Додаток Yota для Windows: де завантажити

Anonim

Мобільний оператор Yota давно вже виріс зі статусу новачка. Він безперервно вдосконалює використовуване обладнання та застосовує новітні технології зв'язку, щоб забезпечити своїм абонентам швидкісний доступ до інтернету. Бурхливий розвиток призвело до того, що програма Yota для Windows перестала бути актуальною - сьогодні обладнання керується по-іншому, про що буде розказано в даному огляді.

Трохи історії оператора Yota

Коли у 2007 році жителі Москви та Санкт-Петербурга дізналися про появу нового бездротового оператора високошвидкісного інтернету Yota, радості майбутніх абонентів не було меж.Незабаром провайдер запустив безкоштовний тестовий період, який тривав кілька місяців. Користувачі тестували модеми та зв'язок, для чого потрібно було встановити програму Йота на комп'ютер. Ця програма була управляючою, вона виступала сполучною ланкою між комп'ютером і модемом Його можна було завантажити з офіційного сайту Yota або запустити інсталяцію безпосередньо з внутрішньої пам'яті модему. Установка займала кілька хвилин, після чого у абонентів з'являвся інструмент, що дозволяє підключити комп'ютер до високошвидкісного бездротового інтернету.

Програма Yota для комп'ютера мала наступний функціонал:

  • Управління коннектом – підключення та відключення від інтернету;
  • Контроль наявності сигналу мережі – зі звуковим оповіщенням при фіксації сигналу;
  • Відображення поточного статусу підключення;
  • Відображення швидкості та призначеної IP-адреси.

Также програма Yota дозволяла швидко пробратися до «Особистого кабінету» - для цього потрібно було клацнути за відповідним посиланням.

У певний момент Yota вирішила перейти на технологію 4G. Вона відрізняється вищою швидкістю та здатністю працювати з великою кількістю абонентів. Відповідно, додаток Yota для Windows втратив свою актуальність – відбувся перехід на більш сучасні модеми, які коректно працюють майже в будь-яких операційних системах, у тому числі в Windows XP, Windows7, Windows 8 та Windows 10.

Нові модеми та програми

Нові модеми не потребують застосування для ПК. Натомість вони використовують вбудований софт. Працює він отже обладнання визначається як мережева карта. У Windows нічого встановлювати не потрібно – керування здійснюється через веб-інтерфейс, доступ до якого здійснюється за адресою 10.0.0.1 через будь-який браузер. Аналогічно налаштовуються бездротові пристрої, до яких необхідно попередньо підключиться по Wi-Fi (не забудьте потім змінити стандартний пароль на щось більш пристойне).

Веб-інтерфейс Yota за адресою 10.0.0.1, що замінює собою традиційний додаток для Windows та інших операційних систем, дозволяє оцінити якість сигналу, керує персоналізацією абонента, показує інформацію про поточне з'єднання. Тут можна протестувати швидкість доступу до інтернету. Програма Yota сьогодні не потрібна ні для ноутбука, ні для стаціонарного ПК. Абонентові достатньо активувати свій аккаунт і поповнити баланс в системі

Процедура підключення виглядає наступним чином – підключаємо модем до USB-порту, чекаємо кілька секунд, після чого запевняємось, що пристрій підключився до інтернету, відкривши будь-який браузер. Така схема дозволяє позбутися зайвої метушні з додатками під Mac, Linux або Windows.Що стосується управління швидкістю доступу, воно здійснюється через веб-інтерфейс на сайті Yota. Ширина каналу регулюється у більших межах, через що змінюється абонентська плата. Також передбачено халявний не тарифікований доступ на швидкості 64 кбіт/сек. Щоправда, раз на добу з'єднання рветься і вимагає натискання на кнопку повторної активації безкоштовного доступу.

Додатки для інших операційних систем

Ми вже говорили, що жодна програма для управління модемами Yota не потрібна. А ось для смартфонів та планшетів воно необхідне. Його можна завантажити безкоштовно для будь-яких пристроїв та операційних систем:

  • Для планшетів та смартфонів на Windows Phone – у магазині Windows Phone Store;
  • Для будь-яких мобільних пристроїв на Android – у магазині Google Play;
  • Для пристроїв на iOS – у магазині AppStore.

Якщо ви хочете завантажити прогу в іншому місці, то ми цього не рекомендуємо - користуйтеся офіційними магазинами софту. Можливості програми Yota для пристроїв на Android, Windows Phone та iOS досить цікаві. В першу чергу тут реалізована можливість управління пакетами хвилин, повідомлень і трафіку, що використовуються Також через додаток підключаються додаткові послуги – наприклад, «Безлімітні програми» та «Безлімітні SMS». А в другу чергу тут реалізовано зручне поповнення балансу з банківської картки.

Контроль витрат – ще одна цікава штука даної програми. Тут можна контролювати витрати хвилин і трафіку, переглядати останні платежі. Все це необхідно як усередині мережі, так і в закордонному роумінгу.

Додаток Yota (Ета) цікавий ще однією незвичайною штукою – це вбудований чат для спілкування з технічною підтримкою. Традиційно підтримка абонентів здійснюється за телефоном або за особистої явки до офісів обслуговування.Тут працюють знаючі фахівці, які готові відповісти на будь-які питання. Користувачам програми для мобільних пристроїв пощастило більше – вони зможуть отримувати підтримку безпосередньо зі своїх пристроїв.

Чат у додатку для Yota дозволяє отримати допомогу від реальних фахівців, а не від бездушного робота Вам не доведеться «висіти» на лінії в очікуванні відповіді оператора або слухати тужливі обіцянки, що оператор звільниться за хвилину. Поставте запитання в чаті і отримайте відповідь вже за кілька хвилин. Про отримання нового повідомлення в підтримці повідомляє відповідне повідомлення від програми.

Встановлення програми Yota для Windows Phone, Android та Yota можливе ще до підключення до оператора – воно допоможе подивитися зону покриття або замовити SIM-карту з доставкою. Зверніть увагу, що на смартфонах і планшетах використовується той самий софт, що адаптується до розмірів екрану. Щодо комп'ютерів на Windows, використовуйте на них веб-інтерфейс за адресами http://10.0.0.1/ або http://status.yota.ru/.