Не працює інтернет Yota – можливі причини та методи вирішення проблеми

Anonim

Мобільний інтернет іноді працює добре, а іноді з рук геть погано. Можна нескінченно говорити про те, що найкращим виходом із ситуації з поганою якістю бездротового з'єднання є підключення через дротового провайдера. Але в деяких випадках це неможливо. Та й на вулиці обійтися без зв'язку дуже складно. Давайте подивимося, що потрібно робити, якщо не працює інтернет Yota на телефоні, планшеті та модемі.

Розбираємося з мобільними пристроями

Смартфон і планшет – це практично одне й те саме, різниця тільки в розмірі дисплея.Тому наші інструкції однаково добре підходять для обох мобільних пристроїв. Саме на них користувачі можуть зіткнутися з проблемами з інтернетом – він повністю зникає або підвисає, впливаючи на нерви абонентів. Розглянемо кілька основних причин.

Слабкий сигнал мережі Yota

Поганий прийом Yota LTE 4G або нестійкий прийом сигналу 3G завжди призводить до нестабільного з'єднання з інтернетом. У цьому випадку мобільні пристрої перемикаються на мережі другого покоління, від яких взагалі неможливо досягти нормальної швидкості - максимум кілька десятків кілобіт, а іноді й менше. Заміряти рівень сигналу на телефоні дозволяє індикатор прийому, але розраховувати на нього не варто – у нього низька точність.

Якщо інтернет зникає через низький сигнал, ви можете вчинити наступним чином:

  • Повернутися в зону впевненого прийому, де інтернет від Yota працював нормально.
  • Спробувати переключити телефон у примусовий режим 3G або 4G – іноді це допомагає.
  • Спробувати перезавантажити телефон.

Поліпшити прийом на телефоні складно, адже це не модем, який можна встановити у фокус купленої в магазині антени. І якщо він показує «Ні сигналу» або перемикається в режим 2G, слід повернутися туди, де є нормальний сигнал.

Завантаженість базових станцій

Проблеми з Yota можуть виникати з вини самого оператора. Причин повільної швидкості кілька:

  • На устаткуванні оператора виникли неполадки – доведеться почекати, поки ситуація виправиться.
  • Висока завантаженість базових станцій Yota – якість інтернету безпосередньо залежить від навантаження на мережу.
  • На одній із базових станцій можуть проводитися профілактичні роботи – у цей час можливі перебої з інтернетом.

Дуже рідко проблеми виникають на одному конкретному номері – інші в цей час працюють нормально. У цьому випадку необхідно зателефонувати на підтримку Yota та повідомити, що на вашому телефоні не працює інтернет. Опишіть проблему максимально докладно, змусіть консультанта передати проблему технічним фахівцям.

Особливості роботи мережі

Повільно працює інтернет, телефон погано вантажить відео або не вантажить взагалі будь-які файли - все це нерідко вказує на те, що мережа Yota накладає штучне обмеження зв'язку. Таке часто спостерігається на модемах і роутерах, але іноді помітні гальма накладаються і на трубки. Зробити щось із цим неможливо – такі особливості роботи Yota і всіх стільникових мереж.

Розбираємося з модемами та роутерами

Модеми та роутери працюють у мережах Yota четвертого покоління – у мережах інших поколінь вони не працюють.Ймовірно, це пов'язано з якимось розподілом навантаження, щоб не перевантажувати мережі інших поколінь, де зареєстровано сотні тисяч трубок та планшетів. Давайте подивимося, які проблеми можуть виникати з модемами та роутерами Yota.

Немає мережі Йота або слабкий сигнал

Якщо на модемі немає прийому Yota 4G, то інтернету не буде. Проблеми зі зв'язком найчастіше виникають у віддалених від великих міст точках. Низька потужність сигналу Yota призводить до відсутності покриття там, де його наявність вказано на офіційних картах. Статистика сигналу відображається на сторінці статусу модему – це сигнал SINR та RSRP. Чим вище цифри, тим краще прийом мережі Yota. Поганий сигнал потрібно посилити.

Поліпшити прийом інтернету Yota 4G LTE допоможуть наступні рішення:

  • Переміщення модему в зону з гарним сигналом (ближче до вікна або на другий поверх).
  • Встановлення модему у фокус кімнатної антени – перевірити сигнал Yota допоможе сторінка статистики. Якщо пристрій встановлений правильно та спрямований у бік найближчих базових станцій, цифри рівня сигналу мають зрости.
  • Підключення до модему зовнішніх антен – найкращий варіант, що допомагає покращити поганий інтернет від Yota.

Останній спосіб виявляє найбільшу ефективність.

Існує чимало спеціалізованих компаній, що пропонують комплексні рішення щодо встановлення приймально-передавального обладнання – вони дозволяють реалізувати підключення до інтернету на відстані до 40 км від найближчих базових станцій.

Особливості роботи мережі

Не працює Йота – модем підключений, але в цілому інтернет не працює. Проблема може бути у використанні торентів і файлообмінних мереж. Оператор не приховує, що він накладає обмеження на роботу даних протоколів. Вихід один – обдурити оператора, зашифрувавши трафік у торрент-клієнті або через VPN.

Але навіть в останньому випадку можуть бути проблеми – оператор бореться з будь-яким високим навантаженням.За деякими відомостями, абоненти мають проблеми навіть при частому перегляді відео. І якщо у вас не працює зв'язок Yota, цілком можливо, що ви надаєте на мережу високе навантаження – тому інтернет і не працює.