Як отримати статичну IP-адресу Yota

Anonim

Доступ до Інтернету передбачає призначення абонентському пристрою будь-якої IP-адреси. Але найчастіше ця адреса не реальна і не унікальна для всесвітнього павутиння, а призначається тільки всередині мережі оператора. Тобто, модем чи роутер знаходяться за ще якимось операторським обладнанням. У деяких випадках реальна адреса просто необхідна, її слід отримати у свого провайдера. А в цьому огляді ми розглянемо, як отримати статичний IP у Yota.

Для чого потрібна статична IP-адреса

Виходячи в інтернет через стільниковий зв'язок, ми не отримуємо реальну IP-адресу – її отримує якесь операторське обладнання, до якого приєднані десятки, а то й сотні абонентських пристроїв.Ці пристрої можуть підключатися до будь-яких сервісів, але самі сервіси не зможуть запитати будь-які дані від цих пристроїв (звернувшись за конкретним IP). Статична IP-адреса Yota допомагає вирішити цю проблему - пристрою, що підключається до мережі, виділяється власний IP, унікальний для інтернету.

Отримавши у Yota статичної IP-адреси, ми отримуємо можливість забезпечити безпечне використання деяких сервісів Наприклад, реальний IP може стати в нагоді вебмайстрам, які працюють з хостингами – після налаштування доступу лише з певного IP хостинг буде надійно захищений від спроб злому. Така ж система безпеки рекомендована для використання при адмініструванні віддалених серверів.

Статичний IP від ​​Yota забезпечить безпеку роботи з банківськими системами. Тут застосовуються USB-токени, SMS-авторизація, пари логінів із паролями. Але в деяких випадках не вистачає цього. Вирішити проблему безпеки дозволяють статичні IP – для захисту входу до банкінгу достатньо прописати в налаштуваннях безпеки можливість доступу лише з певних адрес.

Статичний IP, при використанні послуг оператора Yota, може знадобитися і в багатьох інших випадках:

  • При роботі з серверними базами даних;
  • При роботі з віддаленими робочими столами та комп'ютерами;
  • Для шифрованої передачі між двома комп'ютерами;
  • Для організації локальних мереж через інтернет.

Потреби в абонентів можуть бути різними, тому послуга надання статичного IP від ​​Yota користується затребуваністю.

Як отримати статичний IP

Для того щоб отримати статичний IP від ​​Yota, необхідно бути корпоративним клієнтом. Видача реальних IP-адрес фізичним особам не проводиться З чим пов'язане таке обмеження – незрозуміло. Для підключення послуги «Статична IP адреса» необхідно підготувати заяву за підписом керівника та печаткою юридичної особи.Ця заява передається в абонентський відділ електронною поштою або через «Особистий кабінет».

Підключення послуги займає приблизно одну добу. Налаштування статичного IP від ​​Yota не потрібне, але послуга потребує наявності підключених та активних пристроїв у вашому «Особистому кабінеті». При переміщенні Росією адресація залишатиметься незмінною. У деяких випадках виданий статичний IP може бути змінений оператором – перед цією зміною ви отримаєте відповідне повідомлення.

Тарификація послуги «Статична IP адреса»

Послуга «Статична IP адреса» від Yota надається з абонентською платою, розмір якої становить 400 руб./міс. Ця сума прописується в щомісячних рахунках Якщо адресацію було підключено не з початку місяця, абонплата буде розрахована пропорційно до кількості днів у поточному місяці. Плата за надання адреси не передбачена.