Як заблокувати сім-карту Йота при втраті телефону

Anonim

Пропажа мобільного телефону – це велика неприємність. Ми зберігаємо у ньому свої фотографії, до номера прив'язані банківські картки, в апараті купа контактів, документів, електронна пошта та багато іншого. А сімка з позитивним балансом – це взагалі знахідка для злодія та шахрая, особливо в наш неспокійний вік. Тому при крадіжці та втраті її потрібно блокувати. У цьому огляді ми розповімо, як заблокувати СІМ-карту Йота і як діяти в тій чи іншій ситуації.

Дії абонентів із SIM-картами

Існують три ситуації, відповідно до яких потрібно заблокувати СІМ-картку або повністю розірвати договір з оператором:

  • Якщо втратив телефон – проводимо блокування, отримуємо дублікат у найближчому офісі.
  • Телефон було вкрадено – необхідно блокування.
  • Номер став не потрібен – у разі проводиться розірвання договору надання послуг связи.

Розглянемо кожен пункт докладніше.

Дії при втраті телефону

Для початку спробуйте на нього зателефонувати - раптом він знаходиться десь поруч. Також пройдіться місцями, де ви були кілька хвилин тому. Цілком можливо, що трубка із СІМ-картою Йоти лежить десь у траві, шухляді столу або в сусідньому кабінеті (кімнаті). Пригадайте, де ви бачили його востаннє. Якщо пошуки не привели до позитивних результатів, то номер потрібно заблокувати – якщо телефон втрачено, його можуть знайти зловмисники.

Для того щоб заблокувати СІМ-карту Йота при втраті телефону, необхідно скористатися онлайн-чатом на сайті оператора або звернутися до офіційного офісу.У чаті ви запитаєте паспортні дані, в офісі буде потрібно оригінал паспорта. А ось такого простого інструменту, як дзвінок на гарячу лінію, Йота чомусь не передбачила – принаймні на сайті оператора вказані лише вищезазначені способи блокування.

Заблокувати сімку Yota через інтернет не вийде. По-перше, особистого кабінету для телефонів на сайті немає лише для модемів. Управління здійснюється через мобільний додаток. А по-друге, сам додаток залишився на втраченому телефоні. Та й у ньому немає відповідного функціоналу.

Дії при крадіжці

Вимкнути СІМ-карту Йота, якщо телефон був викрадений, вийде лише двома способами – в офісі або через інтернет. Взагалі, у цьому випадку потрібна оперативність, адже втрачена трубка є ключем до банківських карток. А деякі з нас мають звичку тягати ці картки в одному чохлі з улюбленим гаджетом. Тим самим у шахраїв та злодіїв є купа часу, щоб позбавити вас від надлишку грошей.

Йота говорить про те, що при крадіжці трубки необхідно звертатися до офісу або чату. Залишається зрозуміти, що робити за відсутності поблизу офісів або комп'ютера з доступом до Інтернету. Якщо вас спіткає ця неприємна доля, спробуйте зателефонувати в довідкову Ета і заблокувати СІМ-карту через неї - цілком можливо, що вам допоможуть.

Відновлення телефонного номера

Якщо у вас вдалося заблокувати номер Йота, це чудово. Тепер вам необхідно отримати дублікат, щоб відновити доступ до номера. Озброїться паспортом і вирушайте до найближчого офісу Йота. Тут ви безкоштовно отримаєте дублікат сімки з колишнім балансом, тарифом та набором опцій.

Відмова від послуг оператора

Ми вже переконалися, що у оператора Yota блокування виконується досить оригінальним способом – через офіси чи чат. Виходить, що заблокувати з телефону можна тільки ту СІМ-карту, яка стоїть у модемі чи планшеті.А ось власникам трубок у цьому плані пощастило менше.

Якщо ж ви хочете відключитися від Yota, то вам потрібно не заблокувати СІМ-карту, а повністю розірвати договір на надання послуг зв'язку – це найправильніший спосіб розлучення зі стільниковими операторами. Залишок грошей з балансу буде виведений на реквізити банківської картки. Заява на розірвання подається тільки в офіційних офісах Йоти.