YotaPhone 2 не включається і не заряджається: що робити

Anonim

Смартфон YotaPhone 2 є досить цікавим, хоч і застарілим гаджетом. Будучи побудованим на потужній елементній базі, він показує непогану продуктивність. У продажу смартфон зустрічається рідко, більшість магазинів його давно немає. Тим не менш, у користувачів регулярно виникають питання щодо даного гаджета. Найчастіша проблема – YotaPhone 2 не включається. Причин тому безліч, кожен випадок вимагає індивідуального розгляду.

Несправність зарядного пристрою

Якщо YotaPhone 2 не заряджається, то це не завжди вказує на проблему в самому смартфоні.Нерідко причиною відсутності заряду є несправність зарядного пристрою. Вони часто виходять з ладу, але їх не ремонтують, а замінюють новими. коротким кабелем, з великим і маленьким зарядними струмами.

Якщо YotaPhone2 не вмикається після повного розряду та постановки на зарядку, перевірте зарядку на якомусь іншому гаджеті. При повторенні проблеми відправте аксесуар у відро для сміття і вирушайте за новим ЗУ. Якщо ж інший гаджет заряджається, то проблема криється саме в смартфоні. Тут можуть виявитися несправними:

  • Гніздо для кабелю;
  • Акумуляторна батарея;
  • Вузли на системній платі.

У всіх трьох випадках рекомендується відправити YotaPhone 2 до сервісного центру – там розберуться, чому він не включається.

Не вмикається новий смартфон

Ви отримали поштою новенький YotaPhone 2 (наприклад, з китайського інтернет-магазину), принесли покупку додому, а смартфон не вмикається. Для початку перевіряємо зарядний пристрій на предмет справності. Найпростіше спробувати запустити гаджет із свідомо справним ЗУ. Є ще один цікавий спосіб – почекати.

Іноді батареї у смартфонах опиняються у стані глибокого розряду. Навіть якщо довго натискати на кнопку живлення, включення гаджетів не відбувається. У цьому випадку потрібно залишити YotaPhone 2 на зарядці хоча б на 10-15 хвилин. Після закінчення цього часу спробуйте знову увімкнути пристрій – якщо він технічно справний, а батарея вже прийняла початковий заряд, смартфон почне завантажуватися.

Вважати глибокий розряд акумулятора заводським шлюбом не можна - це далеко не так, хоча початковий заряд бути повинен. Вам залишається добре зарядити акумуляторну батарею і випробувати YotaPhone 2 в експлуатації.Якщо все йде добре, то подальших причин для занепокоєння немає. В іншому випадку поверніть гаджет за місцем покупки (у випадку з китайськими магазинами це досить проблематично).

Смартфон не завантажується

Ще одна поширена проблема - YotaPhone 2 не включається після оновлення або встановлення якихось «лівих» прошивок та доповнень. Точніше він включається, але завантажується не до кінця. Таке справді може бути. У цьому випадку необхідно скинути до заводських налаштувань (hard reset). Оскільки в меню проникнути неможливо, доведеться діяти через режим Recovery.

На смартфоні YotaPhone 2 вхід у цей режим відбувається при одночасному затисканні двох кнопок – живлення та збільшення гучності. Після цього пристрій увімкнеться у режимі Android System Recovery. Тепер потрібно вибрати пункт "Wipe data/factory reset". Підтверджуємо наміри та відправляємо гаджет на перезавантаження через пункт "reboot system now" - система перезавантажиться і має запуститися.

Якщо YotaPhone 2, як і раніше, не включається, виконайте його перепрошивку – знайдіть в інтернеті інструкції з цієї процедури та обережно проробіть всі пункти. Найменш ризикований варіант – здати смартфон у сервісний центр, де їм займуться фахівці. Якщо проблема виникла після оновлення, а не після сумнівних дій користувача, його повинні відновити безкоштовно.

Несправність батареї

Якщо YotaPhone 2 не включається, можливо, справа криється в несправності акумулятора. Активна експлуатація часто призводить до швидкого вичерпання її ресурсу. Якщо гаджет не вмикається одразу після вилучення з коробки, проблема може бути у бракованій батареї. В обох випадках пристрій відправляється в сервіс, де акумулятор заміниться.