Завантаження торентів через Yota: обхід обмежень

Anonim

Купуючи бездротові 4G-модеми від оператора Yota, абоненти розраховують отримати доступ до високошвидкісного інтернету без будь-яких обмежень. Але такі обмеження таки є – Йота не дає качати торренти, зрізуючи швидкість до мінімуму. У абонентів цей факт викликає лише роздратування, оскільки більшість із них і не чула про якісь швидкісні ліміти. Проте запустити торент через Yota все-таки можна – для цього доведеться скористатися деякими хитрощами.

Особливості роботи Yota

Скачування торентів – це заняття для ігроманів, меломанів, любителів кіно, а також для тих, кому потрібен якийсь софт.Торрент-ресурси містять величезну кількість роздач, але на самих серверах нічого немає - всі дані зберігаються на комп'ютерах користувачів. Коли Yota тільки з'явилася, протокол torrent особливо не чіпали. В результаті це призводило до того, що вийти в інтернет було неможливо через перевантаженість мережі.

Згодом оператор перейшов на технологію LTE, що дозволило збільшити пропускну спроможність базових станцій. Але качати файли через торент-протокол стало неможливо. Мережа уважно стежить за власним станом, припиняючи спроби великого навантаження. Зокрема Yota блокує торрент, через що швидкість падає до непомірно низьких величин. Завантажувати що-небудь у таких умовах просто неможливо.

Обхід обмежень торентів на Yota

Ми вже говорили, що качати торенти на Yota можна – для цього доведеться трохи обдурити мережу. Для цього розроблено такі методики:

  • Налаштування торрент клієнта – у справу входить шифрування трафіку;
  • Використання сервісів VPN – ще один спосіб зашифрувати інтернет-трафік;
  • Використання проксі – ще одне діюче рішення;
  • Установка спеціалізованого софту – ризиковане рішення, тому що невідомо, що вбудовують розробники в подібні програми.

Розглянемо ці методики докладніше.

Варіант перший – налаштування клієнта

Так як провайдер Yota ріже торренти і не дає завантажувати файли на великій швидкості, спробуйте скористатися клієнтом із шифруванням трафіку. Наприклад, така можливість реалізована в популярних торрент-клієнтах qBittorrent та uTorrent. Якщо вам потрібно щось скачати, зайдіть в налаштування протоколу і увімкніть шифрування.

Варіант другий – VPN

Для цього слід скористатися популярним сервісом HideME. З'єднання VPN дозволяє створити своєрідний тунель, розпізнати вміст якого Yota просто не зможе. Вищезгаданий сервіс пропонує сервери в багатьох країнах світу, але за їх використання доведеться платити 49 руб./день або 379 руб./міс. Також є відгуки від абонентів, що цей спосіб для скачки торентів не годиться. Але перевірити варто – працездатність може залежати від регіону.

Варіант третій – проксі

Якщо Йота не качає ваш торрент, спробуйте скористатися проксі-сервером. Актуальний проксі-лист із робочими серверами ви знайдете у сервісі HideME. Сміливо вибирайте сервер у будь-якій країні, не забудьте виставити тип проксі Socks 5. Після отримання адреси введіть його в налаштуваннях з'єднання вашого торрент-клієнта. На сьогоднішній день це один із найактуальніших способів.Налаштування uTorrent для Yota на роботу через проксі здійснюється через меню «Налаштування – Налаштування програми – З'єднання».

Варіант четвертий – сторонній софт

Якщо клієнт качає повільно, а файл потрібно отримати якнайшвидше, спробуйте пошукати софт для обходу встановлених оператором обмежень. Наприклад, такий функціонал має програма Provider Hack. Цілком можливо, що існують інші аналогічні додатки. Питання їхнього використання повністю лежить на ваших плечах. Якщо ви довіряєте софту від маловідомих розробників, сміливо користуйтеся ним і оминайте всі обмеження.