Тарифи Yota в Сочі та зона покриття

Anonim

Yota працює майже у всіх російських регіонах, охоплення в неї найширший. Є вона і на півдні Росії, в сонячному Сочі. Для спекотних сочинців та гостей курорту працюють високошвидкісний інтернет та якісний голосовий зв'язок. Тарифи Yota у Сочі поділяються на три категорії – для смартфонів, планшетів та модемів з роутерами. У цьому огляді ми детально розповімо про їхнє наповнення.

Зона покриття Yota в Сочі

Вибираючи того чи іншого стільникового оператора, абоненти прагнуть отримати максимум інформації про його зону покриття. В цьому випадку Сочі може похвалитися наявністю мовлення у стандарті 4G.Слід зазначити, що на території Краснодарського краю ця технологія представлена ​​в обмеженій кількості населених пунктів – у деяких здійснюється лише тестове мовлення. Yota у Сочі працює у всіх трьох стандартах – це 2G, 3G та 4G. Швидкісний інтернет підтримується в останніх двох типах мереж, радуючи сочинців досить значним покриттям.

Сигнал 4G є не тільки на сочинській території, а й в Адлері, Лазаревському, Хості, Лоо та інших населених пунктах. Покриття 3G є навіть у гірській місцевості, не кажучи вже про мовлення в 2G Все це добре виглядає на карті покриття Yota, за фактом ж ситуація може бути докорінно протилежною побаченому . Справа в тому, що карта зони охоплення змодельована на основі обчислень комп'ютерів і погано відповідає дійсності. Побачивши на ній наявність мережі у певній точці, не можна сказати з достовірністю 100%, що вона там реально буде. Можливо й таке, що сигнал буде дуже слабким.

Як покращити прийом сигналу

Посилення сигналу Yota 4G у Сочі – проблема актуальна. Якщо на плоскій території сигнал поширюється досить далеко і порівняно рівномірно, то в гористій та горбистій місцевості виникають точки, де прийом буде слабким. Проблема вирішується такими способами:

  • Примусовим переведенням мобільного телефону на роботу в мережі 3G – там сигнал може виявитися сильнішим, що піднімає швидкість інтернету;
  • Використанням кімнатних антен – вони продаються в салонах зв'язку і являють собою пасивні відбивачі сигналу, що працюють на кшталт супутникових тарілок. Призначені вони для модемів та бездротових роутерів;
  • Використанням супутникових антен – модем або роутер монтуються у фокусі, після чого антена прямує у бік базової станції Yota (або просто у бік відкритих територій, що дозволить прийняти відбитий сигнал).

На швидкість завантаження сторінок впливає і стан комп'ютера/ноутбука. Проведіть тотальне очищення операційної системи від сміття та невірних ключів реєстру, видаліть софт, що не використовується. Виконайте перезавантаження та спробуйте ще раз підключитися. Також рекомендується перевірити софт на автоматичне оновлення – можливо, невелика швидкість пов'язана саме із завантаженістю каналу.

Діючі тарифні плани Йота в Сочі

Тарифи Yota в Сочі поділяються на три категорії, відповідно до типу обладнання Це тарифний план для смартфонів, інтернет-тариф для планшетів і регульований тарифний план для модемів та роутерів. Відповідно, використання SIM-карток для одних пристроїв в інших пристроях накладає обмеження на зв'язок.

Тарифи для смартфонів у Сочі

Вартість тарифу Yota для смартфонів залежить від наступних факторів:

  • Розмір пакета хвилин – від 200 до 5000 хвилин;
  • Розмір трафіку – надаються від 5 до 30 Гб;
  • Кількість підключених безлімітних додатків.

Якщо інші оператори пропонують фіксовані тарифи, то оператор Yota пропонує сочинцям і гостям міста тарифний план, що повністю настроюється. Ви маєте право самостійно вибрати відповідні для вас умови обслуговування (хвилини по Росії та гігабайти). Ось кілька прикладів:

  • 200 хвилин і 5 Гб – 250 руб./30 днів;
  • 500 хвилин і 5 Гб – 300 руб./30 днів;
  • 800 хвилин і 5 Гб – 350 руб./30 днів;
  • 2000 хвилин і 5 Гб – 850 руб./30 днів;
  • 5000 хвилин і 5 Гб – 1750 руб./30 дней.

Саме так варіюються умови в залежності від вибраного пакета хвилин.Розцінки з іншими пакетами трафіку найрізноманітніші. Наприклад, версія з 500 хвилинами та 10 Гб коштує 250 руб./30 днів, а з 2000 хвилин та 20 Гб трафіку – 1000 руб./30 днів. Додатково підключається опція «Безлімітні SMS» за 50 руб./30 днів.

Інтернет на тарифах Yota для смартфонів представлений двома пакетами трафіку. Перший пакет – основний, його розмір становить 5, 10, 20 чи 30 Гб. Якщо цього не вистачить, підключаються додаткові пакети по 5 Гб (за бажанням). Також передбачена можливість підключити додатковий трафік для доступу до соціальних мереж та месенджерів ) коштує 10 руб./30 днів. Працювати із соцмережами можна через офіційні програми-клієнти або через браузер. Головне, не використовувати проксі-сервери та VPN-сервіси. Список соцмереж – Інстаграм, Однокласники, Фейсбук, Твіттер та Вконтакте, месенджери – WhatsApp та Viber, Skype, а також Телеграм.Також є безлімітний YouTube за 75 рублів.

Тарифи для планшета в Сочі

Ми вже говорили, що планшети можуть працювати не тільки в мережах 4G, а й у мережах 3G, на відміну від тих же модемів та роутерів. Спеціально для мешканців та гостей південного Сочі Yota підготувала три тарифи (а точніше, період оплати):

  • Поденний - 50 рублів за добу безліміту;
  • Помісячний – 30 днів анліма за 450 рублів;
  • Річний доступ до інтернету – 3300 рублів за безліміт.

Також на планшетах доступні голосові виклики, але вони дорогі – 3, 9 руб./хв. Повідомлення коштують стільки ж - 3, 9 руб. / Шт.

Тарифи Yota для модемів та роутерів у Сочі

Ми підійшли до найцікавішого – до безлімітних тарифів для бездротових роутерів та модемів. Як і на планшетах, тут доступний повний безліміт . Щоправда, швидкість доступу до торентів ріжеться, як і належить. Передбачено декілька видів тарифікації:

  • За швидкістю – від 320 кбіт/сек за 400 руб./міс. до максимальної швидкості за 1000 руб./міс.;
  • На рік уперед – 5 Мбіт/сек за 5400 руб./рік, 10 Мбіт/сек за 6900 руб./рік, максимальна швидкість за 9000 руб./рік;
  • На 2 години – 50 рублів одноразово;
  • На 24 години – доба в мережі за 150 рублів одноразово.

Тарификація за швидкістю дуже гнучка, оскільки передбачає понад 20 різних порогів і розцінок. Наприклад, 5 Мбіт/сек стоять 900 руб./міс., а 500 руб./мес. можна отримати лише 512 кбіт/сек.