Модем Yota

Anonim

Оператор мобільного зв'язку Yota готовий запропонувати нам справжній безлімітний інтернет. Для того щоб скористатися цією пропозицією, потрібно лише купити модем Yota. З його допомогою ми зможемо отримати доступ до мереж 4G та насолодитися високошвидкісним інтернетом. Що робити при отриманні модему? Як встановити драйвер і налаштувати доступ до мережі? Про все це ми поговоримо в рамках нашого сьогоднішнього огляду.

Усього ми розглянемо три найпопулярніші пристрої – це модем Yota 4G LTE, Yota Wi-Fi модем та Yota Many. Перші два пристрої виглядають ідентично, але відрізняються один від одного наявністю або відсутністю модуля Wi-Fi. Третій модем більше схожий на зовнішню батарею для смартфонів та планшетних ПК.Розглянемо всі модеми докладніше і з'ясуємо, ніж вони відрізняються друг від друга.

Огляд модему Yota

Модем Yota дуже схожий на звичайний USB-накопичувач, який використовується для зберігання даних. У його задній частині знаходиться поворотний USB-роз'єм та слот під SIM-карту. Для того, щоб підключити модем Yota до комп'ютера, потрібно акуратно витягти механізм підключення і встановити модем у USB-порт

Модеми від Yota працюють в мережах LTE, 3G та 2G. При цьому вони не підтримують мережі стандарту Wi-Max, які колись були розгорнуті цим оператором. Якщо у вашому розпорядженні знаходиться старий модем Yota, то його потрібно поміняти на нову модель – інакше ви не зможете скористатися послугами зв'язку цього нового мобільного оператора.

Як ми вже говорили, модеми Yota випускаються в кількох різновидах – з вбудованим модулем Wi-Fi або без нього І другий різновид модемів як раз і має у своєму розпорядженні модулем для організації бездротових мереж.Згідно з технічними характеристиками, до модему можна підключати до 8 зовнішніх пристроїв – це планшети, смартфони, ноутбуки та багато іншого. У момент роздачі такий модем має бути підключений до ПК – від нього пристрій бере живлення.

До речі, модеми Yota хороші тим, що можуть працювати під будь-якими операційними системами. І якщо з користувачами Windows і Mac OS все зрозуміло, то в даному випадку розробники не обійшли своєю увагою і користувачів Linux.

Попередні модеми прості та легкі. Але наступний різновид відрізняється більш солідними розмірами та масою. Йдеться про модем Yota Many Він сумісний з усіма операційними системами і може працювати як через USB-порти, так і автономно, будучи таким собі бездротовим роутером. Для забезпечення автономної роботи всередині модему встановлено акумуляторну батарею. Модем Yota Many має невеликі розміри і легко поміщається навіть у кишеню.

Час автономної роботи пристрою становить 16 годин, максимальна кількість пристроїв, що підключаються – 8 шт.

Предбачена функція Yota Share, що дозволяє розгортати відкриті мережі натисканням однієї кнопки. Контроль стану модему Yota Many здійснюється за допомогою невеликого РК-дисплея.

Підключення та налаштування модему Yota

Як підключити модем Yota до комп'ютера? Для цього потрібно знайти вільний USB-порт,

повернути USB-механізм і встановити модем у заданий порт Це стосується як звичайного модему, так і модему з Wi-Fi . Що стосується модему Yota Many, то він підключається через USB-порт або через Wi-Fi. Як тільки ми підключимо модем до USB-порту, комп'ютер розпочне автоматичне встановлення драйверів. Керуюча програма для модему Yota не потрібна – всі представлені модеми працюють без сторонніх драйверів та програмного забезпечення.

Як налаштувати модем Yota? Нічого налаштовувати тут не потрібно – як тільки модем завершить автоматичне встановлення драйверів, ми побачимо в «Центрі управління мережами та загальним доступом» нову мережу, що знаходиться в активному стані.

Після цього нам потрібно буде запустити браузер та відкрити будь-який сайт – спрацює переадресація, яка перенаправить нас на сторінку реєстрації профілю. Виконавши реєстрацію, ми можемо поповнити рахунок і приступити до серфінгу, вибравши необхідну швидкість доступу.

Що робити якщо модем Йота не працює

Якщо модем Yota 4G LTE не працює, то на це може бути кілька причин:

  • Модем зламався;
  • Немає покриття мережі.

У першому випадку потрібно нести модем у сервіс, де їм займуться фахівці. Подробиці з цього питання найкраще дізнатися у довідковій службі оператора. Якщо ж спостерігається відсутність мережі, потрібно пересунутись у точку, де спостерігається вищий рівень сигналу.

До речі, існують спеціальні програми, що дозволяють оцінити його силу. Якщо Yota модем не визначається, спробуйте перезавантажити операційну систему і спробувати знову. Не допомогло? Тоді спробуйте очистити ОС від сміття, що накопичилося в ній, і виправити помилки за допомогою будь-якого софту. Після цього відправте ПК на перезавантаження і спробуйте ще раз.