Як встановити інтернет Yota в приватному будинку або на дачі

Anonim

Провайдери неохоче заходять у приватний сектор, що пов'язано з необхідністю будівництва дорогої та складної інфраструктури. Якісь зрушення у цьому напрямі все-таки є, у багатьох російських містах ведеться активне підключення індивідуальних домоволодінь до Інтернету. Але у переважній більшості місць такої можливості немає. Залишається лише одне – користуватися мобільним доступом до мережі. Встановити Yota у приватному будинку можна без допомоги провайдера – для цього достатньо виконати дії нашого огляду.

Вибір тарифного плану

Поставити Yota в котедж, що знаходиться за містом, - це єдиний спосіб провести в своє житло нормальний інтернет. Інші провайдери програють, оскільки не можуть запропонувати реальний безліміт. Почнемо процес підключення із вибору тарифного плану. Якщо ви підключаєтеся в Москві чи Московській області, розцінки будуть такими:

  • 64 Кбіт/сек – мінімальна швидкість, доступна за будь-якого балансу.
  • 1 Мбіт/сек за 600 руб./30 днів – комфортний канал для серфінгу по сайтам.
  • 5 Мбіт/сек за 900 руб./30 днів – такого каналу вистачає для перегляду відеороликів у середній якості (у тому числі з роздільною здатністю до 720 px).
  • 6, 4 Мбіт/сек за 1000 руб./30 днів – потужний канал більшість потреб.
  • 7, 8 Мбіт/сек за 1100 руб./30 днів – цієї швидкості вистачить на відео у форматі Full HD.
  • 10 Мбіт/сек за 1250 руб./30 днів – висока швидкість на вирішення будь-яких задач.
  • Максимально доступна швидкість за 1400 руб./міс.

Также абонентам доступні багато інших варіантів швидкостей – вони вибираються через особистий кабінет на сайті Yota.

Заощадити гроші допоможе річна оплата. Канал на 5 Мбіт/сек коштує 5400 руб./рік - оптимальний варіант для невибагливих абонентів. За вищу пропускну спроможність 10 Мбіт/сек необхідно заплатити 6900 руб./рік. Канал із максимальною швидкістю коштує 9000 руб./рік. Можлива оплата на 2 або 24 години за 50 або 150 рублів.

Як покращити прийом

Встановити антену Yota в приватному будинку можна, але для цього доведеться придбати спеціальний модем. У продажу є спеціальні моделі, оснащені роз'ємами для підключення зовнішніх антен. Типовим прикладом є модем LU150/156, ціна - близько 4000 рублів.

Якщо приватний будинок віддалений від найближчих базових станцій на велику відстань, доведеться розоритися на чутливу антену з підсилювачем – для цього рекомендується звернутися до спеціалізованих компаній, які торгують даним обладнанням.

Якщо прийом є, але не відрізняється стабільністю, можна спробувати встановити недорогу кімнатну антену. Модем Yota вставляється у спеціальне гніздо, після чого підключається до комп'ютера або роутера. Деякі відгуки свідчать про низький коефіцієнт посилення сигналу таких пристроїв.

Вибираємо обладнання

Припустимо, що ви хочете поставити Yota на дачу. Дротових провайдерів тут явно немає, залишається сподіватися на стільниковий зв'язок. Щоб інтернет був не лише на комп'ютері, а й на смартфонах та планшетах, потрібен роутер. Типовий комплект Yota 4G LTE Wi-Fi на дачу – це роутер Yota Ready New. Пристрій оснащений двома антенами для роздачі інтернету, підтримує IPTV та оснащений одним портом для модему (постачається в комплекті).

За наявності нормального прийому можна обійтися дешевшим варіантом – купити USB-модем з вбудованим модулем Wi-Fi. карбованців. Аналогічна ціна у мобільного роутера Yota Mini із вбудованою батареєю – він підтримує до восьми підключених пристроїв та працює в автономному режимі до 6 годин. Якщо роздача інтернету в приватному будинку не потрібна, купити найпростіший модем Yota за 1900 рублів.

Поставити інтернет Yota в котеджному селищі із застосуванням обладнання від провайдера буває складно - позначається велика відстань до найближчих базових станцій. Використовуйте зовнішні антени для вирішення проблеми. Витрати будуть більшими, але іншого виходу немає. Також ви можете звернутися до посередницьких компаній, що пропонують альтернативні рішення – наприклад, вони можуть запропонувати встановити в будинку параболічну антену, спрямовану на найближчу вежу Yota.

Покроковий процес підключення

Інтернет Йота для дому за містом та дачі підключається наступним чином:

  • Вирушаємо до найближчого офісу Yota з паспортом.
  • Вибираємо обладнання та оформляємо покупку з укладанням договору на надання послуг зв'язку.
  • Привозимо обладнання до місця встановлення.

Куплений модем необхідно встановити в USB-порт і спробувати підключитися до Yota. Якщо планується встановити роутер, то його необхідно налаштувати – вкажіть в налаштуваннях ім'я точки доступу та задайте пароль.