Тарифи на мобільний зв'язок Йота в Костромі та Костромській області

Anonim

Бурхливий розвиток оператора Йота призвело до того, що сьогодні він працює майже у всіх регіонах Росії. Він пропонує абонентам послуги доступу до Інтернету, голосовий зв'язок та цікаві умови обслуговування у роумінгу. Тарифи на мобільний зв'язок Йота у Костромі можна без перебільшення назвати найнижчими – підтвердження цього ви знайдете у нашому огляді. Адже саме в цьому регіоні найдешевший тарифний план для телефону коштує всього 230 рублів.

Зона покриття Yota в Костромській області

Для початку проаналізуємо зону охоплення стільникового оператора Йота на території Костроми та Костромської області.Насамперед погляд падає на обласний центр, де розкинулася широка територія мовлення у стандарті 4G. Це означає, що тут абонентів чекатиме максимальна швидкість доступу до Інтернету. Покриття 4G є і в інших населених пунктах – це Буй, Шар'я, Микільське, Корякове, Сущеве, Апраксино, Караваєве. В цілому ситуація з мережами четвертого покоління в регіоні не найрайдужніша. Що стосується мереж третього покоління, то вони присутні майже в усіх більш-менш великих населених пунктах Костромської області. У них реєструються смартфони, телефони та планшети, тоді як модеми та роутери зможуть працювати виключно в мережах 4G – ймовірно, це пов'язано з більш високою пропускною спроможністю даних мереж. Найбільшим охопленням відрізняються мережі другого покоління. Вони захоплюють як населені пункти Костромської області, а й ділянки з-поміж них. Але треба пам'ятати, що реальне охоплення може бути зовсім іншим – офіційна карта Йоти буквально кишить неточностями.Більш точну інформацію дасть наша карта, складена за відгуками абонентів. Зона покриття Yota в Костромі

Обслуговування абонентів та продаж SIM-карток

У Костромі у Йоти відкрито два офіси обслуговування. Перший знаходиться в ТЦ «Ріо», по вул. Магістральній, д. 20. Другий офіс розташований у ТЦ «Колаж», по Красносільському шосе, д. 1. Тут ви зможете отримати консультації щодо тарифів, замінити SIM-карту, написати будь-які заяви. Також в обох офісах здійснюється обслуговування корпоративних клієнтів оператора мобільного зв'язку Йота.

Окрім офіційних офісів, SIM-картки та модеми продаються в салонах-магазинах партнерів. Це мережеві салони Євромереж, Зв'язковий та DNS, а також магазини місцевих підприємців. Якщо вам потрібна допомога спеціалістів з обслуговування, звертайтесь до власних офісів.Також ви можете скористатися онлайн-чатом або зателефонувати до служби підтримки за номером 8-800-550-00-07.

Тарифний план для інтернету

Переходимо до найважливішої частини нашого огляду – до опису тарифів, що діють у Костромі. Абоненти виявляють інтерес не лише до тарифів для телефонів, а й для модемів із роутерами. Вони дозволяють організувати високошвидкісний канал доступу до Інтернету за невелику абонентську плату. Умови підключення в Костромі просто шикарні, зараз ви переконаєтеся в цьому самі. На відміну з інших регіонів, максимальний розмір абонентської плати у Костромі становить лише 850 крб./мес. Для порівняння - в інших регіонах вона досягає до 1000-1400 руб. / міс. Підсумкова абонентська плата залежить від обраної абонентом швидкості:

  • 320 кбіт/сек за 250 руб./міс. – канал для повільного серфінгу;
  • 416 кбіт/сек за 300 руб./міс. – ще один не найшвидший канал;
  • 512 кбіт/сек за 350 руб./міс. - Перші півмегабіту;
  • 768 кбіт/сек за 400 руб./міс. – невеликий приріст до попередніх значень;
  • 1 Мбіт/сек за 450 руб./міс. – можна серфити, слухати музику та онлайн-радіо, дивитися відео у мінімальній якості;
  • 1, 3 Мбіт/сек за 500 руб./міс. - Ще один невеликий приріст;
  • 1, 7 Мбіт/сек за 550 руб./міс. – непогана швидкість для серфінгу;
  • 2, 1 Мбіт/сек за 600 руб./міс. – перевалили за 2 мегабіти;
  • 3, 5 Мбіт/сек за 650 руб./міс. – на цій швидкості можна дивитися відео з роздільною здатністю 360-480 px;
  • 5 Мбіт/сек за 700 руб./міс. – швидкісний канал за невелику абонентську плату;
  • 7, 2 Мбіт/сек за 750 руб./міс. – достатньо для відтворення відео у високій якості;
  • 10 Мбіт/сек за 800 руб./міс. – солідний канал за 8 сотень;
  • Максимальна швидкість за 850 руб./міс. – візьміть від інтернету максимум.

Вибирайте потрібну швидкість і користуйтеся інтернетом стільки, скільки потрібно, крім трафіку. Швидкість доступу регулюється за допомогою веб-інтерфейсу на офіційному сайті Йоти. Це стосується як модемів, так і роутерів. Представлені вище ціни дійсні і у внутрішньоросійському роумінгу. Також у Костромі працює безкоштовний інтернет на швидкості 128 кбіт/сек – він доступний за відсутності грошей на рахунку та при добровільному зменшенні швидкісного режиму до мінімуму.

Іноді інтернет від Йоти використовується як резервний канал. Типовий приклад - зламався домашній інтернет, а користувачеві потрібно терміново вийти в мережу, щоб закінчити роботу, скачати реферат або банально глянути електронну пошту.Для цього Йота пропонує абонентам з Костроми два додаткові тарифи - 2 години за 30 рублів і 12 годин за 100 рублів. Трафік та швидкість не обмежуються. Для економних абонентів передбачена можливість оплати на рік вперед – це дійсно вигідно.

  • Швидкісний режим 5 Мбіт/сек – 5400 руб./год;
  • Швидкісний режим 10 Мбіт/сек – 6900 руб./год;
  • Максимальна швидкість – 9000 руб./год.

Пропозиція відмінна, але потребує особливого підходу. Вся справа в тому, що абоненти завжди мають ризик переплати – в деяких місцях середня швидкість може не досягати зазначених величин. Вихід із ситуації простий – перевіряємо якість зв'язку на помісячному тарифі або за програмою «Тест драйв», після чого приймаємо рішення про оплату на рік уперед.

Тарифний план для смартфонів

Ми вже говорили, що мобільний зв'язок від Йоти в Костромі найдешевший у порівнянні з іншими регіонами. Зараз ви отримаєте цьому незаперечний доказ. Як і в інших місцях, у Костромській області працює єдиний тариф, де окремо вибираються пакети хвилин та трафіку.

  • 150 хвилин – 150 руб./30 днів;
  • 300 хвилин – 200 руб./30 днів;
  • 600 хвилин – 350 руб./30 днів;
  • 2000 хвилин – 800 руб./30 днів;
  • 5000 хвилин – 1700 руб./30 днів;
  • 5 Гб – 80 руб./30 днів;
  • 12 Гб – 100 руб./30 днів;
  • 20 Гб – 200 руб./30 днів;
  • 30 Гб – 300 руб./30 дней.

На молодших тарифах ціни в Костромі більш ніж доступні, мінімальна абонентська плата при виборі пакета зі 150 хвилин та 5 Гб трафіку становить всього 230 рублів. Хвилини можуть витрачатися на будь-які номери у Росії. А ось усередині мережі Йота працює безлімітка.

Якщо виробити доступні пакети, то зв'язок не перерветься - вартість хвилини складе 1, 9 руб., А швидкість інтернету впаде до 64 кбіт / сек. Повернути прийнятні умови обслуговування допоможуть додаткові пакети. Додатковий пакет зі 100 хвилин коштує всього 150 рублів, додаткові 5 Гб трафіку - 100 рублів. Жодних пакетів SMS та MMS на тарифах Йоти немає. Повідомлення оплачуються окремо, по 1, 9 руб. / Шт. Доступно підключення недорогої опції "Безлімітні SMS" - вона коштує всього 50 руб./30 днів.

В рамках опції абонентам з Костроми надається безлімітна кількість SMS та MMS на будь-які номери в країні.

Розцінки на міжнародний зв'язок та роумінг

У Йоти немає внутрішньомережевого роумінгу - умови домашнього тарифу зберігаються майже на всій території Росії. Виняток становлять поїздки тривалістю понад 30 днів.Тобто, якщо пробути за межами Костроми та Костромської області понад місяць, автоматично включається тариф «Регіональний». Він відрізняється від домашнього тарифу вартістю послуг та наповненням пакетів – розбіжності становлять максимум кілька відсотків. Міжнародний роумінг порадує такими достоїнствами:

  • Трафік-контроль - цікава штука, що контролює витрату трафіку в роумінгу. Дозволить не витратити цілий стан на випадкове оновлення Андроїда або додатків;
  • Напівгодинний пакет вхідних дзвінків за 39 руб./добу - шанс заощадити на зв'язку в будь-якій точці планети;
  • Доступні розцінки на більшості популярних напрямків;
  • Безкоштовний доступ до месенджерів навіть за відсутності грошей на рахунку.

Якщо збираєтеся подорожувати світом, сміливо обирайте Йоту. Для уточнення розцінок на міжнародний зв'язок та міжнародний роумінг скористайтесь перевірочною формою на сайті Йоти.

Тарификація інтернету

У 2017 році Yota (Йота) засмутила своїх майбутніх абонентів відключенням безлімітного інтернету на телефонах та смартфонах – він залишився лише у тих, хто встиг підключитися до 25 січня 2017 року. Для інших пропонується безлімітний трафік для месенджерів WhatsApp, Viber, Скайп і Телеграм, а також соціальних мереж Вконтакте, Однокласники, Інстаграм, Фейсбук і Твіттер.руб./шт., до месенджерів - 10 руб./шт. Сервіси можуть підключатися в будь-яких комбінаціях.

Тарифний план для планшетів

В Костромі для планшетних ПК пропонується один-єдиний тариф, що передбачає вибір оплаченого терміну. Якщо інтернет потрібний лише на день, це обійдеться вам у 50 рублів. Доступ на місяць коштує 400 рублів, а на рік – 3000 рублів. Тариф працює не тільки в Костромі та області, а й в інших областях Росії.