
  • Відправляти/приймати повідомлення в соцмережах;
  • Зберігати SMS та MMS;
  • Фільтрувати повідомлення за чорним списком;
  • Створювати автовідповідачі для SMS та MMS;
  • Повідомляти про вхідні листи по SMS-каналу;
  • Зберігати контакти з телефонної книги.

Робота з SMS та MMS дуже зручна, оскільки дозволяє зберігати історію повідомлень (можна вимкнути). Але історія повідомлень від банківських сервісів не зберігається – того потребує безпека. Те саме стосується сервісних повідомлень від самого Мегафона.

До речі, тут є цікава функція відкладеного відправлення повідомлень і не менш цікава функція переадресації SMS та MMS на інші номери Також до SMS можна автоматично додавати підпис. Крім SMS та MMS сервіс UMS вміє посилати повідомлення всередині системи іншим користувачам. Причому кількість повідомлень, що надсилаються обмежена - не більше 70 шт. на добу (це стосується і SMS/MMS). Якщо одержувач не користується UMS, то повідомлення тарифікуватиметься відповідно до тарифного плану відправника.

Надсилання листів та повідомлень у соціальних мережах не обмежуються – головне, правильно підключити та налаштувати акаунти, використовуючи відповідні пункти меню. Нічого складного в налаштуваннях немає, тому жодних проблем абоненти не матимуть. Для роботи з UMS використовуються веб-інтерфейс або програмидля Android, iPhone або WindowsPhone (додатки слід завантажити з відповідних додатків).

Як увійти до особистого кабінету UMS

UMS від Мегафона та Особистий кабінет мають один і той же пароль. У зв'язку з цим абоненти позбавлені необхідності запам'ятовувати додаткові авторизаційні дані. Вхід до UMS від Мегафону здійснюється через веб-портал https://messages.megafon.ru/ На смартфонах і планшетних ПК зручніше користуватися відповідними програмами з аналогічним функціоналом.

Вартість послуги

Говорячи про вартість UMS від Мегафон, слід зазначити, що на користувачів чекає приємний сюрприз - доступ до сервісу надається абсолютно безкоштовноАле якщо абонент надсилає SMS на номер, який не використовує сервіс UMS, то таке повідомлення тарифікуватиме відповідно до тарифного плану абонента-відправника. Жодних інших платежів у сервісі не передбачено, що вже є великим плюсом.

Для того, щоб підключити UMS від Мегафону, потрібно зайти на веб-портал послуги, ввести там пароль від свого Особистого кабінету та прийняти умови угоди – після цього залишиться лише провести SMS-підтвердження. Підключення здійснюється абсолютно безкоштовно.

Існують і інші способи підключення сервісу UMS:

  • За допомогою мобільних додатків;
  • За допомогою USSD-команди 5981;
  • За допомогою SMS-команди – надішліть слово ON (або ВКЛ) на короткий номер 5598 (відправлення здійснюється безкоштовно).

Починати користуватися сервісом можна відразу після реєстрації.