Зона покриття Yota

Anonim

Новий мобільний оператор Yota з'явився порівняно недавно. І на сьогоднішній день зона його покриття охоплює практично всю населену частину Росії. Але це стосується лише голосу та передачі даних у стандартах 3G. Що стосується покриття 4G, то зона дії цього стандарту залишається невеликою. Та й придбання SIM-карток доступне лише у населених пунктах зі списку, опублікованого на сайті оператора.

Незважаючи на те, що зона покриття Yota у стандарті 4G досить слабка, абоненти зможуть спокійно переміщатися Росією та користуватися послугами мережі в стандартах 2G та 3G. Для цього задіяні базові станції оператора Мегафон, якому належить сама Yota.Тобто тут ми спостерігаємо подобу віртуального оператора. Об'єднавши свої активи, Мегафон і Yota (Скартел) створили нового оператора стільникового зв'язку, причому його абоненти користуються базовими станціями Мегафона, Ростелекома і деякою кількістю власних вишок як сьогодні виглядає зона покриття Yota?

Де і як подивитися зону покриття Йота

Зона покриття Йота по Росії опублікована там, де це і має бути - на офіційному сайті оператора. Крім цього ви можете побачити прямо на нашому сайті.

Зона покриття Yota

Але якщо ви все ж таки вирішили скористатися офіційним джерелом, то зайшовши на нього ви зможете швидко уточнити покриття Йота в Росії і у вашому населеному пункті. До речі, на сьогоднішній день інтернет у стандарті

4G від Yota є в багатьох російських містах, як великих, так і маленьких. І надалі зона покриття розширюватиметься.Дивлячись на карту зони покриття мережі Yota, розташовану на офіційному сайті оператора, ми можемо зазначити, що вона поділена на три окремі зони:

  • Голос та 2G – карта покриття послуг голосового зв'язку та інтернету в стандарті 2G;
  • Інтернет 3G – карта покриття високошвидкісного інтернету в стандарті 3G;
  • Покриття 4G – зона покриття високошвидкісного інтернету LTE.

Вибираючи галочками відповідні стандарти, ми можемо подивитися, як і де ловиться сигнал оператора Yota.

Зона охоплення Yota у стандарті 2G охоплює левову частку території Росії. Тобто, як абонент Yota, ми можемо розраховувати на голосовий зв'язок і доступ до інтернету в стандарті 2G практично в будь-якій точці нашої країни. На карті дана зона виділяється жовтим кольором.

Якщо ми поглянемо на карту охоплення Yota у стандарті 3G, то ми можемо помітити, що вона набагато скромніша.Але загалом зв'язок у цьому стандарті є практично у всіх більш-менш великих населених пунктах, з населенням від кількох тисяч осіб - він є у всіх областях, районах та селищах. Виняток становлять заміські зони, де зв'язку в стандарті 3G може і не бути.

Щодо радіусу покриття LTE від Yota, то вона порадує нас наявністю зв'язку переважно у великих містах – Нижній Новгород, Москва, Санкт -Петербург, Сочі, Краснодар, Володимир, Курськ, Брянськ, Ростов, Астрахань, П'ятигорськ, Махачкала, Оренбург, Уфа, Челябінськ, Тюмень, Томськ, Красноярськ, Іркутськ, Хабаровськ та в багатьох інших. Подробиці можна переглянути на карті, опублікованій на сайті оператора.

Якість сигналу в різних регіонах Росії

Наявність працюючих базових станцій зовсім не означає 100% зону покриття і 100% якість зв'язку. Навпаки, якість зв'язку у багатьох регіонах відрізняється в той чи інший бікЖодної офіційної статистики з цього приводу немає, на спостереження показують, що в Санкт-Петербурзі Yota працює швидше, ніж у тій самій Москві.

Для того щоб отримати уявлення про якість зв'язку у своєму регіоні, потрібно почитати відгуки інших абонентів і скласти на їх основі власну картину. Але найкраще протестувати якість зв'язку самостійно. Вирішити проблему слабкого прийому в поганій зоні покриття Yota (Ета) допоможе зовнішня антена.

Коли в моєму регіоні з'явиться Yota

Оператор Yota не розкриває інформацію про те, коли його зона обслуговування з'явиться в тому чи іншому населеному пункті (мається на увазі наявність зв'язку в стандарті 4G і старт продажу SIM-карток). Офіційна відписка виглядає так – стежте за новинами на сайті та в соціальних мережах.

До речі, ми можемо скористатися послугами мобільного зв'язку Йота навіть там, де не продаються SIM-картки Yota та відсутній зв'язок у стандарті 4G.Для цього потрібно відвідати населений пункт з офісами, в яких проводяться продажі SIM-карток від цього оператора, підключитися та повернутися до свого міста – тут ми зможемо користуватися послугами зв'язку у стандартах 2G та 3G.

Зона покриття Yota