Yota погано ловить телефонну мережу: що робити

Anonim

Користуючись послугами стільникового зв'язку, ми часто нарікаємо на недостатній рівень сигналу в мережі. Внаслідок цього мобільна техніка починає показувати нестабільну роботу. Виправити ситуацію можна різними способами. Наприклад, якщо в якомусь місці погано ловить Yota, спробуйте вийти на зв'язок з іншого місця – з коридору, з іншої кімнати, з іншого боку вулиці. Давайте подивимося, що потрібно робити у тих чи інших случаях.

Аварії в мережі

Електроніка не може працювати без збоїв. А складна цифрова електроніка і зовсім схильна до виникнення аварійних ситуацій.Тому техніка для стільникового зв'язку наділяється десятикратним запасом надійності та стабільності. Проте від аварій ніхто не застрахований – вони можуть статися на обладнанні Yota або на каналах. Внаслідок виникнення аварійних ситуацій ми можемо спостерігати такі явища:

  • Пропала мережу – телефон чи модем просто перестають бачити сигнал мережі, що зумовлює обриву связи;
  • Повільно працює інтернет – якщо він працює погано, перестають відкриватися сторінки та працювати різні інтернет-сервіси;
  • Не можна додзвонитися до іншого абонента – Yota вказує на недоступність абонентів або зайнятість мережі.

Якщо Yota працює погано, то це не привід вдаватися в паніку. Слід розуміти, що аварії та форс-мажорні ситуації – явище цілком нормальне. Мегафон.

Коли телефон погано ловить сигнал Yota або зовсім не може зареєструватися в мережі, аналогічні проблеми можливі і на інших пристроях – це планшети, модеми та роутери. Якщо ви потрапили в таку ситуацію, спробуйте перезавантажити телефон або перепідключити модем. Також рекомендуємо зателефонувати до довідкової служби Yota. Є і ще один цікавий рецепт - сидіти і чекати, поки ситуація нормалізується сама (врешті-решт, рано чи пізно поломку усунуть).

Поломка телефону

Якщо у вас погано ловить Yota, показуючи, що немає мережі на телефоні, не потрібно лаяти оператора – причина може критися у вашому пристрої. Мобільна техніка схильна до будь-яких збоїв, іноді вона починає впиратися і збоїти. Внаслідок цього не можна ні зателефонувати, ні прийняти дзвінок, ні вийти в інтернет, ні відправити SMS. Ситуації бувають різні, але вихід із них є завжди. Ось алгоритм дій:

  • Якщо трубка перестала ловити мережу, показуючи, що немає зв'язку, сміливо відправляйте її на перезавантаження.Ця процедура є нормою у всіх схожих ситуаціях. Спочатку ми перезавантажуємо телефон, переконуємося, що це не допомогло, і лише потім починаємо шукати інші причини того, що сталося;
  • Якщо погано ловить Yota, спробуйте встановити СІМ-карту в іншу трубку – можливо, що це допоможе;
  • Протріть контакти SIM-карти та слота – цілком можливо, що Yota ловить добре, тоді як сімка у своєму слоті сидить погано.

Также продіагностувати телефон допомагає встановлення сімки від іншого оператора – якщо мережа ловить погано, проблема в трубці.

Проблема з SIM-картою

SIM-карта – це не просто шматок пластмаси. Всередині неї знаходиться невелика мікросхема, в якій прошити різні ідентифікаційні дані, необхідні для ідентифікації телефону в мережі Yota. Сімки ламаються досить часто. І виявляється це так, що зловити Yota на будь-яких пристроях просто неможливо – вони не бачать мережі та не можуть зареєструватись у ній.Не варто нервувати, ми розповімо, як виправити ситуацію.

Зазвичай поломка SIM-карти супроводжується тим, що пристрої просто перестають її бачити, сповіщаючи про це користувачів. У цьому випадку озброюємось паспортом і сміливо йдемо до офісу обслуговування свого оператора. Тут ми одержуємо дублікат сімки, встановлюємо її в абонентський пристрій, перевіряємо зв'язок - якщо вона є, це добре. За відсутності зв'язку з'являється привід грішити на смартфон/планшет/модем, тому що СІМ-карта тут ні до чого.

Погана зона покриття

Іноді Йота не ловить мережу тому що немає покриття в тій чи іншій точці. Перевіряється це в такий спосіб – переміщуємось в іншу точку та перевіряємо наявність мережі. Можна було б порадити перевірити наявність зони охоплення на офіційному сайті оператора Yota, але в цьому інструменті є одна серйозна проблема. Справа в тому, карта покриття дуже приблизна, вона складається не методом реальної діагностики, а методом комп'ютерного моделювання.Повірте, іноді ця карта показує наявність 4G там, де і 2G-то зроду не ловилося.

Yota не ловить мережу на телефоні, планшеті, смартфоні чи модемі – ситуація поширена. Виходів із неї два:

  • Меняем місце своєї дислокації – цілком можливо, що у місці вашого перебування Yota справді ловить дуже погано. Це нормально, адже треба враховувати певні особливості поширення радіохвиль. Цей факт добре розуміють технарі, і важко розуміють звичайні люди. Але його треба зрозуміти;
  • Спробуємо зателефонувати/написати SMS/вийти в інтернет трохи пізніше. Якщо мережа в даному місці завжди ловилася на 5 з плюсом, але тепер ловить погано, цілком можливі проблеми на стороні оператора;
  • Перевіряємо коректність роботи свого обладнання – ми вже писали, як це робиться.

Якщо Йота стала погано працювати в точці, де вона працювала добре, то проблема може бути пов'язана і з особливостями поширення радіохвиль.Технарі знають, що іноді спостерігаються і зворотні ситуації, коли через ті чи інші причини сигнал з'являється там, де його зроду не було.

Покращуємо якість прийому

Якщо ваш пристрій погано ловить сигнал Йота, спробуйте взяти інший аналогічний пристрій і скористатися ним у цій точці. Відсутність змін вказує на те, що тут немає нормального покриття. Ми можемо зробити так – спробувати змінити оператора зв'язку. Але якщо Yota купувалась спеціально для інтернету, то знайти аналоги неможливо – ніхто з операторів не може запропонувати реальний безліміт.

Коли модем або роутер показують, що Yota ловить дуже погано, спробуйте придбати в найближчому салоні зв'язку спеціальну кімнатну антену. Встановіть у її фокусі пристрій зв'язку, направте антену в той бік, де є нормальний прийом.

Антенна решітка, що відображає, посилить сигнал і направить його в модем/роутерЦе ж станеться з передавальним сигналом.

При відсутності ефекту від кімнатної антени не повинно вас засмучувати, адже спеціально для вас ми підготували ще кілька хитрощів. Якщо Yota ловить дуже погано, спробуйте підняти модем вище (телефон підняти не пропонуємо, тому що доведеться підніматися разом з ним – рада орієнтована на власників модемів), купивши для нього хороший кабель.

Як варіант, його можна закріпити разом з кімнатною антеною на трубі висотою 4-5 метрів. Наступний варіант - купити модем з зовнішньою антеною, що підключається. Якщо Yota у вашій місцевості погано ловить, підключіть до модему зовнішню антену, змонтовану на високому стовпі, після чого перевірте якість зв'язку. Також ви можете спробувати закріпити модем у фокусі супутникової антени, направивши її у бік міста.

Використовуємо бустери

Коли Yota ловить геть погано, причому в конкретній точці, це починає напружувати абонентів.Уявіть ситуацію - ви купуєте модем, насолоджуєтеся швидкістю в парку на лавочці або на роботі, а прийшовши додому виявляєте, що зв'язку немає. Ситуація виправляється двома способами:

  • Написанням претензійного звернення – іноді це дає результати і у фахівців Yota виходить скоригувати зону охоплення;
  • Покупкою бустера – там, де зв'язок ловився погано, він ловитиметься добре.

Бустер є своєрідним ретранслятором До нього підключається приймально-передавальна антена, що встановлюється на височини. Друга антена, на кшталт кімнатної, відповідає за з'єднання з абонентськими пристроями. Устаткування працює в автоматичному режимі і не потребує участі користувачів.