Yotaphone 1: характеристики та опис смартфона

Anonim

Перший смартфон від компанії Yota Devices під назвою YotaPhone 1 з'явився на світ у 2014 році. Його відмінна особливість – наявність другого екрана, виконаного за технологією E-ink. із сучасними гаджетами. Але його потужності вистачало на вирішення багатьох завдань. Більш детальну інформацію про цей смартфон ви знайдете в цьому огляді.

Зовнішній вигляд смартфона

Смартфон YotaPhone 1 (він же C9660 Black) нагадує цеглу.В історії вже були телефони з настільки незграбним дизайном, але навіть вони виглядали привабливіше. До цієї ж моделі слово "дизайн" не застосовується - його тут немає. Смартфон виконаний у простому прямокутному корпусі без дизайнерських деталей. Максимум, що тут можна знайти, то це логотип Yota. До верхньої частини корпус трохи звужується, стаючи тоншим.

Пристрій наділили двома екранами – перший з них кольоровий та сенсорний, а другий – монохромний і вже без сенсора. Він створений для того, щоб відображати різні дані без споживання електроенергії. Адже, як відомо, дисплеї E-ink споживають електрику тільки при зміні картинки. Тут можуть відображатися годинники, погодні дані, різні події.

Наявність E-ink екрану забезпечує великий час автономної роботи. Навіть якщо акумулятор розрядиться, на ньому все одно залишиться якась інформація, наприклад текст останнього прийнятого повідомлення.Також додатковий екран YotaPhone 1 може використовуватись для роботи з календарем, читання електронних книг, перегляду стрічок соцмереж. Для всього цього в смартфоні є встановлений софт, що вміє працювати з двома екранами.

Плюси другого дисплея у YotaPhone 1:

  • Споживає мінімальну кількість енергії;
  • Має матове захисне покриття;
  • Керується сенсорною панеллю (розташована під екраном, як і в основного дисплея);
  • Не бликує на сонці;
  • Дозволяє без будь-якої праці побачити вміст навіть під яскравим світлом.

Перший дисплей у ЙотаФон 1 один закритий глянцевим захисним склом Gorilla Glass і доповнений олеофобним покриттям.

Камера та мультимедіа

Смартфон отримав не найвдалішу основну камеру.Причому у всіх сенсах одразу. По-перше, вона дає непогані знімки тільки вдень - занесіть гаджет в кімнату, і камера відразу почне дивувати. Виявиться зернистість, знімки стануть бляклими, автофокус працюватиме вкрай повільно, змащуючи зображення. А по-друге, камера YotaPhone 1 розташовується не у верхній частині корпусу, а в нижній. Взявши смартфон в руки, користувач обов'язково закриє об'єктив рукою – це не дуже зручно (смартфон орієнтований на знімки в ландшафтному режимі).

Звук досить гучний, ви точно почуєте дзвінок, навіть перебуваючи у транспорті чи супермаркеті. Для зберігання музичних та інших файлів на борту є сховище об'ємом 32 Гб, частина якого зайнята операційною системою. А ось розширити його обсяг карткою пам'яті не вийде - слота на борту немає. Вихід тільки один – слухайте музику онлайн та зберігайте свої файли у хмарних сховищах.

Технічні характеристики YotaPhone 1

У продовженні нашого опису ми поговоримо про характеристики смартфона. Вони такі:

  • Процесор – Qualcomm Snapdragon S4 Pro, тактова частота 1, 7 ГГц;
  • Графічний прискорювач – Adreno 320;
  • Оперативна пам'ять – 2 Гб;
  • Вбудована пам'ять – 32 Гб;
  • Основний дисплей – IPS-матриця, роздільна здатність 1280х720 px, діагональ 4, 3 дюйми;
  • Додатковий дисплей – матриця E-ink, роздільна здатність 360х640 px, діагональ 4, 3 дюйми, 16 градацій сірого;
  • Основна камера – 12 Мпікс, автофокус, світлодіодний спалах;
  • Фронтальна камера – 1 Мпікс;
  • Акумулятор – незнімний, ємність 1800 мАч.

Для свого часу начинка була досить швидкою – смартфон YotaPhone 1 працює швидко і не тупить навіть у вимогливих програмах.Але акумулятор у нього дуже слабкий. Навіть якщо не заглядати в пристрій кожні п'ять хвилин, він розрядиться буквально за день, що підтверджують відгуки власників.

Де купити YotaPhone 1

Придбати цей смартфон важко – в інтернет-магазинах та на прилавках салонів стільникового зв'язку він відсутній. Сучасні гаджети швидко старіють, а цей з'явився аж 2014 року. Так довго на вітринах не простягав ще жоден смартфон. Пристрій можна придбати з рук, наприклад, через дошки оголошень. Середня ціна на гаджет становить близько 6-7 тис. рублів (якщо він у хорошому стані).