Оператор Yota у Криму: роумінг

Anonim

Сотовий оператор Yota працює майже у всіх російських регіонах, у тому числі і найвіддаленіших. Але є місця, де його досі немає, як і багатьох інших вітчизняних операторів. Йдеться про Крим та Севастополь. Yota у Криму відсутня, але навіть якщо приїхати сюди із SIM-карткою, то зв'язок працюватиме. Інша річ, що розцінки будуть схожими на ті, що прийняті у національному або внутрішньомережевому роумінгу.

Чи працює Yota на території Криму

Можна довго розмірковувати про те, чому російські оператори не поспішають до Криму. Версій багато – аж до остраху санкцій.Чому не діє уряд РФ - теж не дуже зрозуміло, тому що півострів прийнятий до складу Росії (хоч це визнали лише кілька країн). У зв'язку з цим Йота у Криму відсутня. Тут працюють тільки МТС і новий оператор Win Mobile (з'явився в 2017 році). пакетами:

  • Хвилини по Криму та Росії (у тому числі на номери Yota).
  • Пакети інтернет-трафіку.
  • Пакети хвилин на номери Краснодарського краю.
  • Внутрішньомережні хвилини.
  • SMS.
  • Інтернет для національного роумінгу.

Охоплення досить велике, тарифи – приємні, зв'язок «ловиться» майже на всьому півострові. Якщо ви шукаєте аналог Yota у Криму, то ось вам актуальне рішення із зоною покриття у всіх стандартах – від 2G до 4G.

Роумінг на території Криму

Якщо приїхати до Криму з модемом, то він буде марним - він просто не зможе зареєструватися в будь-якій мережі. Тому сміливо залишайте його вдома (якщо у вас не універсальна модель, яка працюватиме в кримських мережах. А ось відвідувати півострів з планшетом чи смартфоном можна – тут діятиме роумінг. Розцінки високі, приємного в цьому мало, жодних пільг для приїжджих з інших регіонів нет.

Вхідні на території Криму платні – 9 руб./хв. Цілком нормальна тарифікація, особливо якщо базікати в обмеженому режимі. Вихідні дзвінки півостровом та інші регіони Росії коштують 19 крб./мин. Найдорожче стоять виклики в зарубіжні країни – 129 руб./хв, незалежно від напрямку (хоч до Нової Зеландії).

Доступ в інтернет від Yota безбожно дорогий. Тарифікації здійснюється пакетами по 100 Кб, вартість кожного пакета – 9 рублів.Разом, 1 Мб прийнятих/переданих даних коштує цілих 90 рублів. І найстрашніше, що оператор не надає будь-яких опцій, що знижують вартість послуг. хто вирішить надіслати або отримати MMS або SMS – розцінки будуть такі:

  • Відправка MMS на номери Yota та інших російських операторів – 20 руб./шт.
  • Відправка SMS у будь-яких напрямках – 9 руб./шт.
  • Прийом MMS – безкоштовно.

Здавалося б, не дуже дорого. Але суть роумінгу в Криму в тому, що тут тарифікуватиметься трафік, що використовується. В результаті навіть прийом MMS вийде зовсім не безкоштовним.

Роумінг Yota в Криму працює, але він вкрай невигідний – чого варті лише платні вхідні виклики. А в деяких важкодоступних кримських регіонах абонентів чекає зниження швидкості до 64 кбіт/сек - це вже ні в які ворота не лізе.

Аналогічні умови чекають на абонентів Yota, які приїжджають до Криму з планшетами. Інтернет буде дорогим, скористатися ним не рекомендується. Найкраще придбати для доступу до мережі місцеву SIM-карту від Win Mobile або підключитися до однієї з безкоштовних точок доступу через Wi-Fi (наприклад, у готельному номері).

Зверніть увагу, що всі доступні в домашній мережі опції в Криму не працюють. Списання абонентської плати за обраний тариф продовжується. Також на півострові не працюватимуть безкоштовні месенджери, як це відбувається в зарубіжних країнах – ще одна кричуща несправедливість.