Йота VS Теле 2

Anonim

Коли нам потрібен мобільний інтернет або голосовий зв'язок, ми порівнюємо тарифи операторів, намагаючись знайти оптимальний варіант. Пропозиції у всіх різні, для когось будуть вигіднішими одні умови, а для когось інші. У питанні про те, що краще, Теле2 або Йота, видима перевага знаходиться на боці Yota - вона має безлімітний інтернет, що працює вдень і вночі. Але це не є претензією на перемогу. Зараз ви отримаєте детальну інформацію з цього питання.

Порівняння Yota vs Tele2

У цьому порівнянні частково перемагає Йота, оскільки має безлімітний інтернет для модемів, роутерів і планшетів.Але не все так просто – у Теле2 теж є чим блиснути. Для початку вам потрібно дізнатися про деякі особливості роботи оператора Yota, а також обговорити тарифні плани. Порівняння наводяться на підставі розцінок, що діють у Москві та Московській області.

Телефони та смартфони – тарифи

Почнемо з найважливішого – з тарифів для смартфонів та телефонів. Порівнювати їх важко, оскільки вони мають різне наповнення. Але є у Йоти одна істотна перевага – її тарифні плани гнучкі, в них окремо вибираються пакети хвилин та трафіку, підключаються та відключаються соціальні мережі та месенджери. У Теле2 всі пакети фіксовані, а соцмереж та месенджерів менше, ніж у Yota. Зате і абонентська плата менша, що сподобається економним абонентам.

Також Теле2 має ще одну перевагу перед Йота – це тариф без абонентської плати. Існують абоненти, яким не потрібні всі ці пакети хвилин та трафіку, не кажучи вже про соціальні мережі.Спеціально для них було створено тарифний план «Класичний» без абонплати. Він просто і зрозумілий, на ньому працює щохвилинна тарифікація. А ось у конкурента такого тарифу немає.

У цьому порівнянні переможця визначити дуже складно, оскільки вигоди є в обох учасників. Якість зв'язку в обох операторів приблизно однакова – відрізняються лише зони покриття.

Тарифи для планшетів

Йота пропонує своїм абонентам тарифний план для планшетів з наступними перевагами:

  • Безроумінговий простір по Росії;
  • Повний безліміт по трафіку;
  • Максимальна швидкість доступу;
  • Можливість оплати за періодами – за добу, місяць чи рік (місяць коштує всього 450 рублів).

Теле2 має послугу «Інтернет у планшет». Інтернет-рафіка тут лише 15 Гб, причому за 499 руб./міс. І навіть наявність безкоштовного трафіку для соцмереж та навігаційних карт не дає особливої ​​переваги.

У цьому порівнянні переможцем стає мобільний оператор Йота – у нього реально класний безлімітний інтернет для планшетів.

Тарифи для модемів та роутерів

Перед нами найнапруженіша битва – такий собі баттл між двома операторами. Для інтернету Йота може запропонувати безліміт щодо трафіку з регульованою швидкістю. Якщо взяти максимальний швидкісний поріг, абонентська плата становитиме 1400 руб./міс. Також можна оплатити інтернет відразу за рік та отримати знижку, або внести оплату за 2 або 24 години (такі собі тарифи для резервного каналу, коли домашній інтернет «упав»).

Оператор Теле2 пропонує максимум 50 Гб і безліміт у нічний час за 999 рублів, програючи своєму конкуренту. Нічною безліміткою користуватиметься обмежена кількість абонентів. Навіть якщо спробувати вставити SIM-карту з підключеною послугою «50 Гб» у планшет, то у виграші все одно залишається Йота.

Але махати білим прапором ще рано, тому що Теле2 має важливу перевагу. Якщо ми купимо модем або роутер з підтримкою 4G, то в мережі Йота обладнання працюватиме тільки там, де є покриття 4G – у мережах 2G та 3G воно не працюватиме. А ось у конкурента такого обмеження немає – не знайшовши покриття одного покоління, модем/роутер переключиться на мережу доступного покоління (у Москві та МО доступні лише 3G та 4G). Тому інтернет від Теле2 працюватиме там, де немає мереж 4G від Йоти.

Также Yota (Ета) обмежує використання SIM-карток від одного пристрою до інших пристроїв. Теле2 таких обмежень немає – принаймні, в офіційних джерелах вони не прописані.

У цьому порівнянні переможця немає – кожен оператор сильний у своїй «ваговій категорії». В одного є безліміт, а в іншого кращі умови для виходу в інтернет.