Чому модем Yota 4G LTE постійно відключається

Anonim

Коли бездротовий модем починає постійно вирубуватися, це завдає дискомфорту – ні фільм подивитися, ні пограти, але по сайтам полазити. Проблема вимагає термінового вирішення, хоча це рішення не завжди. У цьому огляді ми розповімо, що робити, якщо модем Yota 4G LTE постійно вимикається, сильно гріється та всіляко заважає працювати в інтернеті. Деякі рішення цілком очевидні, хоч і не завжди здійсненні.

Чому відключається модем Yota

Якщо модем Yota постійно втрачає зв'язок, то причин тому може бути кілька:

  • Оператор проводить на своєму мережевому обладнанні якісь роботи, через що і спостерігаються перебої;
  • Абонент знаходиться в зоні з поганим прийомом;
  • Якісь неполадки з USB-портом або USB-подовжувачем;
  • Проблеми з ПК;
  • Некоректна робота самого модему.

І справді, якщо модем постійно відключається, то це може вказувати на проблеми в мережі – зателефонуйте до довідкової служби та уточніть це питання. Розглянемо решту проблем

Поганий прийом мережі

Якщо модем Yota періодично відключається, він просто втрачає мережу. Таке часто відбувається у зоні невпевненого прийому, де стабільний коннект відсутній. Перше рішення – спробуйте перенести комп'ютер з модемом в інше місце (наприклад, до вікна). Якщо комп'ютер стаціонарний, скористайтеся USB-подовжувачем.Рішення друге – придбайте кімнатну антену, що посилює сигнал Такі антени продаються в багатьох салонах зв'язку.

Несправності з USB-підключенням

Шкідливі USB-порти нерідко створюють ситуацію, що вставлені в них модеми Yota відключаються. Рішення перше – відключіть збереження електроенергії, щоб комп'ютер не знімав з портів живлення. Рішення друге – змініть порт, на комп'ютерах та ноутбуках їх як мінімум 2-3 штуки.

Недолік харчування

Якщо модем Yota постійно відключається і включається, справа може бути в USB-подовжувачі. Проблеми з ними виникають часто – найдешевші з них виготовляються із провідників мінімального перерізу, що перешкоджає нормальному живленню USB-модемів. Також можлива відсутність нормального контакту в роз'ємах та внутрішнє пошкодження провідників. Рішення тут таке – поміняйте подовжувач, вибравши модель з товстим кабелем та екрануванням

Модем Yota перегрівається і вимикається

Якщо модем Йота гріється і відключається з'єднання з інтернетом, то зробити тут щось кардинальне не вийде. Цим пристроям властиво грітися, як і багатьом іншим 4G-модемам. Чим вище навантаження, тим більше нагрівання Якщо він нагрівається занадто сильно, то він відключається – це не зовсім нормально, тому що при штатних температурах таких збоїв бути не повинно. Рішення перше - споруджуємо мініатюрну систему охолодження з маленького кулера. Рішення друге - віддаємо пристрій на діагностику, можливо, воно несправне.

Модем Yota відключається сам по собі

Іноді виникають ситуації, що 4G-модем Yota холодний, харчування нормальне, сигнал в районі підключення до інтернету хороший і не вимагає посилення, а модем все одно періодично відключається. Цілком можливо, що проблема криється у вірусному зараженні вашого ПК.

Поставте антивірусну програму, проведіть повне сканування

Несправність модему

Якщо довгий час 4G-модем Yota працював добре, а тепер часто відключається, можливо, що проблема криється саме в ньому. Якщо ви провели повну діагностику ПК, перевірили рівень сигналу в мережі та переконалися, що LTE-модем добре охолоджується, спробуйте здати його на діагностику до найближчого офісу обслуговування відключення виникають через некоректну роботу пристрою.