Як збільшити швидкість інтернету Yota

Anonim

стільникові оператори постійно працюють над проблемою збільшення швидкості доступу в інтернет. Вони розширюють пропускну здатність каналів, що підводяться до базових станцій, але скарги на низьку швидкодію мережі, як і раніше, не вичерпуються. У цьому огляді ми розповімо вам, як прискорити Yota та підвищити швидкість доступу до мережевих ресурсів. Наші інструкції стануть у нагоді майже всім користувачам мобільного інтернету.

Збільшення швидкості на смартфоні

Маленька швидкість доступу в інтернет – найпоширеніша проблема користувачів мобільного доступу. Вони скаржаться буквально на всіх операторів, залишаючи негативні відгуки у Мережі.Іноді збільшити швидкість інтернету неможливо, адже залежить не лише від умов прийому, а й від завантаженості мережі. І зробити з нею щось не можна – залишається тільки чекати.

Підняти швидкість на телефоні допоможе один цікавий спосіб. Якщо ваш пристрій не підтримує мережу 4G LTE, виправте ситуацію, купивши новий смартфон. Як показує практика, мережі четвертого покоління завантажені набагато менше, ніж мережі 3G. Підтримкою 4G LTE мають Айфони останніх років випуску та смартфони на операційній системі Андроїд.

Впала швидкість, але зовсім ще недавно все було добре – цілком поширена проблема. І на це є кілька причин. Перша - позначається навантаження мережі, потрібно спробувати вийти в мережу пізніше. Друга причина – швидкість пропадає через погіршення умов прийому. В останньому випадку необхідно повернутися до точки з нормальним рівнем сигналу.

Додати швидкість допоможуть такі дії:

  • Установка підсилювача в зоні поганого сигналу – для цього використовуються бустери з підтримкою 3G та 4G. Вони працюють як ретранслятори, приймаючи слабкий сигнал на зовнішню антену, посилюючи його та забезпечуючи ретрансляцію в будинку чи квартирі.
  • Чищення смартфона від сміття. Повільно працює телефон – повільно працює інтернет. Встановіть якийсь «клінер» і видаліть файли для сміття. Також позбудьтеся непотрібного софту, що захаращує пам'ять.
  • Звернення до офісів обслуговування Yota – напишіть претензію щодо поганого інтернету. Претензія допоможе покращити швидкість роботи Мережі, але її розгляд займає до одного місяця.

Погана швидкість Yota LTE, постійні обриви з'єднання – все це може вказувати на поломку смартфона. Спробуйте скинути його до заводських налаштувань і вийти до мережі з «чистого» телефону.Якщо проблема повторюється, а інші смартфони в цій же точці працюють добре, значить, ваш гаджет потребує ремонту.

Прискорюємо інтернет на модемах

Впала швидкість, постійні обриви, неможливо завантажити файли – ці проблеми мучать багатьох користувачів. Погляньмо, як розігнати модем Yota. Для цього ми будемо використовувати деякі технічні штучки.

Але спочатку потрібно зрозуміти одне – Йота ріже швидкість при сильному навантаженні на мережу. Наприклад, якщо ви не можете завантажити торрент, то нічого дивного в цьому немає. Оператор блокує завантаження, перешкоджаючи утворенню сильного навантаження. Збільшити швидкість завантаження допоможе торрент-клієнт із шифруванням трафіку. Але і в цьому випадку не рекомендується навантажувати мережу на повну.

Сигнал Yota 13 dB – це явний покажчик поганого прийому. Поліпшити його допоможе допоміжне обладнання:

  • Кімнатні антени – вони забезпечують пасивне посилення сигналу, дозволяючи збільшити швидкість модему Yota у півтора-два рази (іноді й більше). Їх ефективність залежить від умов прийому (іноді й посилювати майже нічого).
  • Зовнішні антени – підключаються до модемів та роутерів з антенними входами, дозволяючи прискорити інтернет від оператора Yota.
  • Остронаправлені зовнішні антени з підсилювачами – можуть прискорити доступ до Мережі в кілька разів, у тому числі на відстані 30-40 км від найближчої базової станції.

Прискорити інтернет та змінити швидкість прийому/віддачі на краще допоможе і банальна зміна положення модему – спробуйте перемістити його ближче до вікна, спостерігаючи за силою сигналу через веб-інтерфейс.

Якщо необхідно посилити сигнал у сільській місцевості, скористайтеся потужною антеною. та точне налаштування обладнання.