Тарифи Йота в Барнаулі та Алтайському краї

Anonim

У прагненні дати людям якісні послуги зв'язку, Йота розгорнула свої мережі у багатьох російських регіонах. Використовуючи власні потужності та базові станції інших операторів, вона пропонує абонентам швидкісний інтернет та недорогі голосові з'єднання з будь-якими номерами Росії. Працює оператор і в Алтайському краї, що славиться своїми річками, лісами та гірськими масивами. У цьому огляді ми розглядатимемо тарифи Йота в Барнаулі, створені для мешканців цього регіону.

Офіси обслуговування та магазини

Офіційні офіси обслуговування Йота на території Алтайського краю відкриті у двох населених пунктах – це Барнаул (столиця регіону) та Новоалтайськ. Подаємо їх адреси у вигляді списку:

  • ТЦ «Бум» - м. Барнаул, вул. Попова, д. 86;
  • ТЦ «Вогні» – м. Барнаул, вул. Антона Петрова, буд. 219б;
  • ТЦ «Європа» – м. Барнаул, тр. Павловський, д. 251, літ В;
  • ТЦ «Піонер» – м. Барнаул, пр-т Леніна, буд. 102В;
  • ТЦ «Парк» – м. Новоалтайськ, вул. Деповська, буд. 22.

В офісах здійснюється обслуговування фізичних та юридичних осіб, змінюються SIM-картки, реалізуються нові підключення та обладнання. Также в Алтайському краї працює безліч партнерських магазинів і салонів – тут продаються сімки, модеми та роутери, але обслуговування не проводиться.

Зона покриття Йота в Алтайському краї

Yota в Барнаулі представлена ​​мережами другого, третього та четвертого поколінь.Зона 4G досить велика, вона охоплює не тільки регіональну столицю, а й сусідні населені пункти. Також вона присутня в Південному, Новоалтайську, Заринську, Сузуні, Славгороді та Рубцовську (згідно з офіційною картою). У цій зоні зможуть працювати модеми та роутери, забезпечуючи користувачів швидкісним інтернетом.

Зона охоплення 3G ширша і охоплює десятки населених пунктів, сягаючи і заміських територіях. Модеми і роутери тут працювати не зможуть. Що стосується мереж другого покоління, то вони охоплюють велику площу, забезпечуючи мобільним зв'язком навіть найдрібніші села.

Відгуки про Yota в Барнаулі не райдужні. І є кілька причин:

  • Не завжди висока швидкість доступу в інтернет – цілком нормальне явище, характерне для бездротових мереж;
  • Труднощі з прийомом сигналу в деяких точках – вирішується застосуванням антен та підсилювачів сигналу;
  • Відсутність безлімітного інтернету на смартфонах – він зник у січні 2017 року, залишившись лише у старих абонентів.

50% негативних та нейтральних відгуків – це норма для будь-якого оператора зв'язку в Барнаулі та в будь-якому іншому місті Росії.

Зона покриття Yota в Барнаулі

Тарифний план для телефону та смартфона

Тарифи Ета в Алтайському краї відрізняються збалансованими розцінками. Завдяки окремому вибору пакетів трафіку та хвилин кожен абонент може зібрати індивідуальний тарифний план. Такої можливості немає в жодного іншого оператора – Йота в цьому сенсі є унікальною. Представимо вартість даних пакетів у вигляді таблиці:

  • 100 хвилин у Росії – 130 крб./30 дней;
  • 250 хвилин у Росії – 150 крб./30 дней;
  • 400 хвилин у Росії – 200 крб./30 днів;
  • 800 хвилин у Росії – 400 крб./30 днів;
  • 5000 хвилин у Росії – 1700 крб./30 дней;
  • 5 Гб інтернет-трафіку - 100 руб./30 днів;
  • 10 Гб інтернет-трафіку - 170 руб./30 днів;
  • 15 Гб інтернет-трафіку - 200 руб./30 днів;
  • 30 Гб інтернет-трафіку - 300 руб./30 днів.

Абонентам доступні будь-які комбінації пакетів – вони вибираються через мобільний додаток. Також на тарифі доступний внутрішньомережевий безліміт.

Пакетів SMS у тарифі немає, тому що вони стають все менш затребуваними – люди вважають за краще спілкуватися в месенджерах. Але Йота таки передбачила для абонентів відповідну опцію.Вона називається «Безлімітні SMS» та пропонує необмежену кількість SMS та MMS для відправки на будь-які російські номери. Абонентська плата складає 50 руб./30 днів. Без опції вартість відправки SMS/MMS становить 1, 9 руб./шт.

Послуги понад пакет

За бажання, навіть найбільший пакет інтернету можна витратити за кілька днів. У цьому випадку Йота обмежить швидкість доступу до 64 кбіт/сек. Позбутися цього обмеження допоможе пакет додаткового трафіку - його вартість становить 100 рублів за 5 Гб. Якщо хвилини закінчилися, скористайтеся пакетом на 100 хвилин за 150 рублів. Інакше дзвінки тарифікуються по 1, 9 руб./хв. – як у Барнаулу, і у России.

Додатковий інтернет

У січні 2017 року інтернет скипів від образи абонентів на Йоту – оператор скасував безлімітний інтернет на тарифі для смартфонів. Він залишився тільки у тих, хто встиг підключитися заздалегідь. Нові клієнти оператора задовольняються вищевказаними пакетами трафіку, хоча 30 Гб вистачить на багато цілей.

Разом з пакетами трафіку з'явилося таке поняття, як безлімітний трафік для соціальних мереж та месенджерів. До списку соцмереж потрапили Інстаграм, Вконтакте, Однокласники, Твіттер та Фейсбук. У переліку месенджерів – Телеграм, Скайп, WhatsApp та Viber. Кожен сервіс підключається окремо від інших. Наприклад, абоненти з Барнаула можуть підключити до свого тарифу Скайп та Вконтакте, якщо вони не використовують інші послуги.

Тарификація тут така:

  • Соцмережі – 20 руб./шт., трафік та швидкість не обмежені;
  • Месенджери – 10 руб./шт., трафік та швидкість без лімітів.

Якщо абонент є затятим користувачем соцмереж, він може вибрати мінімальний основний пакет і підключити додатковий трафік, заощадивши гроші.

Тарификація в роумінгу та міжнародні виклики

Залишаючи межі Барнаула та Алтайського краю, абоненти Йоти продовжують користуватися своїм домашнім тарифом. На це їм приділяється 30 днів. Після закінчення цього терміну оператор встановлює дещо інші умови, змінюючи абонентську плату та наповнення пакетів. Вхідні дзвінки в будь-якому випадку залишаються безкоштовними.

Міжнародний роумінг від Йоти порадує низькими тарифами на зв'язок за кордоном. Також для абонентів працює система контролю трафіку, надається безкоштовний доступ до месенджерів (тільки текстові повідомлення). Заощадити гроші на дзвінках допоможе пакет із 30 вхідних хвилин всього за 39 руб./добу.

Тарифний план для планшетів

Якщо ви проживаєте в Барнаулі та користуєтеся планшетом, то для вас приготовлений тариф з можливістю добової, помісячної та річної оплати.Доба в онлайні обійдуться вам у 50 рублів, а за місяць потрібно заплатити 500 рублів. Річний доступ обходиться в 3300 рублів - це найдешевший спосіб залишатися в режимі онлайн протягом усього року. Трафік і швидкість не лімітуються, роумінгу по Росії немає, управління здійснюється через мобільний додаток Йота.

Тарифний план для модемів та роутерів

За відсутності можливості провести дротовий інтернет, люди користуються бездротовими модемами. Ці модеми використовуються тими, хто веде рухливий спосіб життя. Для таких абонентів у Барнаулі працює тариф від Йоти з регульованою швидкістю. За більш солідний та комфортний мегабіт необхідно віддавати 400 руб./міс. Пристойний канал на 3,5 Мбіт/сек коштує 700 руб./міс., а за 1000 руб./міс. абоненти з Барнаула та Алтайського краю отримують максимальну швидкість.

Для любителів економії та знижок передбачені річні тарифи:

  • 5 Мбіт/сек – швидкісний канал за 5400 руб./год;
  • 10 Мбіт/сек – висока швидкість за 6900 руб./год;
  • Максимальна швидкість – 9000 руб./год.

Ми не рекомендуємо оплачувати інтернет на рік вперед без попередньої перевірки доступності обраного швидкісного режиму.

Також для мешканців Барнаула приготовлені тарифи на 4 або 24 години. Чотирьохгодинний доступ обійдеться в 50 рублів, а добовий - в 150 рублів.