Чому не працює модем Йота

Anonim

Йота – це віртуальний оператор зв'язку, який використовує для своєї роботи базові станції інших операторів (Мегафон та частково Ростелеком). Для доступу до високошвидкісного інтернету він пропонує бездротові модеми із підтримкою 4G LTE. Ці пристрої характеризуються десятикратною надійністю, оскільки виготовляються безпосередньо потреб оператора. Але від проблем із ними ніхто не застрахований. У цьому огляді ми розповімо, що робити, якщо модем Йота не работает.

Розбираємося з проблемами

Модем Йота є простим бездротовим модемом з підтримкою 4G LTE.Він підключається до USB-порту комп'ютера або роутера, забезпечуючи доступ до високошвидкісного Інтернету. При підключенні до мережі спрацьовує індикація – чоловічок на кришці починає світитись синім кольором. Пристрій не вимагає драйверів і зазвичай не створює проблем в експлуатації. Якщо ж модем зламався, то справа серйозна – потрібно діагностувати поломку та відновлювати її працездатність.

Модем Йота не запускається

Якщо при підключенні до USB-порту модем не подає ознак життя, то причин тому може бути кілька:

  • Зламався сам модем – його доведеться відправити до сервісного центру.
  • Не працює порт – потрібен ремонт комп'ютера або ноутбука.
  • Модем не розпізнається – потрібне звичайне перезавантаження.

Повторний запуск операційної системи – це ключ до багатьох проблем.Комп'ютер перестав реагувати - тиснемо "Ресет", перестав впізнавати зовнішні пристрої - знову тиснемо "Ресет". Це універсальне рішення, що дає позитивні результати у 70% випадків. За відсутності результатів починаємо копатися далі.

Перевірка модему на іншому пристрої

Якщо увімкнення USB-модему Йота не відбувається, спробуйте підключити його в інший порт – можливо, що цей несправний. Найкращий результат – встромити гаджет у USB-порт іншого ПК. Якщо він, як і раніше, не запускається, сміливо вирушаємо в ремонтну майстерню. .

Розбираємося з комп'ютером

Проблеми з модемом Yota, коли він не працює або не хоче зв'язуватися з мережею, часто пов'язані з некоректною роботою ПК. Якщо перевірка на іншому комп'ютері показала повну працездатність USB-модему, виконайте на поточному ПК такі дії:

  • Проведіть повне антивірусне сканування.
  • Очистіть комп'ютер від електронного сміття за допомогою програми CCleaner.
  • Проведіть чищення системного реєстру за допомогою тієї ж утиліти.

Витягніть модем Йота з порту, дайте полежати йому 20-30 хвилин, перевірте працездатність портів USB і перезавантажте комп'ютер/ноутбук. При повторенні проблеми бажано перевстановити операційну систему.

Модем Йота не спалахує синім

Якщо на борту USB-модема не горить лампочка (у вигляді чоловічка), переконайтеся, що ви перебуваєте в зоні дії мережі. Цей індикатор спалахує, якщо йому вдалося з'єднатися з Інтернетом. Якщо індикатор Yota не горить, значить, виникли якісь проблеми з прийомом (або Йота зовсім не працює в точці вашого місцезнаходження).

Не працює мережа

Якщо у вашому будинку не працює мережа Yota 4G LTE або спостерігаються труднощі з прийомом (модем перестав працювати в найнесподіваніший момент), робіть такі дії:

  • Пересуньтеся ближче до вікна – це покращить умови прийому сигналу Ета.
  • Скористайтеся кімнатною антеною – вони продаються майже у всіх салонах зв'язку.
  • Спробуйте поскаржитися оператору – але не сподівайтеся на швидке вирішення проблеми, іноді на корекцію зони охоплення йдуть місяці.

Уточнити силу сигналу та його наявність допоможе веб-інтерфейс за адресою status.yota.ru.

Якщо у вас не вмикається модем Yota, можливо, ви неправильно вставили в нього SIM-картку. Хоча це зазвичай відчувається – вона не полізе у гніздо, будучи розгорнутою іншою стороною. Також відсутність працездатності може бути пов'язана з поломкою сімки – отримайте робочий дублікат у найближчому офісі обслуговування Йота (поясніть консультанту, що у вас не працює сімка). І не забудьте перевірити баланс (хоча в цьому випадку інтернет повинен працювати на мінімальній швидкості).