Налаштування MMS та інтернет Yota (точка доступу) на телефоні

Anonim

Проблем з налаштуванням інтернету та MMS давно немає. Такими проблемами дошкуляли лише старі телефони, різномасні за своєю складністю, оснащеністю та внутрішнім облаштуванням. Проте деякі абоненти, як і раніше, мають труднощі з використанням даних послуг. Давайте подивимося, як запросити налаштування MMS на Yota та налаштувати інтернет. Наші підказки стануть у нагоді тим, хто користується старими телефонами, а також тим, чий сучасний смартфон з якихось причин не приймає автоматичних настройок.

Прийом автоматичних налаштувань

Сучасні мобільні телефони та смартфони мають властивість автоматично приймати налаштування MMS та інтернету, у тому числі від оператора Yota. А в деякі апарати потрібні дані закладено ще на заводі-виробнику. За рахунок цього користувачі позбавляються зайвих проблем – придбаний пристрій самостійно налаштується на роботу з інтернетом та MMS від Yota, досить просто встановити в нього SIM-карту і трохи почекати.

Автоматичні налаштування інтернету від Yota приходять у таких випадках:

  • При встановленні SIM-карти в новий телефон – ви можете навіть не замислюватися про їх наявність, сміливо приступайте до користування послугами;
  • При перевстановленні SIM-карти з одного пристрою на інший та назад – ця операція сприймається телефонами, смартфонами та планшетами як встановлення нової SIM-карти.

А ось отримати налаштування інтернету Yota на телефон не вийде – команд для замовлення та подальшого отримання автоматичних налаштувань немає. Але це не біда, ми навчимо вас, як правильно налаштовувати абонентські пристрої для доступу до послуг мережі.

Налаштовуємо інтернет та MMS вручну

Далі ми наведемо інструкції з налаштування MMS та інтернету на Yota на гаджетах, що працюють на мобільних платформах Android, iOS та не найпопулярнішій Windows Phone.

Ручні налаштування для пристроїв Google Android

Налаштування інтернету Yota в телефонах на Android вносяться так – заходимо в «Налаштування – Ще – Мобільна мережа – Точки доступу (APN)», у меню, що відкрилося, вибираємо рядок «Змінити/створити точку доступу», задаємо точці довільне ім'я та прописуємо пункт "APN" - internet.yota. Поля «Логін» та «Пароль» залишаємо порожніми, у полі «APN Type» вибираємо default, supl.

Тепер перезавантажуємо пристрій, вмикаємо через верхнє меню передачу даних і виходимо в інтернет MMS на Yota налаштовується аналогічним чином – проходимо все в той же розділ та додаємо ще одну точку доступу.У полі "APN" прописуємо значення mms.yota, у полі "MMSC" - http://mmsc:8002, у полі "Proxy MMS" - 10.10.10.10, у полі "Port" - 8080, у полі "APN Type" - mms. Тепер все готово – перезавантажуємось, включаємо передачу мобільних даних та приймаємо MMS.

Налаштування мобільних пристроїв від Apple

У пристроях на iOS 6.X.X, у розділі «Стільникові дані», зсуваємо перемикач «Увімкнути 3G», а у пристроях на iOS 7+/8 потрібно аналогічним чином увімкнути LTE. Наступний етап – вказівка ​​точки доступу. В iOS 6 заходимо в меню "Налаштування - Основні - Стільникова мережа передачі даних" і вказуємо в "APN" значення internet.yota. У пристроях на iOS 7 і вище цей пункт знаходиться в меню «Налаштування – Стільниковий зв'язок – Стільникові дані».

Перезавантажуємо пристрій і намагаємося вийти у всесвітню павутину. Налаштування MMS на Yota вводяться в меню «Налаштування – Стільниковий зв'язок – Увімкнути «Стільникові дані» - Стільникова мережа передачі даних – MMS».Прописуємо тут такі параметри:

  • APN – вказується точка mms.yota;
  • MMSC – прописуємо адресу http://mmsc:8002;
  • MMS-проксі – вказуємо IP-адресу та порт через двокрапку, 10.10.10.10:8080.

Полі, що залишилися, не чіпаємо і залишаємо порожніми. Після цього перезавантажуємося, включаємо передачу даних, пробуємо надсилати MMS.

Налаштовуємо мобільні пристрої на Windows Phone

Нам залишилося розібратися, як активувати налаштування MMS та інтернету на Yota у пристроях на рідкісній мобільній платформі Windows Phone. Почнемо з інтернету – заходимо до «Налаштування – Точка доступу – Додати точку доступу», прописуємо в цьому меню значення internet.yota. Зберігаємо введені дані, очікуємо на отримання статусу «Активно» і відправляємо пристрій на перезавантаження Тепер можна спробувати вийти у всесвітнє павутиння.

А ось налаштування MMS розташовуються в іншому місці – проходимо в «Налаштування – Стільникова мережа + SIM – Налаштування SIM-карти – Змінити/Додати точку доступу» та вводимо тут наступні налаштування:

  • Точка доступу – вписуємо значення mms.yota;
  • WAP-шлюз – вказуємо IP-адресу 10.10.10.10;
  • Порт WAP-шлюзу – номер порту 8080;
  • MMS-центр – вкажіть тут http://mmsc/;
  • Порт MMS-центру – номер порту 8002.

Тепер можна спробувати надіслати MMS. Якщо MMS не надсилається, намагаємося перезавантажити пристрій.