Як переказати гроші з Yota на картку Ощадбанку

Anonim

Наявні на балансі мобільного телефону гроші можна використовувати для оплати товарів та послуг. Така можливість реалізована у багатьох стільникових операторів. Це досить зручно, тому що телефон завжди під рукою. Ще одна цікава функція – перерахування грошей на банківські картки. Давайте подивимося, як перевести з Yota гроші на картку Ощадбанку і чи можливо це в принципі, адже Йота не має у своєму розпорядженні безліч послуг і опцій.

Стисло і по суті

Перевести гроші з Йоти на картку Ощадбанку неможливо – такого функціоналу оператор не реалізував.У нього взагалі дуже мало послуг та опцій. З одного боку, це дуже зручно – чим менше послуг, тим менше шансів ненароком витратити гроші з рахунку. А з іншого боку, відсутність базового функціоналу, як у конкурентів, робить зв'язок не найзручнішим. Захочеш перекинути гроші через телефон на карту – а такої можливості немає.

Можливості вивести гроші на картку з телефону Йота немає і в офіційному мобільному додатку. Тут взагалі немає жодних фінансових функцій. Ретельне дослідження сайту оператора показало, що виконати переказ грошей на Ощадбанк у нас не вийде. Немає навіть функції надсилання коштів на інший мобільний телефон, у тому числі підключений до Йоти.

Сторонние сервисы

Спершу спала на думку спробувати переказати гроші на картку Ощадбанку через сервіс мобільних платежів «Мобі.Гроші». Ми вже писали про нього у наших оглядах, коли намагалися поповнити номер Yota із мобільного телефону Теле2.У разі сервіс зажадав реєстрації з номером телефону. Але реєстрація виявилася неможливою – телефони Yota як платіжний засіб не підтримуються.

Функціонал, що дозволяє переказати гроші на Ощадбанк, є в платіжній системі «Ківі». Виникла думка зареєструвати гаманець на номер Yota, поповнити його з рахунку Yota, після чого оформити виведення на картку та зняти гроші у банкоматі. Так, комісія за таку операцію була б дикою, але іншого виходу немає. Спроба закінчилася фіаско – гаманець зареєструвався, але виявилося, що перевести гроші з Yota на гаманець неможливо. Хоча з телефонів інших операторів таке можливо.

Парочка робочих способів

Перевести гроші з Yota на картку Ощадбанку можна шляхом розірвання договору. Тобто ми втрачаємо номер, натомість отримуємо кошти на картці. Мінусів цього способу два:

  • Карта Ощадбанку має бути оформлена на того, кому належить номер Yota.
  • Ми втрачаємо номер назавжди, без можливості його повернення.

Якщо картка оформлена на вас і ви згодні розірвати договір, зверніться до найближчого офісу Yota з паспортом. Підпишіть заяву на розірвання, вкажіть повні банківські реквізити свого рахунку (номер картки не знадобиться). Зарахування відбудеться протягом 30 днів, але в більшості випадків оператор може перевести їх протягом декількох тижнів.

Помилковий платіж на велику суму – ось можлива причина повернення грошей без розірвання договору та втрати робочого телефонного номера. Типовий приклад - абонент поповнює рахунок на 100 рублів, помиляється нулем (а то й двома), в результаті чого на баланс лягають 1000 або 10 000 рублів. Столь велику суму можна повернути в найближчому офісі Йота.

Процедура здійснюється наступним чином – беремо паспорт, вирушаємо в офіс Yota, пишемо заяву на повернення коштів.Гроші зараховуються за повними банківськими реквізитами, зазначеними у заяві (номер рахунку, кореспондентський рахунок, БІК, найменування банку). Разом із цим зазначається і номер картки. Для чого дублювати - не дуже зрозуміло, але без надання цих даних Yota не зможе перевести списаний залишок на картку Ощадбанку.