Тарифи Йота в Читі та Забайкальському краї

Anonim

У цьому огляді ми докладно розглянемо всі діючі тарифи Йота в Читі – місті, що є адміністративним центром Забайкальського краю. Цей просунутий оператор дістався навіть найвіддаленіших куточків, пропонуючи абонентам швидкісний інтернет та збалансовані тарифні плани. Ми розповімо не тільки про діючі розцінки, а й про діяльність Йота в даному регіоні.

Карта покриття та її особливості

Територія охоплення мереж четвертого покоління Йота в даному регіоні не вражаюча. Судіть самі, адже базові станції 4G стоять лише в самій Читі та в кількох прилеглих населених пунктах – це Могойтуй, Агінське, Каримське, Домна, Отаманівка та Новокручининський.Тільки тут абоненти Йота зможуть отримати доступ до високошвидкісного інтернету.

Покриття мереж стандарту 3G ширше, що охоплює безліч населених пунктів Забайкальського краю. Модеми і роутери в цих мережах не працюють, що вже великий мінус. Тому інтернет тут зможуть користуватися виключно власники планшетів, смартфонів і традиційних телефонів. Найширшим охопленням відрізняються мережі другого покоління.

Зона покриття Yota в Читі

Адреса офіційних офісів Йота

Для продажу SIM-карт та мобільного обладнання, а також для обслуговування абонентів, Йота розгорнула в Читі три офіси. Вони розміщуються за такими адресами:

  • ТЦ «Максі» – вул. Шилова, 100;
  • ТЦ «Новосіті» – вул. Журавльова, д. 79;
  • ТЦ «Фортуна» – вул. Недорезова, д. 1м.

Для невеликої Чити, яку населяють близько 350 тис. осіб, цього більш ніж достатньо. Також у регіональній столиці та інших населених пунктах Забайкальського краю функціонують салони-магазини партнерів оператора Йота. Абонентське обслуговування в них не здійснюється, зате продаються SIM-картки, роутери та модеми.

Тарифна пропозиція для смартфонів

Розглядаючи тарифи Yota у Забайкальському краї, необхідно приділити особливу увагу діючим розцінкам для смартфонів та телефонів. Вони цікавлять багатьох абонентів з Чити та інших населених пунктів.

У 2017 році Йота серйозно засмутила своїх шанувальників відключенням безлімітного інтернету для смартфонів. Адже саме безліміт був тим, чого прагнули абоненти, які втомилися від обмежень інших операторів.Новим абонентам він вже недоступний, хоча у старих досі працює – як і було обіцяно Йотою.

Замість безлімітного інтернету оператор запропонував абонентам два рішення:

  • Лімітований основний трафік.
  • Безлімітний трафік для соціальних мереж та месенджерів.

До середини літа 2017 року пакети трафіку були жорстко прив'язані до пакетів хвилин, але потім ситуація змінилася – сьогодні пакети розділені.

Безлімітні соціальні мережі та месенджери теж були представлені єдиною опцією. З літа 2017 безліміт підключається окремо для кожного месенджера або соцмережі. З одного боку, тарифи на обслуговування подорожчали. Але з іншого боку, вони стали гнучкішими, як того хотілося абонентам.

Опис основних пакетів послуг

Тарифний план для смартфонів та телефонів у Йоти один. Зате він дуже гнучкий - це справжнісінький конструктор. Абонентам з Чити та Забайкальського краю доступні такі пакети:

  • 100 хвилин за 200 рублів, 400 хвилин за 250 рублів, 1000 хвилин за 500 рублів, 2000 хвилин за 800 рублів і 5000 хвилин за 1700 рублів;
  • 5 Гб за 100 рублів, 15 Гб за 150 рублів, 20 Гб за 200 рублів і 30 Гб за 300 рублів.

Зверніть увагу, що надаються вони не на місяць, а на 30 днів – такі особливості тарифікації на Йоті. Хвилини витрачаються на дзвінки по всій Росії.

Вичерпання основного пакета хвилин абонентів з Чити не засмучує - Йота надає додаткові пакети зі 100 хвилин всього по 150 рублів. Діють вони лише остаточно оплаченого періоду. Якщо не скористатися додатковим пакетом, активується похвилинна тарифікація – 1, 9 руб./хв. у разі швидкість падає до 64 кбіт/сек.

Наборів SMS та MMS на тарифі Йоти для телефонів та смартфонів немає.Ймовірно, це пов'язано з поширенням месенджерів. Тому всі типи повідомлень тарифікуються по 1, 9 руб. на будь-які російські номери. Любителям безлімітів стане в нагоді опція «Безлімітні SMS» за 50 руб./30 днів - вона дозволять відправляти повідомлення по Росії в необмежених кількостях.

Безлімітні соцмережі та месенджери

Завсідникам соціальних мереж та месенджерів підготовлений безлімітний трафік. Підключається він окремо від основного трафіку пакету, причому для кожного сервісу окремо. Соцмережі тарифікуються по 20 руб./шт., Месенджери – по 10 руб./шт. До переліку соціальних мереж включені такі сервіси – «ВКонтакте», «Фейсбук», «Інстаграм», «Твіттер» та «Однокласники». Список месенджерів компактніший - це всюдисущі WhatsApp і Viber, а також популярні в Росії і по всьому світу Телеграм і Скайп.

Міжміський та міжнародний зв'язок, роумінг

Здійснити дзвінок по Росії на Йоті так само просто, як і по самій Читі - включені хвилини можуть витрачатися на будь-які напрямки викликів. Тут маються на увазі як стаціонарні, і мобільні номери. Тому окремої тарифікації міжгородом немає.

Відсутня на Йоті та внутрішньомережевому роумінгу – ви можете виїхати за межі Чити та користуватися своїм домашнім тарифом. У поїздках Росією повністю зберігається вартість усіх послуг, надаються всі включені пакети, вхідні дзвінки приймаються безкоштовно. » - він відрізняється вищими розцінками.

Міжнародні дзвінки оплачуються окремо – уточнити розцінки за тим чи іншим напрямком допоможе онлайн-калькулятор на сайті Йоти. Вкажіть у ньому найменування країни та дочекайтеся відображення докладних результатів пошуку. Аналогічно уточнюються розцінки на міжнародний роумінг.

Подорож іншими країнами з Йотою обіцяє абонентам з Чити багато вигод. Для економії коштів оператор пропонує пакет із 30 вхідних хвилин лише за 39 руб./день. Також мандрівників чекає безкоштовний доступ до месенджерів. Порадують і доступні розцінки на популярних міжнародних напрямках.

Для керування тарифом використовуйте USSD-команди або офіційний мобільний додаток Йота – останній варіант найбільш зручний.

Умови обслуговування для модемів та роутерів

У Йоти є відмінний безліміт, доступний на роутерах та модемах. У Читі він досить дорогий, але якщо немає можливості підключення до дротового провайдера, то вибір невеликий. Тут представлено кілька тарифів:

  • На 30 днів – з регульованою швидкістю доступу.
  • На цілий рік – з одноразовою оплатою.
  • На 2 або 24 години – для економних абонентів.

Розглянемо їх докладніше.

Тариф на 30 днів є настроюваним – тут абоненти вибирають потрібну їм швидкість доступу. На швидкості 64 Кбіт/сек інтернет надається безкоштовно, у тому числі при обнуленні балансу. Канал на 320 кбіт/сек обійдеться в 400 руб., а на 1,2 Мбіт/сек - 600 рублів. Солідний канал на 5 Мбіт/сек коштує вже 900 руб. за 1000 руб. абоненти із Чити отримують швидкість 7 Мбіт/сек. "Червонець" обійдеться в 1200 руб., а максимально можлива швидкість - в 1400 рублів. Оплачуваний період – 30 днів, а чи не месяц.

Варіанти на 2 або 24 години можна розглядати як резервні. Двогодинний доступ коштує 50 рублів, а добовий – 150 рублів. Лімітів на швидкість і трафік немає, після вичерпання часу швидкість падає до 64 кбіт/сек.

Вигідно оплатити інтернет на рік вперед – так вартість одного місяця виходить дешевше.У Читі працює лише один тарифний план з оплатою 9000 руб./рік за безлімітний трафік і максимально можливу швидкість. Будь-яких інших тарифів у регіоні немає (наприклад, на 5 або 10 Мбіт/сек, як в інших областях). Вибір відповідних умов обслуговування вибирається через особистий кабінет.

Умови обслуговування для планшетних ПК

Власникам планшетів пощастило найбільше – їм не потрібно морочитися зі швидкістю чи трафіком. Але ціни тут схожі на московські. День у Мережі коштуватиме 50 рублів, місяць – 590 рублів, а рік – 4500 рублів. Натомість трафік та швидкість на тарифі не лімітуються. Планшети можуть працювати в мережах Йота будь-яких поколінь. Максимальна швидкість залежить від завантаженості потужностей оператора в даний момент. Головним же плюсом є відсутність внутрішньомережевого роумінгу - подорожуйте з Йотою по Читі, Забайкальському краю і всій Росії зі своїм домашнім тарифом.