Як поставити пароль на Wi-Fi на модемі Yota

Anonim

Відсутність можливості підключитися до проводового провайдера засмучує, але не зупиняє вітчизняного абонента у пошуках безліміту. Тим більше, що цей безліміт надається оператором Yota. Для доступу до мережі використовуються звичайні USB-модеми з підтримкою 4G LTE та роутери – останні організують колективний доступ до мережевих ресурсів. Давайте подивимося, як на Yota поставити пароль на Wi-Fi і забезпечити безпечну передачу даних.

Доступ з паролем і без нього

Будь-який маршрутизатор (роутер), який використовується для організації бездротового виходу в інтернет, може надавати доступ з паролем і без нього.Якщо запаролити точку доступу, підключитися до неї зможе лише той, хто матиме пароль. Всім іншим доведеться його вгадувати. Такий підхід часто використовують у готелях, де потрібно організувати бездротовий доступ. Постояльці отримують пароль у адміністратора закладу.

В кафе та ресторанах найчастіше використовуються мережі Wi-Fi без пароля – такі точки доступу називаються відкритими. Їх небезпека полягає в тому, що дані, що передаються одними користувачами, можуть бути прослухані зловмисниками. Так перехоплюють паролі від соціальних мереж та реквізити банківських карток.

Яку мережу організувати вдома і як налаштувати роутер - вирішувати користувачеві. Але найкраще, щоб доступ був закритий паролем.

Встановити пароль на Wi-Fi на Yota не складає особливих труднощів, для цього потрібно ввійти в адміністративну панель і змінити пароль. інших пристроях.

На модемі Yota Wi-Fi

Для того, щоб змінити пароль на Yota Wi-Fi, необхідно пробратися в панель керування модему, підключивши його через USB. Адреса входу – status.yota.ru чи 10.0.0.1 (рекомендується використовувати перший варіант). На наступному етапі необхідно зайти в налаштування Wi-Fi і змінити пароль бездротової точки доступу. Тут же доступний вибір типу захисту, а одному з полів змінюється найменування бездротової ТД.

Якщо користувач забув пароль, йому необхідно скинути налаштування модему. Робиться це на сторінці http://status.yota.ru/advanced шляхом натискання відповідної кнопки. Після цього пристрій потрібно налаштувати повторно. Поставити пароль на модем, щоб ніхто не зміг покопатися в адміністративній панелі, неможливо – пристрій не має достатнього функціоналу.

На роутері Yota Many

Налаштування роутера Yota 4G LTE під назвою Йота Many дозволить нам отримати більш безпечну точку доступу.Тут можна запаролити як саму ТД, а й вхід у адміністративну панель. Логін та пароль за замовчуванням – admin, IP-адреса роутера – 10.0.0.1. Щоб настроїти роутер, перейдіть до налаштувань Wi-Fi і вкажіть параметри точки доступу. За потреби змініть SSID.

Зберігаємо налаштування, відключаємось від роутера, знаходимо в пошуку потрібну ТД, пробуємо підключитися. Якщо все було зроблено правильно, за кілька секунд комп'ютер буде в онлайні. Аналогічно підключаємо інші пристрої – смартфони, планшети, мультимедійні плеєри, розумний годинник та багато іншого.

На інших роутерах

Тепер ви знаєте, як зайти в налаштування модему Yota – для цього потрібно підключити його через USB. У мобільні роутери вхід здійснюється через IP-адресу або адресу http://status.yota.ru/. Повноцінні стаціонарні маршрутизатори за допомогою USB-модемів налаштовуються в такий спосіб:

  • Знаходимо IP-адресу панелі керування.
  • Входимо зі стандартним логіном.
  • Налаштовуємо точку доступу, вказавши ключ безпеки.
  • Зберігаємо дані та відправляємо пристрій на перезавантаження.

Якщо потрібно змінити пароль Wi-Fi, виконайте всі ці дії повторно. Скинути налаштування до заводських допоможе кнопка Reset.