Роумінг Yota: опис

Anonim

Ми вже знаємо, що оператор Yota пропонуємо нам досить цікаві набори послуг зв'язку – це безлімітний інтернет, безроумінговий простір по всій Росії, недорогі дзвінки та SMS. Всім цим можна скористатися під час перебування у домашній зоні обслуговування. Роумінг від Yota за кордоном – це дорожча тарифікація послуг, яка залежить від розташування абонента. Давайте подивимося, які умови запропонує нам цей оператор у поїздках.

Внутрішньоросійський роумінг Yota

Ще кілька років тому про безроумінговий простір по всій Росії можна було тільки мріяти - абоненти скаржилися на платні вхідні дзвінки, дорогі вихідні дзвінки і безбожно дорогий мобільний інтернет.Сьогодні межа між домашньою та гостьовими мережами практично стирається, а внутрішньомережевий роумінг радує нас стандартною тарифікацією всіх послуг. Такими умовами можуть похвалитися практично всі оператори стільникового зв'язку в нашій країні (принаймні на певних тарифних планах).

Внутрішньомережевий роумінг від Йота (Ета) порадує нас відсутністю альтернативної тарифікації. Тобто, ми можемо спокійно переміщатися з регіону в регіон, завжди залишаючись на зв'язку за домашнім тарифом (якщо більше 30 днів, то тариф трохи зміниться) .

Наприклад, вирушивши з Москви до Краснодара, перші 30 днів ви оплачуватимете послуги зв'язку за стандартним тарифом. Через 30 днів він трохи поміняється – дзвонити стане дорожче. Але навіть у цьому випадку роумінг Йота по Росії залишається вигідним.

Yota у роумінгу працює настільки добре, наскільки вільні від трафіку найближчі до абонента базові станції.У населених пунктах з 4G швидкість буде вищою, ніж там, де працює лише 3G. Враховуючи найширшу зону покриття оператора, ви залишатиметеся на зв'язку практично у всіх російських регіонах.

Можливість переміщатися з Йотою по Росії без роумінгу актуальна для мандрівників та відрядження. Рекомендуємо придбати SIM-картку та тримати її про запас на випадок непередбаченої поїздки.

Міжнародний роумінг Yota

Роумінг Йота за кордоном - це найвигідніший роумінг (хоча все залежить від напрямку - розцінки в деяких країнах кусаються) Тут ви отримаєте масу привілеїв:

  • Автоматичний вибір найдешевшої тарифікації – вам практично не доведеться підключати будь-які послуги;
  • Контроль інтернету – передбачений автоматичний обрив зв'язку кожні 10 або 40 Мб. Ця можливість допоможе уникнути серйозних витрат;
  • 30 хвилин вхідних викликів на добу всього за 39 рублів - відмінний спосіб залишатися на зв'язку з мінімальними витратами.

Але це ще не все – якщо ви користуєтеся месенджерами WhatsApp, Viber, Telegram або Facebook, ви завжди зможете перекинутися текстовими повідомленнями зі своїми співрозмовниками в роумінгу від Yota, навіть якщо на вашому рахунку немає грошей на інтернет .

Давайте ознайомимося з тарифікацією послуг у міжнародному роумінгу від Yota. Єдиної таблиці з тарифами ніде немає, тому ми розглянемо кілька ближніх та далеких напрямків. Крім того, розцінки на інтернет за кордоном і голосові послуги по країні, що вас цікавить, ви зможете уточнити на сайті Йоти або в довідковій службі. Ось перелік розцінок:

  • Йота в Абхазії - вихідні за місцем і в Росію, а також вхідні виклики коштують 33 руб./хв. Виходять інші країни – 129 крб./хв. Мобільний інтернет - перші 5 Мб по 790 руб. / Мб, наступні 5 Мб - безкоштовно, після чого доступ переривається, але може бути відновлений за тією ж схемою тарифікації;
  • Йота в Казахстані - дуже дорого. перші 5 Мб коштують по 790 рублів (!), наступні 5 Мб – безкоштовно. вхідні та вихідні по Казахстану та Росії - 33 руб./хв., в інші країни - 129 руб./хв.;
  • Великобританія - вихідні в інші країни стоять 120 руб. / хв, що виходять за місцем і в Росію - 19 руб. / хв, вхідні - 9 руб. / хв. Мобільний інтернет – перший пакет із 20 Мб тарифікується по 20 руб./Мб, наступний пакет – безкоштовно. Далі доступ припиняється, але може бути відновлений за такою ж схемою;
  • Австралія - ​​вхідні, що виходять в Росію і за місцем у роумінгу від Yota коштують по 119 руб./хв, що виходять в інші країни - 129 руб./хв. Інтернет тарифікується так само, як і у Великій Британії;
  • США – мобільний інтернет у роумінгу від Yota коштує так само, як і у Великій Британії. Вхідні, що виходять в Росію і за місцем стоять по 79 руб./хв, що виходять в інші країни - 129 руб./хв.;
  • У Китаї інтернет порівняно дешевий перші 20 Мб по 20 рублів, наступні 20 в подарунок. Дзвінки дорогі - вхідні, місцеві вихідні та вихідні до РФ по 79 руб./хв., дзвінки зарубіжних країн - 129 крб./мин.;
  • Вартість Йоти в Туреччині – що входять по 9 руб./хв., що виходять за місцем та в Росію – 19 руб./хв., що виходять в інші країни – 129 руб./хв. Інтернет - перші 20 Мб по 20 рублів, наступні 20 в подарунок;
  • в Європі – все залежить від обраного, потрібно уточнювати в онлайн-калькуляторі на сайті, оскільки країн дуже багато.

Вартість відправки SMS варіюється від 9 до 19 рублів, вартість MMS у будь-якій країні становить 20 рублів (додатково оплачується витрачений трафік).

Як підключити роумінг на Йоті

Нічого підключати не треба – все працює автоматично. Перед поїздкою не забудьте поповнити баланс та захопити із собою банківську картку – з неї можна поповнити рахунок.Також уточніть тарифи роумінгу 2017 року на сайті оператора – вони можуть змінитись у будь-який момент, що характерно для всіх стільникових операторів.

Як відключити роумінг на Йоті

У цьому випадку рекомендуємо звернутися до онлайн-чату у додатку або на сайті оператора.