Тарифи Йота у Вологді та Вологодській області

Anonim

Убогість офіційних сайтів змушує абонентів шукати інформацію щодо тарифів на мобільний зв'язок на сторонніх майданчиках. Одним із таких майданчиків є наш сайт. А в рамках цього огляду ми розповімо вам про тарифи Йота у Вологді та Вологодській області. У цьому регіоні повно абонентів, які потребують недорогого голосового зв'язку та численних інтернет-послуг. Тому ми торкнемося всіх діючих тарифних планів для всіх мобільних пристроїв.

Розглядаємо зону покриття

Для доступу до високошвидкісного інтернету потрібні дві речі – це модем з підтримкою 4G LTE та наявність зв'язку у стандарті 4G. Зона покриття Yota у Вологодській області досить широка, але мережі четвертого покоління працюють в обмеженій кількості населених пунктів регіону:

  • Вологда;
  • Шексна;
  • Череповець;
  • Великий Устюг;
  • Сокіл.

Також покриття присутнє в деяких прилеглих населених пунктах - Молочне, Дорожній, Огаркове, Можайське, Майський і т.д. відсутні, то робота модемів і роутерів буде неможлива - Йота не підтримує їх реєстрацію в мережах 2G і 3G.

Дані про зону покриття взяті з офіційного сайту Йоти у Вологді та Вологодській області. Також ми радимо ознайомитись з неофіційною карткою, яка складається на основі даних, отриманих від абонентів. Вона більш точно відображає поточний стан мовлення мереж Йота в регіоні.

Зона покриття Yota у Вологді

Тарифи на бездротовий інтернет для комп'ютера

Йоти виступає альтернативним провайдером, надаючи доступ до високошвидкісного мобільного інтернету через свої бездротові мережі. Від абонента потрібно придбати модем або роутер. Якщо є сумніви щодо наявності покриття в тій чи іншій точці, скористайтеся програмою «Тест Драйв». Вона надасть до 3 днів безліміту та можливість здати обладнання назад з повним поверненням грошей.

Ета пропонує абонентам з Вологди кілька тарифних планів, розрахованих на користувачів з різними потребами. Вони поділяються на три категорії:

  • Для економних користувачів – з оплатою на рік вперед. У цьому випадку вартість одного місяця виходить нижчою, ніж на інших ТП.
  • Для короткочасного використання – всього на 2 або 24 години з фіксованою разовою оплатою.
  • Традиційні, з оплатою на 30 днів – найпопулярніші тарифи.

Розглянемо їх докладніше.

Внесення річної оплати дозволяє зробити послуги зв'язку трохи дешевшими – такий підхід практикується багатьма стільниковими операторами та провайдерами. І Йота не стала винятком. Абонентам, що підключаються до мережі в Вологді, доступні такі швидкісні режими - до 5 Мбіт/сек за 5400 рублів, до 10 Мбіт/сек за 6900 рублів і максимальна швидкість за 9000 рублів.

Рекомендований алгоритм підключення до річних тарифів:

  • Активуємо тариф на 30 днів або купуємо обладнання за програмою «Тест Драйв».
  • Перевіряємо доступність необхідного швидкісного режиму.
  • Активуємо потрібний тариф.

Суть у тому, щоб не отримати за 9000 рублів швидкість у пару мегабіт.

Тарифи на 30 днів вигідні більшості користувачів з Вологди. Абонентська плата на них залежить від обраної швидкості. А потрібна швидкість вибирається через веб-інтерфейс (особистий кабінет). Розмір абонплати варіюється в діапазоні від 0 до 900 руб./30 днів.

Наймолодший тариф надає швидкість, рівну 64 кбіт/сек, абонентська плата - 0 рублів. Тобто доступ до інтернету здійснюється абсолютно безкоштовно. Такі умови діють при нестачі коштів на балансі або добровільному переході на нульову швидкість. За 250 рублів користувачі отримають швидкість 320 кбіт/сек, а більш-менш пристойний 1 Мбіт/сек обійдеться в 400 рублів.

Разом, що вища швидкість, то більше вписувалося абонентська плата. Але слід пам'ятати, що ця швидкість не є гарантованою. Навіть якщо ви оберете тариф на 10 Мбіт/сек за 800 рублів, це ще не означає, що ви отримаєте ці 10 Мбіт/сек. плану з максимальною швидкістю за 900 рублів - невідомо, що буде після оплати такої суми.

Тарифний план для смартфонів та телефонів

Мобільний зв'язок від Йоти запропонує мешканцям Вологди те, що ще не зміг запропонувати жоден інший оператор.Ми маємо на увазі регульовані тарифи, наповнення яких залежить від побажань кожного окремого абонента. Люди можуть самостійно визначати необхідну їм кількість хвилин та трафіку, підключати та відключати соцмережі, керувати опціями.

На вибір абонентів з Вологди надаються такі пакети послуг:

  • Хвилини зв'язку з будь-якими російськими телефонами, хоч мобільними, хоч стаціонарними - від 250 хвилин за 200 рублів до 5000 за 1700 рублів.
  • Інтернет-трафік для всіх потреб - від 5 Гб за 100 рублів до 30 Гб за 100 рублів.
  • Безліміт під соціальні мережі «Однокласники», «ВКонтакте», «Інстаграм», «Твіттер» та «Фейсбук» – 15 руб./шт.;
  • Безліміт під месенджери Телеграм, WhatsApp, Viber та Скайп – 10 руб./шт.

Также кожному абоненту доступний безліміт всередині мережі, діючий як по Вологді, а й у всій России.

Вибір пакетів здійснюється у фірмовому додатку Йота, який замінює традиційний веб-інтерфейс. Тут можна вибрати додаткові опції:

  • Пакет трафіку об'ємом 5 Гб за 100 рублів – необхідний при вичерпанні основного пакета, коли швидкість доступу падає до 64 кбіт/сек.
  • Пакет хвилин по Росії - 100 хвилин за 150 рублів. Якщо не користуватися пакетом, вартість однієї хвилини складе 1, 9 руб.

Таким чином у програмі активується опція «Безлімітні повідомлення». Вона надає абонентам із Вологди необмежену кількість СМС, які можна надсилати на будь-які телефони в країні. Її вартість просто смішна - всього 50 рублів.

Зверніть увагу, що абонентська плата на Йоті списується не за місяць, а за 30 днів – це стосується всіх послуг мобільного зв'язку. Щодо інтернет-безліміту, то його не стало на початку 2017 року – з незрозумілих причин оператор вирішив позбутися його, замінивши інтернет-пакетами та безлімітами для соціальних мереж та месенджерів.

Роумінг та зв'язок зі світом

Стає зрозуміло, що ніякого міжміста на Йоті немає - можна дзвонити з Вологди на будь-які телефони в Росії, витрачаючи хвилини з базових пакетів. Міжнародні виклики до них не входять, вони оплачуються окремо, згідно з встановленими цінами. Таблиці з цінами на сайті Йоти немає, замість неї у розділі «Роумінг» представлений онлайн-калькулятор. Вказуємо в ньому напрямок виклику, у відповідь отримуємо вартість дзвінків.

Роумінг по Росії порадує своєю відсутністю. Виїжджаємо за межі Вологди та Вологодської області, насолоджуємось домашнім тарифом майже у всіх регіонах. Одночасно з цим він засмучує тарифним планом «Регіональний» – він активується в поїздках довше 30 днів і включає куди дорожчі пакети послуг (до 30% дорожче).

Роумінг по світу порадує мешканців мандрівників та відпочиваючих з Вологди можливістю прийому безкоштовних вхідних дзвінків – вони представлені пакетами з 30 хвилин за 39 руб./ Добу. Безперечний плюс Йоти – це безкоштовний доступ до месенджерів у всіх країнах, з якими підписано угоду про онлайн-роумінг. До них належать більшість популярних країн. Месенджери працюватимуть за будь-якого позитивного балансу, навіть якщо немає грошей на мобільний інтернет.

Тарифний план для планшетів

Він порадує мешканців Вологди своєю прозорістю та простотою:

  • Зона дії – вся Росія без будь-якого роумінгу.
  • Абонентська плата - 50 руб. / Добу, 400 руб. / міс. або 3000 руб. / Рік.
  • Автопородження при виборі помісячного способу оплати.
  • Відсутність лімітів з трафіку та швидкості.

Управління тарифом здійснюється за допомогою мобільного додатка Йота.

Де підключитися та придбати обладнання

На території Вологодської області працюють чотири фірмові офіси Йота. Ось їх адреси:

  • ТЦ «Червень» – м. Череповець, вул. Годовикова, д. 37;
  • ТЦ «Ріо» – м. Вологда, шосе Окружне, буд. 12;
  • ТЦ «Мармелад» – м. Вологда, шосе Пошехонське, буд. 22;
  • ТЦ «Максі» – м. Вологда, вул. Горького, буд. 122.

Тут обслуговуються як фізособи, так і корпоративні клієнти. Також в офісах продаються SIM-картки, модеми та роутери.