Новий стільниковий зв'язок Yota

Anonim

Оператор стільникового зв'язку Yota з'явився на російському ринку зовсім недавно - раніше під цим брендом розгорталися мережі у форматі Wi-Max. Сьогодні Yota є повноцінним оператором рухомого мобільного зв'язку. В мережі пропонуються такі базові послуги, як безлімітний доступ до Інтернету, голосові дзвінки та надсилання SMS/MMS. Тобто тут є все, що необхідно для зв'язку з друзями, близькими та колегами.

Чим же такий гарний новий оператор стільникового зв'язку Yota? У чому полягають його переваги, адже в Росії вже працюють такі оператори, як МТС, Мегафон, Білайн, Теле2 та Skylink? Спробуємо відповісти на ці запитання в нашому невеликому огляді.

Що нового пропонує Йота

Новий стільниковий зв'язок від Yota докорінно відрізняється від послуг, які пропонують інші оператори стільникового зв'язку. І головною відмінністю є надання справді безлімітного доступу в інтернет для планшетів та ПК. Він є і в інших операторів, але там є обмеження за швидкістю - якийсь пакет дається без обмежень, але після його вичерпання швидкість падає до 64 кбіт/сек, що дуже мало. Що стосується оператора Yota, то він пропонує своїм абонентам високошвидкісний безлімітний інтернет, без розмежувань на швидкісний та низькошвидкісний трафік

Наприклад, при використанні інтернету на планшеті швидкість нічим не обмежена – ми можемо насолоджуватися максимальною швидкістю доступу. Що стосується інтернету на комп'ютерах, то тут доступне регулювання швидкості доступу – чим вища швидкість, тим більша абонентська плата. Але такого поняття, як пакет трафіку на максимальній швидкості в цій мережі немає.Недоліком доступу до інтернету зі смартфона є те, що тут є ліміти від 5 до 30 Гб. Також у мережі присутнє обмеження на завантаження торентів, чому навряд чи зрадіють майбутні абоненти. Але загалом тарифи цілком підходять для серфінгу, месенджерів, пошти та соціальних мереж.

Як протестувати швидкість Йота ви можете дізнатися зі спеціального огляду, присвяченого даному питанню.

Крім основних пакетів трафіку, Yota пропонує своїм абонентам додатковий безлімітний трафік для доступу до месенджерів Skype, Viber, WhatsApp, Facebook Messenger та Telegram, а також до соціальних мереж Вконтакте, Однокласники, Facebook, Twitter та Instagram.

Окрім безлімітного інтернету, Yota пропонує безроумінговий простір по всій Росії Тобто, ми можемо пересуватися по всій країні і не переплачувати за послуги зв'язку . Внутрішньомережеві дзвінки безкоштовні за замовчуванням, а дзвінки на номери будь-яких інших російських операторів здійснюються в рамках замовленого пакета хвилин - і без переплати.

Мобільний зв'язок Yota пропонує єдиний тариф для всіх власників смартфонів. Але цей тариф має унікальну особливість – він повністю налаштовується під потреби абонентів та пропонує їм регульовані обсяги послуг. Ми можемо налаштувати пакети хвилин та трафіку, додати/вимкнути безлімітні SMS, активувати опцію «Безлімітні програми». Тобто, ми самі формуємо свій тариф, що дуже і дуже вигідно. Тарифи Yota на стільниковий зв'язок неодмінно сподобаються тим, хто хоче сформувати свій тариф відповідно до своїх уподобань. Причому розцінки не змінюватимуться навіть у внутрішньомережевому роумінгу. Але якщо ми пробудемо в іншому регіоні більше 30 днів, то тарифікація зміниться відповідно до тарифу «Регіональний». Вхідні дзвінки залишатимуться безкоштовними.

Схожі тарифи, тільки без можливості здійснювати дзвінки та надсилати/приймати SMS, діють для планшетів, модемів та роутерів – тут ми можемо налаштувати швидкість доступу до інтернету.Але трафік, як і раніше, залишається безлімітним! Управління послугами оператора Yota здійснюється через інтернет - за допомогою профілю на сайті оператора або за допомогою мобільного додатка для смартфонів. За допомогою цих інструментів ми можемо отримати допомогу спеціалістів центру обслуговування.

Оператор Yota пропонує не просто інтернет, а високошвидкісний інтернет на швидкостях 4G. Завдяки цьому ми можемо насолоджуватися швидкісним доступом там, де працюють відповідні мережі – а це понад сотню російських міст. У майбутньому географія 4G буде розширюватися, але ми можемо користуватися зв'язком і в інших стандартах - це 2G і 3G, залишаючись в онлайні по всій території Росії.

Кому буде цікавий цей оператор

Новий оператор стільникового зв'язку Yota буде цікавий наступним категоріям абонентів:

  • Мандрівникам;
  • Любителям швидкісного інтернету;
  • Бизнес-пользователям;
  • Технічно-просунутим людям.

Відповідно, для решти він буде практично нецікавий, оскільки основною перевагою Yota є надання швидкісного інтернету, який вже включений в абонентську плату.

Відгуки про стільниковий зв'язок Yota

А ось відгуки про новий стільниковий зв'язок Yota не зовсім хороші. Багато абонентів дуже незадоволені якістю зв'язку, особливо в поїздках по Росії. Спостерігається зникнення зв'язку, обриви голосових дзвінків, низька швидкість доступу до Інтернету. Але цьому є невелике виправдання – оператор Yota ще досить молодий. Тому в майбутньому ситуація зі зв'язком стане набагато кращою. І сьогодні перебувають цілком задоволені абоненти, яких влаштовують якість покриття Yota, якість зв'язку та висока швидкість доступу до мережі інтернет.

Абонентам, які живуть у віддалених районах, посилити слабкий сигнал і збільшити швидкість доступу до мережі Інтернет допоможе зовнішня антена для Йота своїми руками. Нагадаємо, що у разі крадіжки або втрати телефону можна відновити сімку Йота.