Модем Yota Many: характеристики

Anonim

Для підключення до бездротового мобільного інтернету від Yota спочатку використовувалися тільки USB-модеми. Згодом список пристроїв розширився, у ньому з'явилися роутери, у тому числі мобільні. Типовий приклад – це переносний роутер Yota Many. Він дозволяє користуватися інтернетом відразу на кількох пристроях з роздачею через Wi-Fi. Давайте подивимося, що являє собою цей гаджет, які його характеристики і як він працює.

Роутер та його основні характеристики

Модем Yota Many – це компактний мобільний роутер, що дозволяє «роздавати» інтернет відразу на кілька пристроїв.Він вміє працювати в автономному режимі, навіщо на борту передбачена акумуляторна батарея. Його стара версія була оснащена акумулятором на 1430 мАг, у новій версії коштує АКБ на 2100 мАг. У режимі серфінгу роутер зможе працювати до 16 годин, в режимі очікування - до 60 годин. Його можна захопити з собою на роботу або в поїздку, залишаючись на зв'язку скрізь, де є мережі 4G LTE від Yota.

Давайте розглянемо основні технічні характеристики пристрою:

  • вага роутера – 90 грам;
  • габарити корпусу (ШхВхТ) – 67х97х13 мм;
  • сумісність з операційними системами – Windows XP SP3 і вище, Linux, Mac OS та інші;
  • вимоги до USB-порту – версія 2.0 і вище;
  • Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n;
  • максимальна кількість пристроїв, що підключаються – 8 шт.;
  • час повної зарядки – 2 години;
  • сборка – Китай (хоча розробником є ​​Росія);
  • комплектація – роутер Yota Many, USB-кабель, інструкція.

Зарядного пристрою в комплекті немає, заряджайте роутер через комп'ютер або сторонні ЗУ.

Для контролю батареї та робочих параметрів на борту присутній мініатюрний дисплей, створений за технологією E-Ink. Такий підхід знизив споживання електроенергії. Вся справа в тому, що дисплеї E-Ink споживають електрику тільки при оновленні свого вмісту, та й то в мікроскопічних кількостях. логотипу Йоти (ця марна ілюмінація відключається через веб-інтерфейс).

Способи підключення

Роутер Yota Many організує мережу Wi-Fi для бездротового підключення різних пристроїв. Це можуть бути ноутбуки, стаціонарні комп'ютери, планшети, смартфони, ТВ-приставки та багато іншого.Також на борту є висувний USB-порт, що перетворює пристрій на простий модем – він дозволяє зарядити акумуляторну батарею. Драйвер для підключення до ПК не потрібний.

Yota Share – це можливість підключитися до відкритої мережі, створюваної маршрутизатором. Вона активується єдиним перемикачем. Для підключення до відкритої мережі пароль не потрібний. Ця опція створена для організації тимчасового гостьового доступу до інтернету, вона може бути відключена будь-якої миті.

Індикація та управління

Налаштування Йота Мані здійснюється через веб-інтерфейс за адресою status.yota.ru (або 10.0.0.1). Стандартні логін та пароль – admin. Рекомендуємо змінити пароль на вхід до панелі керування. При початковому налаштуванні необхідно вказати ім'я точки доступу та пароль.Перезавантажити роутер Yota Many можна двома способами:

  • Затиснувши на 15 секунд кнопку Reset (суміщена з перемикачем режимів роботи).
  • Скориставшись відповідною кнопкою в панелі керування.

Світлова індикація на борту Yota Many відсутня (якщо не вважати марним підсвічуванням логотипу). Усі дані відображаються на невеликому дисплеї E-Ink. Тут відображається заряд батареї та кількість підключених пристроїв. Невелика пика на дисплеї – це також індикатор. Він усміхається під час активації режиму Yota Share і дивується при досягненні максимальної кількості підключених клієнтів – їх можна підключити до 8 шт. максимум.

Як уже говорилося в нашому огляді, налаштувати Yota Many відразу ж після покупки допоможе веб-інтерфейс. Подальше управління здійснюється за допомогою трипозиційного перемикача. Призначення позицій:

  • Вимкнено – тут без коментарів.
  • Включено – також все зрозуміло.
  • Yota Share – запуск відкритої мережі (на дисплеї з'являється усміхнений смайлик).

В перемикач вбудована і сама кнопка скидання Reset.

Розбираємося з роутером та деякими проблемами

Як задати розширені налаштування та налаштувати Yota Many, ми вже розібралися. Але в процесі експлуатації абоненти можуть мати складності. Спробуємо вирішити їх.

Якщо модем не включається, можливо, розрядилася акумуляторна батарея. Погляньте на індикатор заряджання, за потреби зарядіть пристрій від комп'ютера або ЗП. Якщо не світиться індикатор (присутня на старій версії Yota Many), це може вказувати на ту саму проблему. У поодиноких випадках відсутність свічення та реакції на спроби включення можуть вказувати на несправність роутера – відвезіть його в сервіс на ремонт.

Yota Many не заряджається – переконайтеся у справності зарядного пристрою, перевірте якість з'єднання. При зарядці від ПК проконтролюйте надійність контакту (відгуки говорять про те, що іноді роз'єм не хоче нормально входити до USB-порту).

Якщо Yota Many не роздає Wi-Fi, спробуйте його перезавантажити. За відсутності реакції переналаштуйте точку доступу. Якщо нічого не допомагає, виконайте скидання до заводських настройок. У найгіршому випадку доведеться звертатися до ремонтної майстерні. Якщо користувач забув пароль від Yota Many, йому потрібно затиснути Reset для виконання загального скидання та повторного налаштування через панель керування.

Пристрої-аналоги

Давайте розглянемо основні аналоги Yota Many. Для роботи в мережі Йота рекомендуємо використовувати мобільний роутер Huawei E5776. Він вміє працювати з SIM-картами будь-яких операторів, причому в мережах будь-якого покоління. Максимальна швидкість доступу – до 150 Мбіт/сек.Тільки ось час автономної роботи у нього трохи менше, незважаючи на більш ємний акумулятор.

Ще один аналог - це TP-LINK M7300 з підтримкою Wi-Max і LTE. Він відрізняється наявністю вбудованого слота під карти пам'яті формату micro-SD та оснащується підтримкою файлового сервера. Ємність акумулятора становить 2000 мАч. Останній аналог – це ZTE MF920 з акумулятором на ті ж 2000 мАг та солідним інформаційним дисплеєм. Час автономної роботи складає до 6 годин.