Тарифи Йота в Карелії та Петрозаводську

Anonim
Оператор Йота пробрався в найзатишніші куточки Росії, утворивши гігантську мережу стільникового зв'язку. Працює він і в республіці Карелія - ​​в одному з найкрасивіших місць нашої країни. Тут розгорнуті базові станції, які забезпечують мовлення у всіх форматах від 2G до 4G. Тарифи Йота в Карелії досить низькі, як це заведено в регіонах зі слабким економічним розвитком. У нашому огляді ми розглянемо їх докладніше і забезпечимо деталями.

Особливості зони покриття

Республіка Карелія займає площу понад 172 тис. кв. м, а мешкає тут близько 630 тис.людина. На її території розташовується обмежена кількість населених пунктів – це переважно дрібні села. Столицею республіки є місто Петрозаводськ із населенням близько 280 тис. осіб. Саме тут організовано покриття мереж четвертого покоління з високошвидкісним доступом до Інтернету.

Мережі третього покоління показують більш пристойне охоплення, працюючи в навколишніх населених пунктах – це Кондопога, Пряжа, Медвежьегорск, Костомукша, Муезерський та інших. Зона 2G розвинена трохи краще, вона охоплює території між населеними пунктами. Велика частина Карелії взагалі не охоплена стільниковим зв'язком – тут розташовуються гірські та лісисті території з мінімальною щільністю населення.

Уточнити якість покриття ви зможете за допомогою картки, опублікованої на нашому ресурсі – тут же ви зможете познайомитися з охопленням інших мереж.

Зона покриття Yota в Петрозаводську

Магазини та офіси

У невеликому Петрозаводську, столиці Карелії, працюють відразу три офіційні офіси Йота. Подаємо їх адреси у вигляді списку:

  • ТЦ «Лотос Plaza» - пр-т Лісовий, буд. 47, літ. А;
  • ТЦ «Максі» – пр-т Леніна, буд. 14 (проводиться обслуговування юридичних осіб);
  • ТЦ «Тетріс» – вул. Маршала Мерецькова, 11.

Також на території Петрозаводська та Карелії працюють партнерські магазини та салони – тут продаються модеми, роутери та SIM-карти.

Тарифи на інтернет для комп'ютера

Описаний у нашому огляді тариф працює тільки там, де є мережі 4G – модеми та роутери не приймаються мережами інших поколінь. Зате абоненти отримують реально безлімітний інтернет без серйозних обмежень. Головним обмеженням є навантаження - при її виявленні можливе зменшення швидкості доступу.

Для доступу в інтернет використовується наступне обладнання:

  • Модеми – для індивідуального виходу в мережу;
  • Модеми з Wi-Fi – найпростіший спосіб розгорнути бездротову точку доступу;
  • Роутери та мобільні роутери – для розгортання більш продуктивних мереж;
  • Інтернет-центри – багатофункціональні мережеві пристрої.

Тариф для всіх пристрій один, що вже великий плюс.

Вартість бездротового інтернету в Карелії знаходиться на низькому рівні - максимальний розмір абонентської плати на чинному тарифі становить 850 руб./міс. А залежить вона від обраної абонентом швидкості. На вибір користувачів передбачено близько 15 швидкісних порогів. Ми розглянемо вартість лише деяких із них:

  • 416 кбіт/сек за 300 руб./міс. – такої швидкості достатньо для розмов по Скайпу та серфінгу зі стисненням трафіку;
  • 1 Мбіт/сек за 450 руб./міс. – більш розумна швидкість для перегляду вмісту інтернет-сайтів;
  • 3, 5 Мбіт/сек за 650 руб./міс. – такої швидкості вистачить для перегляду відео в середній якості, прослуховування музики, серфінгу та інших цілей;
  • 10 Мбіт/сек – 800 руб./міс. - пристойний за швидкістю канал, якого вистачить на будь-які потреби;
  • Максимум швидкості – 850 руб./міс.

У деяких точках задана швидкість може виявитися недоступною. Нпро це не біда – ви можете в будь-який момент змінити обраний швидкісний режим в особистому кабінеті Йоти.

Для абонентів з Карелії передбачено тарифікацію на більш короткі терміни. Наприклад, можна активувати інтернет на 4 години лише за 50 рублів. Добовий доступ до мережі обійдеться вже 150 рублів. Трафік і швидкість тут не обмежуються.

Йота пропонує цікаву можливість заощадити на абонентській платі, внісши її на рік вперед. Оператор передбачив такі швидкісні режими з річною оплатою:

  • 5 Мбіт/сек – непогана швидкість за 5400 руб./год;
  • 10 Мбіт/сек – швидкісний канал за 6900 руб./год;
  • Максимальна швидкість – 9000 руб./год.

Оплатіть на рік вперед і отримайте вагому знижку на абонентську плату.

Якщо у вас є сумніви щодо працездатності Йота в тій чи іншій точці Карелії, скористайтеся програмою «Тест-Драйв».В її рамках ви отримаєте можливість придбати модем на особливих умовах – з поверненням у разі отримання негативних результатів. Для цього вам необхідно звернутись до найближчого офісу обслуговування Йота в Карелії.

Тарифний план для смартфона

Тарифи Yota у Петрозаводську та всієї Карелії однакові. Інша річ, що модеми та роутери працюватимуть лише там, де є мережі 4G. А ось телефони, смартфони та планшети працюватимуть у мережах будь-якого покоління. Давайте подивимося, що оператор пропонує тим, кому потрібні голосові дзвінки, SMS і доступ в інтернет.

Як і по всій Росії, в Карелії працює єдиний тариф - дуже гнучкий і вигідний. Його перевагою є розділений вибір хвилин та трафіку. Такого поділу поки що немає в жодного іншого оператора. Дзвінки представлені пакетами по 200, 300, 600, 1500 та 5000 хвилин по Росії.Обсяг трафіку становить 5, 10, 15 чи 30 Гб. Комбінації можуть бути будь-якими – від цього залежить абонентська плата. Ось кілька прикладів:

  • 200 хвилин та 5 Гб – набір з мінімальною абонентською платою 330 руб./30 днів;
  • 300 хвилин і 10 Гб – солідніший набір з абонплатою 400 руб./30 днів;
  • 1500 хвилин і 5 Гб – набір для балакучих абонентів за 880 руб./30 днів;
  • 5000 хвилин і 30 Гб – для активних абонентів, абонентська плата становить 2000 руб./30 дней.

Для вибору комбінацій використовується фірмовий мобільний додаток.

Тариф для смартфонів від Йоти не передбачає пакетів SMS та MMS - вони оплачуються окремо, по 1, 9 руб. / Шт. Якщо SMS-канал є основним інструментом спілкування, є спосіб заощадити гроші.Для цього необхідно скористатися опцією "Безлімітні SMS". Всього за 50 руб./30 днів ви отримаєте безлімітний пакет повідомлень (SMS та MMS) – це унікальна пропозиція серед російських операторів.

Навіть якщо закінчиться пакет хвилин, абоненти Йота все одно зможуть залишатися на зв'язку. Вартість голосових викликів на тарифі становитиме 1, 9 руб./хв - як по Карелії, так і по всій Росії. Знизити розцінки допоможе додатковий пакет зі 100 хвилин всього за 150 рублів. Кількість додаткових пакетів ніяк не обмежується.

Дзвінки в інші країни

Користуючись тарифом від Йоти для смартфонів та телефонів, ви отримаєте можливість здійснювати голосові дзвінки по всьому світу за доступними цінами. Оскільки єдиної таблиці розцінок немає, уточніть їх на сайті оператора – вкажіть найменування країни та отримайте вартість дзвінків та SMS за цим напрямком.

Спілкування в роумінгу

Відправляючись за кордон, обов'язково захопіть із собою SIM-карту Йота з тарифом для смартфонів та телефонів. З нею ви отримаєте:

  • Півгодини вхідних дзвінків за 39 руб./добу;
  • Зручну опцію контролю трафіку – для запобігання зайвим витратам на інтернет;
  • Завжди працюючі месенджери (працюють навіть за браку коштів на оплату інтернету);
  • Збалансовані ціни на більшості популярних напрямків.

Для уточнення розцінок на сайті Йоти працює калькулятор.

З сімкою Йоти у своєму смартфоні ви зможете переміщатися Карелією і майже всією Росією без роумінгу, спілкуючись за своїм домашнім тарифом.На вас чекатимуть звичайні розцінки та безкоштовні вхідні. Вартість послуг збільшиться лише в тому випадку, якщо ви поїдете з Карелії на термін більше 30 днів, але вартість вхідних викликів залишиться нульовою.

Вартість інтернету

Фізичні особи не можуть розраховувати на безлімітний інтернет у своєму смартфоні – він відключений ще у січні 2017 року. Зате Йота зможе запропонувати абонентам з Карелії солідні пакети інтернет-трафіку. . Також передбачено безлімітний трафік для соціальних мереж та месенджерів – послуги підключаються та оплачуються окремо:

  • Соцмережі – 20 руб./шт.;
  • Месенджери – 10 руб./шт.

Трафік призначений для соцмереж Вконтакте, Однокласники, Твіттер, Фейсбук та Інстаграм, а також для месенджерів WhatsApp, Viber, Телеграм та Скайп.

Тариф для планшетів

Для власників планшетів у Карелії працює один-єдиний тариф від Йоти (як і по всій країні). Тут не можна вибрати швидкість чи пакет трафіку – лімітів немає. Натомість вибирається термін доступу – доба, місяць чи рік. Якщо інтернет потрібен лише на день, оплата становитиме 50 рублів. Доступ у мережу цілий місяць обійдеться в 400 рублів, але в рік – 3000 рублів. Тариф працює на всій території Карелії та Росії.