Інтернет-центр Yota B315: огляд

Anonim

У цьому огляді ми розглянемо інтернет-центр Yota B315. Це малогабаритний роутер у корпусі з приємним дизайном, який є альтернативою традиційному USB-модему. Він дозволить підключити до Інтернету всі домашні пристрої. А сам гаджет не зіпсує інтер'єр квартири чи домоволодіння. Ми вивчимо можливості інтернет-центру та пройдемося за його технічними характеристиками.

Особливості інтернет-центру

Інтернет-центр Yota B315 є компактним роутером для дому та квартири. Він укладений у витончений тонкий корпус без зовнішніх антен. Його можливостей вистачить для організації зони Wi-Fi діаметром близько 50 метрів – якраз для стандартного міського житла. Якщо потрібно розширити зону дії, підключіть до інтернет-центру дві зовнішні антени – роз'єми для них розташовані в задній частині пристрою.

Давайте розглянемо основні особливості роутера:

  • Максимальна кількість пристроїв, що підключаються по Wi-Fi – 32 шт.
  • Можливість підключення до дротового провайдера.
  • Чотири порти LAN-порту Gigabit Ethernet – для організації локальної мережі.
  • USB-порт для підключення принтера.
  • Вбудований файловий сервер.
  • Вбудований SIP-клієнт.
  • Слот для SIM-карти Yota.

Звичайно, пристрій розрахований на роботу в мережах Yota. Для того, щоб воно запрацювало в інших мережах, змініть прошивку – інструкції з перепрошивки ви знайдете на спеціалізованих форумах (простіше та безпечніше купити вже розрізаний пристрій).

Інтернет-центр Yota B315 забезпечить інтернетом домашні комп'ютери, ноутбуки, смартфони та планшети. Для цього необхідно встановити SIM-карту. Під неї передбачений слот, закритий невеликою пластиковою кришкою. Після встановлення сімки необхідно провести налаштування маршрутизатора відповідно до інструкції.

Налаштування пристрою

Зайдіть в адмінку роутера Yota Huawei B315 зі стандартним логіном та паролем (адреса 192.188.8.1, логін та пароль – admin). Введіть ім'я точки доступу бездротової мережі та вкажіть пароль, за потреби налаштуйте інші параметри. Також ви можете налаштувати SIP-клієнт і підключити до пристрою телефонний апарат – він підключається до порту RJ-11, розташованого праворуч від USB-порту. Не забудьте змінити пароль адмінки.

Після налаштування перезапустіть інтернет-центр, дочекайтеся його перезавантаження, переконайтеся в наявності доступу в інтернет – на це вкажуть індикатори, розташовані на передній панелі.Тепер підключіться до точки Wi-Fi і перевірте роботу мережі. Також можна підключитися до інтернет-центру Yota за допомогою кнопки WPS.

Інтернет-центр Yota B315, на відміну від мобільного роутера Yota Many, має виразну індикацію. Тут є п'ять індикаторів. Перший показує наявність живлення, другий вказує на стан підключення до мережі та статус SIM-карти. Третій світлодіод – це індикатор роботи WPS/Wi-Fi, четвертий – індикатор роботи портів LAN.

Технічні характеристики та відгуки

Інтернет-центр Yota B315 випускається ще в одній модифікації – це модель B315S, що відрізняється відсутністю підтримки мереж 2G. У випадку з Йотою це взагалі не має жодного значення, оскільки вона не пускає модеми та маршрутизатори в мережі другого та третього поколінь – вони реєструються лише в мережах 4G.

Давайте розглянемо характеристики маршрутизатора Yota B315:

  • Напруга живлення – 12 Вольт.
  • Стандарти стільникового зв'язку - GSM 900/1800 МГц, UMTS 900/2100 МГц, LTE-FDD 800/1800/2600 МГц, LTE-TDD 2600 МГц.
  • Максимальна швидкість в мережах LTE (інші нас не цікавлять) – до 50 Мбіт/сек на віддачу та до 150 Мбіт/сек на прийом.
  • Wi-Fi – 802.11 a/b/g/n, до 300 Мбіт/сек, 2, 4 GHz.
  • Тип SIM-картки – стандартна.
  • Вага пристрою – 275 р.
  • Габарити корпусу – 186х139х46 мм.

Відгуки користувачів говорять про те, що інтернет-центр Yota B315 відрізняється стабільною роботою, створює широку зону Wi-Fi з впевненим прийомом та легко перепрошується на роботу з SIM-картами інших операторів.