Чому комп'ютер або ноутбук не бачить модем Yota

Anonim

Доступ до високошвидкісного мобільного інтернету від Yota здійснюється за допомогою бездротових модемів, від яких потрібна підтримка 4G LTE. Вони продаються в офіційних офісах оператора, а також партнерських салонах-магазинах. Операторське обладнання відрізняється десятикратною надійністю. Але й воно теж схильна до збоїв. Ноутбук не бачить модем Yota – це одна з найпоширеніших проблем. Давайте розберемося, як її вирішити.

Що являє собою 4G-модем Yota

Модем Yota являє собою звичайнісінький USB-модем з підтримкою мереж 4G LTE.Він має високу чутливість і забезпечує високу швидкість з'єднання.

  • Легка установка – достатньо підключити його до порту USB, і через кілька секунд пристрій підключить комп'ютер до інтернету.
  • Сумісність з усіма операційними системами сімейства Microsoft Windows – від Windows XP до Windows 10 (також можлива робота з операційними системами Linux і MacOS).
  • Проста конструкція – для підключення не потрібні кабелі та зовнішнє живлення, достатньо відкинути USB-роз'єм та підключити його до порту.
  • Сумісність із пристроями, позначеними фразою «Yota Ready» – це означає, що ці пристрої бачать дані модеми та готові до роботи з ними.

Підключення до інтернету на ноутбуці відбувається наступним чином - купуємо в салоні зв'язку модем, підключаємо його до ноутбука через вільний порт, поповнюємо баланс, вибираємо швидкість підключення і приступаємо до серфінгу (ну або до інших завдань).

Вирішення проблеми з модемом

Якщо комп'ютер не бачить модем Йота, то це надзвичайно дивно. Цей пристрій не вимагає жодних драйверів, він розпізнається без додаткового програмного забезпечення. І якщо воно не встановлюється, то проблема найчастіше криється саме в ноутбуці (або комп'ютері).

Для початку необхідно відправити ПК на перезавантаження - це універсальна процедура, що дозволяє запустити операційну систему з нуля, тим самим позбувшись помилок. Зверніть увагу, що потрібне саме перезавантаження, а не перехід у сплячий режим і вихід із нього (як це відбувається при закритті кришки або одноразовому натисканні на кнопку живлення). Пробуємо вставити модем у порт і дочекатися реакції ПК. Якщо все пройшло добре, відбудеться підключення до Мережі.

Модем Yota не визначається на Windows 7, таке ж відбувається при спробі підключити будь-які інші зовнішні пристрої. операційна система на вашому ноутбуці потребує переустановки або чищення від сміття.Спробуйте очистити її за допомогою програми CCleaner від Piriform – запустіть аналіз та очищення, після чого виправте помилки системного реєстру цією ж утилітою. Тепер перевірте, бачить ноутбук ваш модем чи ні.

Модем Yota 4G LTE не працює на Windows 7, ноутбук не змінює характер своєї роботи після очищення та виправлення помилок – у цьому випадку слід перевстановити операційну систему з нуля, з повторною інсталяцією драйверів та всіх програм. Після цього підключаємо USB-модем до вільного порту і дивимося, бачить його ноутбук чи ні.

Інші проблеми

Якщо модем не встановлюється, цілком можливо, що він просто зламаний. Як і будь-який інший електронний цифровий пристрій, він може вийти з ладу. Процес діагностики простий - спробуйте підключити його до іншого ноутбука. При повторенні результатів сміливо вирушайте до найближчого сервісного центру – пристрій потребує ремонту.

Іноді трапляється таке, що ноутбук бачить модем, але той не бачить мережу. Доступ до Інтернету неможливий – пристрій не може з'єднатися з базовими станціями. У цьому випадку заходимо до панелі керування, перевіряємо рівень мережі. Якщо він слабкий або прийом відсутній, спробуйте переміститися в інше місце.