«Чорний список» Мегафон

Anonim

Така послуга, як «Чорний список», дозволяє нам виключити вхідні дзвінки з певних номерів. Послуга користується досить високою популярністю, тому що дає можливість позбутися надокучливих дзвінків, що заважають. Скористатися нею можуть усі абоненти мережі Мегафон у Москві. В рамках даного огляду ми докладно опишемо всі особливості послуги та розповімо, як додати номер до «Чорного списку» від Мегафону.

Опис послуги «Чорний список»

Послуга «Чорний список» дозволяє відхиляти дзвінки зі внесених до системи номерів. Наприклад, якщо нам неприємна та чи інша людина, і ми не хочемо, щоб вона могла до нас додзвонитися, слід активувати послугу та занести телефонний номер цієї людини до чорного списку.Як тільки ця людина зателефонує на наш номер, вона почує у відповідь фразу "Неправильно набраний номер, будь ласка, перевірте правильність набору номера та передзвоніть". Таким чином, ми можемо відразу ж позбутися небажаних дзвінків

Але виникає інше питання – а чи блокуватимуться SMS-повідомлення? На жаль, блокування SMS у рамках послуги «Чорний список» відбуватиметься лише в тому випадку, якщо відправник користується одним із тарифів лінійки «ЛАЙТ». В інших випадках повідомлення будуть успішно доставлятися.

Послугою «Чорний список» дуже зручно керувати через інтернет, використовуючи Особистий кабінет. А основна зручність пов'язана з тим, що тут ми можемо призначати на кожен тип відбою, що вноситься в чорний список номер. Окрім фрази «Неправильно набраний номер, будь ласка, перевірте правильність набору номера та передзвоніть», ми можемо один із додаткових типів відбою:

  • Отклонён;
  • Недоступний.

Який із пунктів вибрати – залежить від бажання абонента, можна залишити і стандартну фразу. До речі, якщо ми включимо безперечну переадресацію, то блокування викликів з небажаних номерів не спрацює. Абонентська плата за послугу «Чорний список» вкрай мала – всього 1 карбованець на добу І за цей карбованець ми отримуємо душевний спокій за рахунок відсутності нав'язливих дзвінків з небажаних номерів. Кількість номерів у чорному списку не обмежена, плата за їх додавання відсутня, а блоковані номери можуть належати будь-яким російським та зарубіжним мережам рухомого та фіксованого зв'язку.

Як підключити чорний список на МегаФоні

Для того щоб підключити «Чорний список» на МегаФоні, ми повинні набрати USSD-команду 130 або надіслати SMS без тексту на сервісний номер 5130. Також послуга може бути підключена через Особистий кабінет.

Як внести номер до чорного списку Мегафон

Для того щоб поставити номер у чорний список на МегаФоні, ми можемо скористатися USSD-командою 130номер. Номер набирається у міжнародному форматі, наприклад, 13079261234567. Після цього дзвінки із заблокованого номера будуть неможливими.

Занести номер у чорний список на МегаФоні можна й іншим шляхом – відправити його в SMS на сервісний номер 5130. Номер, що блокується, набирається в міжнародному форматі з плюсом на початку, наприклад, «+79261234567» (без лапок) . Найзручніше додавати номери до чорного списку за допомогою Особистого кабінету – там ми зможемо відразу виставити тип відбою.

Як перевірити чорний список на МегаФоні та отримати інформацію про додані туди номери? Для цього потрібно надіслати слово inf або інф (без лапок) на сервісний номер 5130. Ще один спосіб перегляду – за допомогою USSD-команди 1303.Перевірити чорний список можна і через Особистий кабінет Мегафону.

Як прибрати номер із чорного списку Мегафон

Для того щоб прибрати номер з чорного списку, потрібно скористатися USSD-командою 130номер або відправити SMS з текстом номер, наприклад, -79261234567 (без лапок). Найпростіше видаляти номери через Особистий кабінет.

Як дізнатися, хто дзвонив із чорного списку

Користуючись блокуванням небажаних номерів, нас часто цікавиться – чи робили люди з чорного списку спроби додзвону? Як дізнатися, хто дзвонив на мегафон з чорного списку на мегафоні? На жаль, таку інформацію отримати неможливо – даний функціонал у мережі не передбачено.

Як вимкнути чорний список на МегаФоні

Для того щоб відключити послугу «Чорний список» на МегаФоні, слід надіслати SMS з текстом «викл» або «off» на сервісний номер 5130, або скористатися USSD-командою 1304. Після цього послугу буде відключено, списання абонентської плати припиниться.