Мегафон і Йота: це одне і теж чи ні

Anonim

Історія оператора Yota почалася в 2007 році, коли була заснована компанія, тоді як тестовий запуск перших мереж відбувся лише 2008 року. Спочатку використовувалася технологія WiMax, лише потім Йота перейшла на технологію LTE. Сьогодні Мегафон та Йота діють спільно, за офіційною інформацією Мегафон є материнською компанією. Розглянемо результати цієї спілки та порівняємо діючі тарифні плани.

Трохи історії та тонкощів

Фактично Yota – це Мегафон. Якщо ж копнути трохи глибше, то ми виявимо, що у 2014 році Йота відбулася як віртуальний стільниковий оператор.Співпраця з Мегафоном, виражена в об'єднанні активів, відбулася в липні 2012 року. Зони покриття у них збігаються практично повністю, за винятком деяких міст, у яких Мегафон побудував мережі LTE Band 20 – тут Yota не працює (у форматі 4G).

Йота – дочірня компанія Мегафон, але це не одна компанія Yota – це віртуальний оператор, який використовує обладнання своєї материнської компанії. Тому на запитання про те, чиї вежі використовує Yota, відповісти дуже легко – Yota використовує вежі Мегафона та власні вежі, які були до об'єднання активів. Мегафон купив Yota, викупивши акції компанії Скартел. У ЗМІ прослизала інформація, що бренд Йота буде знищений, але сьогодні ми бачимо, що це не так – донька працює як віртуальний оператор і належить організації, що її викупила. Грубо кажучи, тепер це майже одна компанія, але напрямки діяльності у брендів різні.

Йота – це Мегафон чи ні

Багато хто вважає, що Йота і Мегафон одне і те ж. Не можна сказати, що це не так, але позиціонування у брендів таки різне. Мегафон залишається традиційним оператором, в той час як Yota є віртуальною і наголошує на безлімітному інтернеті. Сьогодні цей інтернет доступний лише на планшетних ПК та на модемах/роутерах. До 25 січня 2017 року безлімітка була і на смартфонах, але потім була прибрана.

Мегафон і Йота практично ідентичні по зоні покриття, але розрізняються за тарифікацією абонента. Наприклад, якщо ви потребуєте безлімітного мобільного інтернету з комп'ютера, слід без вагань вибирати Йоту - у Мегафона повного безліміту немає. За якістю голосового зв'язку обидва оператори майже ідентичні.

Тарифні плани Мегафону

Якщо вам потрібен якісний голосовий зв'язок та швидкий інтернет на смартфоні, радимо придивитися до тарифних планів Мегафона. Тут працює вигідна лінійка «Включайся!», яка пропонує абонентам кілька тарифних планів під будь-які потреби.

ТП «Включайся! Спілкуйся»

Тариф «Включайся! Спілкуйся» - збалансована пропозиція для абонентів середньої активності. Усього за 600 руб./міс. ми отримуємо 500 хвилин дзвінків на будь-які телефони в країні як на мобільні, так і на міські (у тому числі і за місцем), 12 Гб інтернет-трафіку (на будь-які потреби), халявний трафік на мобільне ТБ з каналом пакетів «Мегафон» , а також два фільми з відеоархіву.

Также на тарифі присутня цікаве доповнення – це безлімітний трафік для соцмереж та месенджерів Він поширюється на надпопулярні Однокласники та ВК, на зарубіжний Facebook, а також на месенджери Viber, WhatsApp та eMotion. Класною перевагою тарифного плану є його широка територія дії – це вся Росія.

ТП «Включайся! Дивись»

Тариф «Включайся! Дивись» - ця пропозиція розрахована на тих, хто любить не тільки спілкування, а й відеоконтентАбонентська плата складає 900 руб./міс., до неї включено 16 Гб загального інтернет-трафіку, безліміт на YouTube та безліміт на перелічені вище соцмережі та месенджери. Для балаканини з друзями, близькими, знайомими та іншими людьми на місяць виділяються 1200 хвилин. Як бонус – чотири фільми їх архіву, а також пакет каналів «Мегафон» та безкоштовний трафік на MegaFon TV.

ТП «Включайся! Говори»

Тарифний план «Включайся! Говори» передбачає абонентську плату у розмірі 500 руб./міс. Набір послуг тут досить обмежений - це 600 хвилин зв'язку по Росії, 3 Гб інтернету та анлім з трафіку для месенджерів. Також передбачено халявний необмежений трафік для мобільного ТБ, але без пакету каналів – його доведеться оплачувати окремо. Тариф працює по всій Росії і орієнтований на тих, хто рідко користується інтернет-послугами

ТП «Включайся! Слухай»

Перед нами тарифний план для істинних меломанів, яким не потрібно нічого, крім музикиАбонентська плата складає всього 300 руб./міс., до неї включено 250 місцевих хвилин, 6 Гб трафіку, спеціальний трафік для музичних сервісів та месенджерів. У списку музичних сервісів представлені найпопулярніша Яндекс.Музика, Zvooq, BOOM та Вконтакте Музика. Також передбачено безкоштовне мобільне ТБ із пакетом «Мегафон». Тариф працює по всій Росії, але міжмісто оплачується окремо.

ТП «Включайся! Пиши»

Тариф «Включайся! Пиши» створено спеціально для тих, хто віддає перевагу спілкуванню в текстовому режимі, але не хоче витрачати зайві кошти. за 350 руб./міс. абоненти одержують 350 місцевих хвилин, 200 місцевих SMS, а також трафік для месенджерів. Також передбачено невеликий пакетик звичайного трафу (всього 2 Гб) та трафік для мобільного ТБ. Яскравий недолік - тариф не зберігає домашню тарифікацію в роумінгу по РФ.

ТП «Включайся! Преміум»

Мега-тариф для найбалакучіших людей і тих, хто не може жити без мобільного інтернету.Тут включено 5000 хвилин по Росії, трафік для розширеної кількості соцмереж та месенджерів (привіт любителям Телеграма та Інстаграма), доступ до музичних сервісів, безліміт для трьох відеохостингів – Rutube, YouTube та Vimeo, а також 20 Гб звичайного трафу. Також на тарифі працює мобільне ТБ з пакетом «Основний» і трьома каналами для дорослих, надається доступ до чотирьох фільмів з архіву. Абонентська плата здорова - 3000 руб. / міс.

Тарифні плани Йота

Давайте глянемо, що пропонує нам Йота (або Ета – це помилкове, але поширене написання найменування оператора). Її тарифи поділяються на три категорії – для смартфонів, планшетів та модемів/роутерівНа смартфонах працює єдиний тарифний план, причому дуже гнучкий. Мінімальна абонентська плата складає 370 руб./міс. – вона включає 200 хвилин по Росії і 2 Гб трафіку. Пакет із 5000 хвилин і 30 Гб трафіку коштуватиме вже 2850 руб./міс.

В якості доповнення підключаються такі опції:

  • «Безлімітні SMS» - 50 руб./міс.;
  • Месенджери - по 15 руб. кожен;
  • Соціальні мережі - по 25 руб. кожна;
  • YouTube - 100 рублів.

Параметри тарифу можна відрегулювати у будь-який момент на свій розсуд.

Для планшетних ПК працює повна безлімітка від Йота. Її можна оплатити на день, на місяць або одразу на рік – чим більший оплачений термін, тим дешевший зв'язок. Доба доступу коштує 50 рублів, місяць – 500 рублів, рік – 4500 рублів. Трафік ніяк не лімітується, але користуватися торентами не можна – швидкість зріжеться до 64 кбіт/сек.

Для комп'ютерів Йота пропонує повний безліміт по трафіку. Є навіть безкоштовний пакет, який працює на швидкості 64 кбіт/сек.Наступний показник швидкості – 512 кбіт/сек, він коштує 400 руб./міс. за 1400 руб./міс. ми отримуємо безліміт на максимально доступній швидкості. Всього передбачено близько двох десятків швидкісних градацій.

Інтернет від Йота підключається і на наступних умовах:

  • 5 Мбіт/сек – 5400 руб./год;
  • 10 Мбіт/сек – 6900 руб./год;
  • Максимальна швидкість - 9000 руб. / Рік;
  • 2 години доступу – 50 рублів одноразово;
  • Доба доступу – 150 рублів одноразово.

Таким чином, Йота вигідна для тих, кому потрібен безлімітний інтернет - з ПК його можна роздавати і на інші пристрої.