Тарифи Йота в Ставропольському краї та Ставрополі

Anonim

Оператор Йота дістався і до Ставропілля, розкинувши свої сіті по всій Росії. Тут повно зацікавлених у послугах зв'язку абонентів, які потребують інтернету та голосового зв'язку. Тарифи Йота у Ставропольському краї доступні майже кожному мешканцю цього південного регіону. Вони включають солідні пакети трафіку, безлімітний інтернет і цікаві опції, що роблять тарифні плани вигіднішими. Про них ми поговоримо в нашому огляді.

Стан зони покриття

Аналіз зони охоплення Йота в Ставропольському краї вказує на мінімальне поширення мереж четвертого покоління.Офіційно 4G працює тільки у Ставрополі, П'ятигорську та Кисловодську. В інших населених пунктах воно відсутнє - це Мінеральні Води, Георгіївськ, Невинномиськ, Будьоннівськ та інші міста та селища. Таким чином, користуватися безлімітним інтернетом (з комп'ютера) від Йоти на території всього Ставропілля не вийде.

Що стосується зони 3G, то вона відрізняється більшими розмірами. Вона присутня у великих та дрібних населених пунктах. Те саме стосується мереж 2G, що працюють і на багатьох інших територіях. Погано лише те, що модеми та роутери з SIM-картами Йота не працюють у мережах другого та третього покоління – тут реєструються лише смартфони та планшети.

Офіційна карта покриття Йота у Ставрополі не відображає справжнього стану справ. Вона відрізняється низьким рівнем точності і носить лише орієнтовний характер.А точніше, на підставі їх оцінок.

Зона покриття Yota в Ставрополі

Офіси обслуговування

У Ставропольському краї працюють кілька офіційних офісів Йота. Тут абоненти можуть замінити SIM-картку або придбати обладнання. Також в офісах приймаються різні заяви та здійснюється обслуговування корпоративних клієнтів. Адреси офісів Йота у Ставропольському краї:

  • Г. Ставропіль, вул. Дзержинського, д. 131 - ТЦ «ЦУМ»;
  • Г. Ставропіль, вул. Доваторців, д. 75А - ТЦ «Космос» (працює з юрособами);
  • Г. П'ятигорськ, вул. Єсентукська, д. 31А - ТЦ «Вершина Плаза»;
  • Г. П'ятигорськ, пр. Кірова, буд. 65 - ТЦ «Галерея».
Також у містах Ставропольського краю працюють партнерські точки – як правило, це мережеві магазини федерального масштабу, де продаються SIM-картки та модеми.

Тарифний план для телефонів та смартфонів

Тарифи Yota у Ставрополі не найдорожчі, якщо порівняти їх із розцінками в інших регіонах. Для смартфонів та звичайних телефонів тут пропонується єдиний, але гнучкий тарифний план, доступний на всій території Ставропольського краю. Він передбачає самостійний вибір заповнення пакетів. Але повністю відмовитися від пакета хвилин або пакета трафіку неможливо – тариф передбачає певні мінімуми (200 хвилин та 5 Гб).

Давайте розглянемо вартість пакетів на тарифі Йота для смартфонів/телефонів:

  • 200 внутрішньоросійських хвилин – 220 руб./30 днів;
  • 500 внутрішньоросійських хвилин – 250 руб./30 днів;
  • 800 внутрішньоросійських хвилин – 300 руб./30 днів;
  • 2000 внутрішньоросійських хвилин – 800 руб./30 днів;
  • 5000 внутрішньоросійських хвилин – 1700 руб./30 днів;
  • 5 Гб інтернет-трафіку - 80 руб./30 днів;
  • 10 Гб інтернет-трафіку - 100 руб./30 днів;
  • 20 Гб інтернет-трафіку - 200 руб./30 днів;
  • 30 Гб інтернет-трафіку - 300 руб./30 днів.

Ви можете вибрати будь-яке поєднання пакетів відповідно до особистих потреб. телефонів) або через офіційний мобільний додаток (зручніший варіант, орієнтований на смартфони всіх поширених мобільних платформ).

Тарификація понад пакет

балакучі абоненти можуть порівняно швидко закінчити будь-який пакет хвилин, спочатку включений у тариф, що використовується.Після цього встановлюється наступна тарифікація - 1, 9 руб./хв. Абоненти зі Ставропольського краю можуть заощадити гроші у своєму гаманці, замовивши додатковий пакет зі 100 хвилин за 150 рублів.

Закінчитися може і пакет трафіку. Після цього швидкість доступу до Інтернету зрізається до 64 кбіт/сек – цього мало навіть для серфінгу зі стисненням трафіку. Тому Йота пропонує на додачу до основного тарифу пакет трафіку - 5 Гб за 100 рублів. Кількість пакетів, що підключаються, не обмежується.

Тарификація SMS та MMS

Йота не робить різниці між SMS і MMS - вони тарифікуються однаково, по 1, 9 руб. / Шт. на будь-який мобільник у країні. Але є непоганий спосіб заощадити. Для цього необхідно підключити опцію «Безлімітні SMS».Вона включає потужний SMS-безліміт на будь-які номери в країні всього за 50 руб./30 днів. Опція вигідна для тих, хто надсилає за один місяць більше 27 повідомлень.

Додатковий трафік

25 січня 2017 року Йота скасувала безлімітний інтернет на базовому тарифі для смартфонів та телефонів – ця доля спіткала всіх нових абонентів зі Ставропольського краю та всієї Росії. Безліміт залишився лише у старих абонентів, які підключилися до цієї чорної дати. Іншим пропонувалася опція «Безлімітні програми» за фіксовану певну плату (від 100 рублів за 30 днів), що дає безлімітний трафік для соцмереж та месенджерів.

Влітку 2017 року опція зникла, з'явившись в іншому обличчі – тепер трафік для кожного месенджера чи соцмережі підключається окремо. Безлімітний доступ до соцмереж коштує 20 руб./шт., в їх перелік входять Фейсбук, Вконтакте, Однокласники, Інстаграм і Твіттер. Месенджери тарифікуються 10 руб./шт., у списку представлені WhatsApp, Viber, Телеграм і Скайп – стандартний джентельменский набір мережного жителя.

Роумінг та дзвінки за кордон

По Росії роумінгу як і немає – абоненти Йоти можуть залишити територію Ставропольського краю, продовжуючи користуватися своїм домашнім тарифом. Але якщо вони проведуть за межами свого регіону понад 30 днів, включиться тариф «Регіональний» - він трохи дорожчий.

Міжнародний роумінг від Йоти вигідний низькими тарифами на зв'язок (принаймні на більшості популярних напрямків), системою контролю трафіку, безкоштовним трафіком для месенджерів, а також можливістю отримати 30 хвилин дзвінків всього за 39 руб. / Добу (для роумінгу це вкрай вигідно). Уточнити вартість того чи іншого напряму допоможе спеціальна форма на сайті Йоти. Там же уточнюється вартість міжнародних викликів.

Тариф для планшетів

Для абонентів зі Ставропольського краю працює цікавий тариф для планшетних ПК. Він надає повний анлім на необмежену швидкість (правильніше сказати – на максимально доступній). Вартість залежить від обраного користувачем терміну оплати від дня до року:

  • День – 50 рублів;
  • Месяц – 400 рублів (з можливістю автоматичного продовження);
  • Рік – 3000 рублів (найекономніший варіант).

Перш ніж підключати тариф на рік, переконайтеся, що вас влаштовує швидкість доступу. Ставропольському краю, але і по Росії - Йота працює без роумінгу.

Тариф на інтернет для комп'ютера

Йота виступає як провайдер бездротового та, найголовніше, мобільного інтернету, що працює в мережах стандарту 4G. Абоненти можуть використовувати брендові модеми та роутери, або обладнання від сторонніх виробників – різниці немає. Тариф для цих пристроїв налаштовується, абоненти вибирають потрібну їм швидкість, оплачуючи відповідну абонентську плату.

Мінімальний платний тариф коштує 250 руб./міс., відкриваючи низькошвидкісний доступ на 320 кбіт/сек. Інтернет на швидкості 512 кбіт/сек обійдеться споживачам вже в 300 руб./міс., 1 Мбіт/сек – 400 руб./міс., 4,1 Мбіт/сек – 600 руб./міс., 10 Мбіт/сек – 800 руб./міс., доступ максимально можливої ​​(доступної у цій точці) швидкості коштує 900 руб./мес. Швидкісна межа вибирається через веб-інтерфейс.

Для економії коштів у Ставропольському краї пропонуються додаткові тарифи від Йоти:

  • На 2 години – 50 рублів;
  • На 24 години – 150 рублів;
  • Річний доступ на швидкості 5 Мбіт/сек - 5400 рублів;
  • Річний доступ на швидкості 10 Мбіт/сек - 6900 рублів;
  • Річний доступ без ліміту за швидкістю – 9000 рублів.

Зверніть увагу, що ліміти з трафіку відсутні.

Якщо ви сумніваєтеся в доступності потрібної вам швидкості, відвідайте один з офіційних офісів Йота у Ставропольському краї та купіть обладнання за програмою «Тест драйв». Вона передбачає тижневе тестування зв'язку та дарує абонентам три доби безкоштовного інтернету. Якщо результати вас не влаштують, ви зможете повернути обладнання назад з повним поверненням коштів.