Тарифи Йота в Орлі та Орловській області

Anonim

Yota – це мобільний оператор, який виступає як провайдер бездротового інтернету по всій Росії та в Орловській області зокрема. Він пропонує абонентам розумні тарифи для будь-яких пристроїв, від простих телефонів до модемів і мобільних роутерів. У цьому огляді ми розглянемо тарифи Йота в Орлі та розберемося з особливостями надання послуг мобільного інтернету.

Охоплення Йоти в Орловській області

Найважливіша частина нашого огляду – розгляд зони покриття. Від неї залежить, чи працюватиме швидкісний інтернет від Йоти чи не буде. Вся справа в особливостях мережі – вона не приймає модемів і роутерів, призначених для роботи в стандартах 2G або 3G.Тому абонентам знадобиться обладнання із підтримкою 4G. До цього обладнання належать модеми та мобільні роутери.

На жаль, на території Орловської області інтернет на модемах і роутерах буде доступний лише у двох населених пунктах – це Орел та Лівни. Цілком можливо, що покриття є і в інших місцях, але робота інтернету тут не гарантується. Що стосується традиційних телефонів, смартфонів та планшетних ПК, то вони реєструються в будь-яких типах мереж – це 2G, 3G та 4G.

Уточнити наявність сигналу мереж того чи іншого покоління допоможуть два інструменти:

  • Офіційна карта на сайті Йота.
  • Картографічний сервіс на нашому сайті.

На нашій карті позначені дані користувача про стан прийому сигналу Йота в тій чи іншій точці Орла та Орловської області. Але і вона не претендує на 100% точність.

Зона покриття Yota в Орлі

Офіційні точки продажу

Модеми та роутери Yota купити в Орлі не проблема – вони продаються в офіційних офісах та партнерських магазинах. Наведемо адреси власних точок продажу:

  • ТЦ «Європа» – вул. Металургів, буд. 17/1;
  • ТЦ «Водолій» – вул. Тургенєва, буд. 42/1;
  • ТЦ «Мега Грін» - ш. Кромське, буд. 4.

Тут продаються абонентське обладнання та SIM-картки під будь-які види пристроїв. Сюди слід звертатися з усіх питань і проблем, що стосуються роботи мережі Йота в Орлі.

Підключаємо інтернет для комп'ютера

Для того щоб підключитися до бездротового інтернету від Йоти в Орлі, необхідно придбати модем або роутер.Ми рекомендуємо придбати операторське обладнання. Воно продається в комплекті з відповідними SIM-картками. Також абоненти мають право купувати модеми від інших виробників. Головна умова – підтримка 4G, без якої інтернет працювати не буде.

Тарифи Yota в Орлі, розраховані на безлімітний інтернет, блищать різноманітністю. Знайомтесь, перша категорія – тарифні плани на 30 днів. Особливості:

  • Регульована швидкість – від 128 кбіт/сек до максимальної.
  • Гнучка абонентська плата – залежить від обраного швидкісного режиму.
  • Можливість зміни швидкості хоч щодня.
  • Безкоштовний доступ на швидкості 128 кбіт/сек при обнуленні балансу.
  • Можливість відключати інтернет тоді, коли він не потрібен – навіть у цьому випадку абонентам з Орла буде доступний халявний канал на 128 кбіт/сек.

Трафік ніяк не обмежується, але є одна тонкість - при наданні високого навантаження на мережу (завантаження великих файлів, використання торентів і т. д.) швидкість обмежується. Пропускна спроможність на максимальному тарифі залежить від завантаження найближчої базової станції. Абонентська плата варіюється від 250 до 900 руб./30 днів.

Інформація для любителів знижок – для вас відкриті тарифи Йоти з оплатою на рік вперед. Це друга категорія тарифних планів для безлімітного Інтернету. За одноразовий платіж у розмірі 9000 рублів ви отримуєте канал із максимально доступною на даний момент швидкість. Канал на 10 Мбіт/сек коштуватиме 6900 рублів. Мінімальна швидкість становить 5 Мбіт/сек, вона коштує 5400 руб./год.

Третя категорія – це тарифи з коротким терміном дії та безлімітом по трафіку та швидкості.

Тариф для смартфонів

Тарифний план як конструктора – це мрія багатьох абонентів з Орла. Багато хто хоче мати у своєму розпорядженні номер, на якому можна було б регулювати кількість послуг. Йота зробила мрії реальністю. Щоправда, реалізація вийшла трохи кульгавою, оскільки з тарифом-конструктором зник доступ до безлімітного інтернету зі смартфонів та телефонів – сталося це на початку 2017 року.

Для абонентів Йота з Орла та Орловської області доступні такі пакети послуг з періодом дії 30 днів:

  • Хвилини по Росії, на всі міські та мобільні номери - від 250 до 5000 хвилин з абонентською платою від 200 до 1700 рублів.
  • Інтернет-трафік загального призначення - від 1 до 30 Гб з абонентською платою від 50 до 300 рублів.
  • Трафік для соціальних мереж – Вконтакте, Однокласники, Твіттер, Інстаграм та Фейсбук з абонплатою 15 рублів за кожний сервіс;
  • Трафік для месенджерів – Телеграм, Скайп, WhatsApp та Viber з абонплатою 10 рублів за кожен сервіс;.
  • Безліміт всередині мережі – безкоштовно.

Абонентам доступні будь-які комбінації. Наприклад, 400 хвилин і 5 Гб за 330 рублів, 2000 хвилин та 15 Гб за 1050 рублів, а також 800 хвилин, 10 Гб, Інстаграм, ВК та Телеграм за 500 рублів. Компонування тарифного плану здійснюється через мобільний додаток – воно замінює особистий кабінет.

Інші види дзвінків

Обговорюючи тарифний план для смартфонів, що діє для жителів Орла та Орловської області, не можна пройти повз міжміські та міжнародні дзвінки. Вони тарифікуються в такий спосіб:

  • Виклики міжгородом – списуються хвилини з включеного до тарифу пакета;
  • Виклики до інших країн – оплачуються окремо.

Списку вартості міжнародних викликів не буде, всі розцінки, що діють, підкаже онлайн-калькулятор на сайті оператора Йота.

Дзвінки в роумінгу

Оператор Йота пропонує відмінні умови обслуговування для шанувальників внутрішнього туризму і людей, які перебувають у відрядженнях. На Йоті немає звичного роумінгу. Натомість працює тарифний план «Регіональний». Він активується на номерах абонентів, що подорожують автоматично, після перебування за кордоном Орла та Орловської області понад 30 діб. В інших випадках тариф залишається незмінним.

Міжнародний роумінг обов'язково збереже гроші в кишенях абонентів. У поїздках світом працює контроль трафіку. Він вимикає інтернет кожні 40 Мб. Завдяки цьому абонент надійно захищений від випадкового перевитрати (раптом якась програма надумає оновитися і стягне сотню-другу мегабайт).

Також за кордоном доступне підключення пакету з 30 нетарифікованих вхідних хвилин з Орла та будь-яких інших точок світу.Пакет коштує лише 39 руб./добу. Попередьте близьких про необхідність передзвонити при надходженні виклику з вашого номера – вони платитимуть за дзвінок за своїм домашнім тарифом, а з мандрівника списуватимуться включені в пакет хвилини.

Безсумнівним плюсом стане безкоштовний доступ до п'яти популярних месенджерів – вони працюватимуть навіть за нульового балансу, не позбавляючи абонентів зв'язку з друзями та близькими. Уточніть вартість інших послуг у роумінгу на сайті Йоти.

Опція «Безлімітні повідомлення»

На тарифі Йоти для смартфонів пакети SMS та MMS відсутні – практика показує, що ними користується обмежена кількість абонентів. Проте оператор не забуває про своїх клієнтів – у мережі працює опція «Безлімітні повідомлення». Вона коштує 50 руб./30 днів і відкриває доступ до безмежної кількості повідомлень будь-якого типу. Надсилайте SMS та MMS пачками, як по Орлу, так і по всій Росії.

Інтернет для планшета

Власникам планшетів не доведеться плутатися в хитросплетіннях численних тарифних планів від Йоти. Тому що їм доступний лише один тариф. Він безлімітний та дешевий, працює в Орлі та по всій Росії. Інші переваги:

  • Немає обмежень щодо прийнятого-переданого трафіку.
  • Немає швидкісних лімітів (залежить від пропускної спроможності в мережі за місцезнаходженням абонента).
  • Доступний у мережах усіх поколінь – від 2G до 4G.

Цікава та схема оплати – абоненти вибирають не швидкість і не трафік. Вони обирають період оплати – добу, місяць чи рік. Річний платіж складає 3000 рублів, відкриваючи доступ до інтернету з вагомою знижкою. Онлайн на місяць коштуватиме 400 рублів, а на день – 50 рублів. Вибір періоду оплати та внесення платежів здійснюється через мобільний додаток.