Тарифи на мобільний зв'язок Йота в Челябінську та Челябінській області

Anonim

У сфері мобільного зв'язку панує серйозна конкуренція. Віртуальний оператор Йота, що з'явився кілька років тому, додав масла у вогонь, запропонувавши абонентам раніше небачені умови обслуговування. Сьогодні зона покриття охоплює десятки російських регіонів. У цьому огляді ми розглянемо тарифи на мобільний зв'язок Йота в Челябінську – в цьому регіоні також повно абонентів, які користуються послугами цього оператора.

Діяльність Йоти в Челябінську

Yota стала одним з найбільших провайдерів послуг бездротового високошвидкісного інтернету.Почавши свою діяльність із технологією Wi-Max, згодом вона перейшла на LTE, що суттєво покращило якість зв'язку. Ще через деякий час Йота поєднала свої ресурси з Мегафоном. Цей крок розширив зону охоплення всю територію Росії. Також оператор використовує у своїй діяльності ресурси Ростелекому – у деяких містах використовуються базові станції цієї телекомунікаційної компанії.

Зона покриття Йота в Челябінську досить пристойна. Вона охоплює центр міста та прилеглі райони, а також виходить у прилеглі населені пункти – це Копейськ, Кременкуль, Довгосільське, Коркіне та багато інших. Так, зона охоплення неідеальна, багато районів на карті вона не торкається. Але не варто впадати у відчай - карта складена комп'ютером, тому вона не враховує багато особливостей поширення радіохвиль.

Що кажуть користувачі

Відгуки про Йоту в Челябінську не найпроменистіші.Майже половина абонентів надає негативні відгуки. Цьому сприяє відсутність нормальної швидкості, часті завмирання зв'язку та великий пінг, що заважає грати в онлайн-ігри. Ще однією причиною є закриття у 2017 році тарифу на інтернет – безлімітний інтернет із телефону. На модемах, роутерах і планшетах безліміт нікуди не подівся і пропадати поки не збирається.

Абонентам не до душі плаваюча швидкість. Але потрібно розуміти, що обладнання стільникового зв'язку піддається потужним навантаженням з боку користувачів. Чим більше активних користувачів поблизу однієї базової станції, тим менша швидкість доступу. Також на швидкість впливають сила сигналу в даній точці і багато інших факторів, значення яких зрозуміле тільки профільним фахівцям.

Оплата Yota в Челябінську

Сплатити послуги стільникового зв'язку від оператора Йота можна такими способами:

  • Банківською карткою – її можна прив'язати до свого профілю;
  • Через банківські термінали та банкомати – здебільшого без відсотків;
  • Через онлайн-банкінги – ще один спосіб оплатити послуги Йота без комісії;
  • Через платіжні термінали – будьте готові до високої комісії;
  • Через платіжні системи Webmoney або Яндекс.Гроші – з мінімальною комісією.

Внести авансовий платіж за послуги зв'язку ви зможете у фірмових офісах Йота, а також у партнерських салонах та точках продажу.

Тарифи Йота в Челябінській області

Діючі тарифні плани (ТП) Yota націлені на три категорії пристроїв:

  • Смартфони та традиційні телефони – передбачено тариф-конструктор, причому дуже гнучкий;
  • Планшети на будь-яких ОС – пропонується безлімітний інтернет, доступний у всіх регіонах;
  • Модеми та роутери – для них пропонується безліміт з регульованою швидкістю доступу.

Давайте розберемо поточні тарифи Йота докладніше – інформація актуальна для мешканців та гостей Челябінська.

Тарифи на інтернет

Почнемо з найсмачнішого – з безлімітного інтернету. У Челябінську є мережі 4G, в яких можуть реєструватись всі модеми та роутери, як фірмові, так і від сторонніх брендів. Тому кожен абонент може розраховувати на справжнісінький анлім. Щоправда, є деякі обмеження, пов'язані з серйозним навантаженням на мережу. Судячи з розповідей консультантів чату підтримки, Йота може знизити швидкість при використанні торрент-ресурсів, завантаженні важких файлів та банальному перегляді відеороликів.

Для абонентів із Челябінська Йота пропонує тариф із регульованою швидкістю – передбачено 16 градацій від нуля до повної відсутності лімітів.Трафік не обмежується, можна споживати його в будь-яких кількостях. - Довше використовувати його просто не вийде. Розглянемо деякі платні градації швидкості:

  • 512 кбіт/сек – перший платний поріг з абонентської платою 300 руб./мес.;
  • 1 Мбіт/сек – коштує 400 руб./міс.;
  • 3, 5 Мбіт/сек – вистачить для комфортного перегляду відео, абонплата складає 700 руб./міс.;
  • 5 Мбіт/сек – абонентська плата становить 800 руб./мес.;
  • 10 Мбіт/сек – за 950 руб./міс.;
  • Повний безліміт на максимально доступній швидкості – 1000 руб./міс.

На жаль, може виявитися так, що у вашій місцевості максимальна швидкість виявиться дуже низькою – це пов'язано з навантаженням на мережі Йоти в Челябінську.

Также абонентам пропонуються такі тарифы:

  • На 2 або 24 години – разова оплата становить 50 або 150 рублів;
  • Річний доступ на швидкості 5 Мбіт/сек - 5400 рублів;
  • Річний тариф на швидкості 10 Мбіт/сек - 6900 рублів;
  • Річний тариф на максимальній швидкості - 9000 рублів.

Не оплачуйте відразу за рік – спочатку переконайтеся, що мережа дасть вам хорошу швидкість у тому місці, де ви зазвичай працюєте на комп'ютері. Сплатіть спочатку місяць і проведіть тести.

Також ви можете скористатися послугою «Тест-драйв», що дозволяє взяти обладнання на тиждень з можливістю повернення – цього часу вистачить на початкове тестування. Пам'ятайте, що для користування послугою вартість модему доведеться сплатити повністю – потім цю суму буде повернено.

Тариф Йота для смартфонів

Продовжуємо тему безліміту від Yota (Ета) для мешканців та гостей Челябінська. Наступна безлімітка орієнтована на власників планшетних комп'ютерів. Для них надається безлімітний доступ в інтернет на всій території Росії за фіксовану плату – абоненти обирають лише період оплати.

Щоб отримати доступ на одну добу, необхідно заплатити 50 рублів. Якщо вибрати річний тариф, то для абонентів із Челябінська його вартість складе всього 3000 рублів (виходить 250 руб./міс.). Управління послугами здійснюється за допомогою фірмового додатку Йота.

Тариф Йота для смартфона

Смартфонами користується велика кількість абонентів із Челябінська. Раніше їм пропонувався повний безліміт, але сьогодні його нема. На зміну анліму прийшов лімітований трафік із безлімітним доступом до соціальних мереж. Починаючи з липня 2017 року, тариф став дуже гнучким – можна окремо вибрати кількість хвилин, кількість трафіку, соцмережі та месенджери.

Мінімальний тариф для абонентів Йота з Челябінська коштує 280 руб./30 днів. До нього входять 300 хвилин по Росії та 1 Гб трафіку. Версія з 5 Гб трафіку коштує дорожче – 300 руб./30 днів. 1000 хвилин і 10 Гб коштуватимуть 650 руб./30 днів. 5000 хвилин і 30 Гб коштують вже 2000 руб./30 днів. Соцмережі підключаються окремо та коштують 20 руб./шт., Месенджери коштують 10 руб./шт. Окремо підключаються безлімітні SMS.

Вартість послуг понад пакет або без пакета:

  • SMS по Росії – 1, 9 руб./шт.;
  • Хвилина по Росії – 1, 9 руб./хв.;
  • Интернет – швидкість знижується до 64 кбіт/сек.

Швидкість інтернету можна продовжити, замовивши 5 Гб трафіку за 100 рублів. Що стосується дзвінків понад пакет, вигідніше замовити 100 хвилин за 150 рублів – так знижується вартість однієї хвилини.

До списку доступних до підключення соціальних мереж Входять Фейсбук, Інстаграм, Твіттер, Однокласники та Вконтакте, до списку месенджерів – WhatsApp, Viber, Скайп та Телеграм.Якщо потрібен безлімітний SMS-канал, підключіть опцію "Безлімітні SMS" за 50 руб./30 днів. Ці SMS ви зможете надсилати на будь-які телефонні номери в Росії.

Вартість міжнародного зв'язку та закордонного роумінгу залежить від напрямку дзвінка/поїздки. Уточніть тарифи на сайті Йота, не забувши вказати регіон – Челябінськ. При знаходженні за межами домашньої мережі в подорожах Росією менше 30 діб, тарифікація не змінюється.