Тарифи Yota в Курську та Курській області

Anonim

Головні переваги стільникового оператора Yota – відсутність послуг, що з'їдають гроші з балансу, а також безлімітний доступ до інтернету. За це його обирають сотні тисяч абонентів із усіх регіонів. Тарифи Yota в Курску включають великі пакети послуг, анлім для деяких пристроїв, а також відсутність звичного внутрішньоросійського роумінгу.

Безлімітний інтернет від Yota

Довгий час Йота (Ета) радувала своїх абонентів не стільки голосовим мобільним зв'язком, скільки безлімітним інтернетом.Він був доступний для всіх пристроїв, у тому числі смартфонів. Згодом анлім стали пропонувати й інші оператори, щоправда, для обмеженого числа гаджетів – щоб уникнути обвалу власних мереж. Але на початку 2017 року все пішло наперекосяк.

Оператори почали відмовлятися від безліміту, а Йота заявила, що з 25 січня 2017 року вона залишить його лише у старих абонентів. Хто встиг до цієї дати підключитись до анліма – той із ним і залишився до цього дня. Попередження було анонсовано заздалегідь, тому часу на покупку SIM-карт було море.

Сьогодні інтернет-безліміт доступний лише на наступних пристроях:

  • На USB-модемах з підтримкою 4G – для особистого користування;
  • На 4G-роутерах – ці пристрої призначені для «роздачі» інтернету на кілька пристроїв;
  • На планшетах з підтримкою 3G та 4G – для них створено повний безліміт на максимальній швидкості.

Слід звернути увагу, що модеми та роутери повинні обов'язково підтримувати 4G – їх реєстрація в мережах третього покоління неможлива. Що стосується смартфонів і планшетів, то вони приймаються всіма мережами Yota в Курську.

Зона охоплення та швидкість інтернету

Купуючи SIM-карту Yota або фірмовий абонентський пристрій, хочеться отримати подробиці про зону покриття оператора в Курську. Її карта опублікована на офіційному сайті Йоти. Іноді зв'язок є там, де його не повинно бути. Також зустрічаються точки, в яких покриття є, а на карті воно не позначено.

Якщо є провайдером швидкісного мобільного інтернету, Yota пропонує абонентам з Курська безліч цікавих тарифів. Тільки ось інтернет на цих тарифах може виявитися не надто швидкісним. Підсумкова швидкість залежить від багатьох факторів:

  • Сила сигналу в даній точці;
  • Завантаженість найближчої базової станції;
  • Завантаженість магістральних каналів зв'язку.

Тобто хороший прийом сигналу Yota в Курську ще не є гарантією того, що у вас буде швидкісний вихід в інтернет.

Тарифи Йота в Курській області

У цій частині нашого огляду ми поговоримо про діючі тарифні плани Yota в Курську. Вони поділяються на три категорії – для телефонів/смартфонів, для планшетів та для роутерів/модемів.

Тарифи на мобільний зв'язок

Плануючи купити SIM-карту Yota для смартфона, ми уважно вивчаємо тарифи на дзвінки. Мобільний зв'язок від даного оператора виходить не найдешевший, але й не найдорожчий. із запитами тієї чи іншої людини.Залежно від цього коливається розмір абонентської плати.

Давайте подивимося, скільки коштують представлені набори послуг:

  • 200 хвилин – 200 руб./30 днів;
  • 400 хвилин – 250 руб./30 днів;
  • 800 хвилин – 300 руб./30 днів;
  • 2000 хвилин – 800 руб./30 днів;
  • 5000 хвилин – 1700 руб./30 днів;
  • 1 Гб – 50 руб./30 днів;
  • 5 Гб – 80 руб./30 днів;
  • 10 Гб – 150 руб./30 днів;
  • 15 Гб – 250 руб./30 днів;
  • 30 Гб – 300 руб./30 дней.

Підсумковий тариф формується із зазначених цифр. Наприклад, обравши 800 хвилин і 10 Гб, абоненти Yota з Курску отримають тариф з абонентською платою 450 руб./30 днів.

Як уже говорилося в нашому огляді, безлімітного інтернету тут немає.Натомість є безлімітний інтернет-трафік для месенджерів та соціальних мереж. Соцмережі включають Однокласники, Твіттер, Вконтакте, Фейсбук та Інстаграм. Кожен сервіс підключається окремо від інших - соцмережі коштують 20 руб. / Шт, а месенджери - 10 руб. / Шт.

Існує категорія людей, які віддають перевагу спілкуванню через SMS – цей канал не вимагає наявності інтернету. На тарифах Yota в Курську SMS коштують 1, 9 руб. / Шт. на будь-який російський телефон. Масове надсилання повідомлень виллється в круглу суму. Тому Yota запустила опцію «Безлімітні SMS» всього за 50 руб./30 днів – спеціально для любителів SMS-спілкування.

Роумінг і міжмісто

Тарифи Yota не містять звичного внутрішньоросійського роумінгу. У поїздках країною вартість послуг зберігається. Але якщо поїздка, що проходить за межами Курська та Курської області, займе понад 30 днів, включиться регіональний тариф – трохи дорожчий.Наприклад, 200 хвилин коштуватимуть не 200, а 300 рублів (змінюється абонентська плата та розміри пакетів).

Міжнародний роумінг порадує абонентів з Курська спочатку дешевими тарифами на зв'язок і недорогим інтернетом. для спілкування у текстовому режимі). Для уточнення вартості послуг скористайтесь онлайн-калькулятором на сайті Йота. Там же уточнюється вартість міжнародного зв'язку.

Тарифи для комп'ютера

Карта покриття мереж 4G в Курську не найбільша - на ній зустрічаються ділянки, де наявність прийому не позначається. А модеми та роутери в мережах третього та другого покоління не працюють – ось така засідка. Тому перед покупкою обладнання рекомендуємо обов'язково скористатися програмою «Тест-драйв» з безкоштовним тестуванням зв'язку.

Тариф для модемів і роутерів є налаштованим – тут регулюється не трафік, а швидкість.Мінімальний її показник становить 320 кбіт/сек і коштує 250 руб./міс. Межа в 1 Мбіт/сек коштуватиме 400 руб./міс. - Комфортний серфінг забезпечений. за 600 руб./міс. Користувачі мобільного інтернету з Курська отримають швидкість 4,1 Мбіт/сек. Максимальна швидкість коштує 900 руб./міс.

Річні тарифи дарують абонентам Yota непогану знижку. Швидкість 5 Мбіт / сек коштує 5400 руб. / Рік, 10 Мбіт / сек - 6900 руб. / Рік, максимальна швидкість - 9000 руб. / Рік. Перед тим як оплачувати річний доступ на тій чи іншій швидкісній межі, не забудьте переконатися в його доступності – може статися так, що ви витратите гроші дарма.

Тарифи Yota для планшетів

Для власників планшетів Yota дарує безлімітний трафік на максимально доступній швидкості, причому без роумінгу по Росії.

  • З добовою підпискою – 50 руб./добу;
  • З місячною підпискою - 450 руб./міс.;
  • З річною передплатою – 3000 руб./год.

Необхідна передплата вибирається через програму. До речі, аналогічна програма використовується для управління тарифом для смартфонів.