Як налаштувати симкарту Yota

Anonim

Для того щоб почати працювати з послугами зв'язку від оператора Yota, необхідно активувати SIM-картку, придбану в офісі або отриману у кур'єра. Детальніше де і як купити сімку Йота ми вже розповідали в нашій статті раніше. Також, на сайті розглядалося питання, як відновити сімку Йота. Процес активації гранично простий, але в деяких випадках абонентам знадобиться ввести параметри точки доступу. Нічого складного в цьому немає – впоратися з налаштуванням своїх пристроїв зможе кожен абонент. Розглянемо процедури активації та налаштування докладніше.

Підключення сімки до телефону

Для того щоб підключити СІМ-карту Yota до телефону, необхідно просто встановити її у вільний слот, після чого увімкнути або перезапустити пристрій.Після запуску ми зможемо спостерігати назву оператора на екрані. Це означає, що SIM-картку встановлено правильно, а телефон успішно зареєструвався в мережі Yota.

Приступаємо до процесу активації та налаштування. В більшості випадків активація та налаштування відбуваються в автоматичному режимі – всі сучасні смартфони вміють налаштовуватися самостійно. Але якщо щось пішло не так, нам потрібно буде ввести ручні налаштування. Все, що нам потрібно – вказати точку доступу, пройшовши у відповідний пункт меню телефону. Але так як сучасні телефони працюють на різних операційних системах, то процес налаштування трохи відрізнятиметься.

Активація сімки на IOS

Як відбувається активація СІМ-карти Yota у смартфонах Apple iPhone? Активація тут автоматична – необхідно лише встановити SIM-карту в пристрій і увімкнути передачу даних. За кілька секунд на екрані смартфона з'явиться найменування оператора.Це і є сигнал про успішну реєстрацію та активацію. Після цього ми можемо розпочинати користування послугами зв'язку. Якщо ж ми використовуємо планшетний ПК Apple iPad, то процес реєстрації буде іншим– встановлюємо SIM-карту, включаємо передачу даних, чекаємо встановлення зв'язку з мережею, заходимо на перший-ліпший сайт і розпочинаємо реєстрацію свого профілю (спрацює автоматична переадресація на офіційний сайт оператора Yota).

Після реєстрації профілю нам стане доступний справжній безлімітний інтернет. Процес підключення послуг передачі даних може виявитися невдалим – це означає, що нам потрібно ввести ручні налаштування точки доступу Для того потрібно переконатися в активності передачі даних, пройшовши в розділі « Стільникові дані». Після цього вводимо точку доступу – в iOS 6 цей пункт знаходиться в розділі «стільникова мережа» передачі даних, в iOS 7+/8 – в розділі «стільникові дані». Ім'я точки доступу – internet.yota, інші поля залишаємо порожніми.

Як тільки ми вкажемо точку доступу, смартфон потрібно перезавантажити, щоб налаштування змогли набути чинності. Після цього пробуємо вийти в інтернет - все має заробити без додаткових зусиль.

Активуємо на OS Android

Щоб активувати сімку Yota на пристрої з Android, потрібно встановити SIM-карту і дочекатися результатів автоматичної активації. Смартфони активуються самостійно, а на планшетах потрібно пройти реєстрацію профілю на сайті оператора – за аналогією з планшетами на iOS, модемами та роутерами.

Якщо раптом смартфон або планшет на Android відмовляються з'єднуватися з мережею, приступаємо до введення ручних налаштувань Для цього проходимо в розділ Мобільна мережа – Точки доступу (APN) та створюємо там точку доступу з ім'ям Yota (назва може бути будь-яким) та APN internet.yota.Після цього перезавантажуємо пристрій і насолоджуємося безлімітним доступом в інтернет (або починаємо реєстрацію профілю).

Активація СІМ-карти на Windows Phone

Як настроїти СІМ-карту Yota на пристрої з Windows Phone? Для цього

переходимо до розділу меню «Точки доступу» і прописуємо APN internet.yota. Далі нам потрібно дочекатися активного статусу створеної точки доступу та відправити пристрій на перезавантаження – після цього SIM-карта активується і пристрій зможе вийти в інтернет.

Реєструємо SIM-карту через інтернет

Реєстрація SIM-карти Yota через інтернет здійснюється шляхом реєстрації профілю користувача на офіційному сайті оператора. Встановлюємо SIM-карту в модем або роутер, активуємо передачу даних, після чого заходимо на будь-який сайт – в цей момент спрацює автоматична переадресація, яка перенаправить нас на сторінку реєстрації профілю .Користуючись підказками системи, ми зможемо швидко зареєструвати профіль, вказуючи дані, що запитуються. Після реєстрації профіль стане повністю активним – можна приступати до користування послугами зв'язку Yota.