Йота у Великому Новгороді: тарифи

Anonim

Безлімітний інтернет на модемах і роутерах, тарифний план для смартфонів, що настроюється, доступні ціни – перераховувати переваги Йота можна довго. Не дивно, що послуги цього оператора мають великий попит серед абонентів Новгородської області. У цьому огляді ми розглянемо всі тарифи Йота, що діють, у Великому Новгороді і дізнаємося, що саме так залучає десятки тисяч абонентів.

Офіси та зона обслуговування

Великий Новгород, будучи регіональним центром Новгородської області, відрізняється невеликими розмірами. За даними перепису населення, у ньому проживає близько 223 тис.людина. І для такої кількості людей достатньо одного офіційного офісу Йота. Він розташований у торговому центрі «Мармелад», на вул. Ломоносова, д. 29. Тут здійснюється обслуговування абонентів – приймаються заяви, обробляються помилкові платежі. Також в офісі продаються SIM-картки та модеми.

Абонентське обладнання та SIM-картки продаються і в інших місцях. Наприклад, у салонах Євромережі та Зв'язкового, а також у деяких інших магазинах. До абонентського обслуговування ці точки продажу не мають жодного відношення.

Що стосується зони покриття оператора Йота в Новгородській області, то вона порадує порівняно широким охопленням мереж 4G LTE. Вони розгорнуті у наступних населених пунктах:

  • Великий Новгород.
  • Боровичі.
  • Окуловка.
  • Чудово.
  • Мала Вішера.
  • Валдай.

Бездротовий швидкісний інтернет від Йоти у стандарті 4G доступний тільки тут, а також у деяких передмістях. Відстежуйте розширення охоплення на офіційній карті та на нашій карті, що відображає дані, отримані від абонентів.

Зона покриття Yota у Великому Новгороді

Збираємо свій тарифний план

Тарифи конкурентів відрізняються своєю жорсткістю – ми не можемо відрегулювати кількість хвилин або інтернет-трафіку. Якісь додаткові налаштування є, але це все не те. Щодо Йоти, то вона запропонувала своїм абонентам незвичайний тарифний план. Він налаштовується під потреби користувачів за допомогою найпростішої мобільної програми. Там же підключаються деякі опції.

Давайте подивимося, з чого абоненти Йота можуть зібрати свій власний тариф:

  • Пакети дзвінків по Великому Новгороду і всієї Росії - 200 хвилин за 250 рублів, 400 хвилин за 300 рублів, 700 хвилин за 400 рублів, 2000 хвилин за 800 рублів, 5000 хвилин за 1700 рублів. Цього цілком достатньо для повсякденного чи ділового спілкування.
  • Пакети інтернету - 5 Гб за 80 рублів, 10 Гб за 100 рублів, 15 Гб за 150 рублів і 30 Гб за 300 рублів. Цей трафік витрачається на будь-які потреби - від серфінгу до онлайн-радіо.
  • Безлімітні пакети трафіку для соціальних мереж «ВКонтакте», «Однокласники», «Інстаграм», «Твіттер» та «Фейсбук» – 20 рублів за кожну соцмережу.
  • Безліміт по трафіку для месенджерів - Телеграм, Скайп, WhatsApp і Viber по 10 рублів за кожен сервіс.

Абоненти мають право комбінувати дані послуги так, як їм хочеться. Наприклад, можна вибрати максимум трафіку та мінімум дзвінків або віддати перевагу дзвінкам, підключити всі соцмережі чи всі месенджери окремо чи разом.Найдорожчий тариф обійдеться у 2140 рублів. Але і це ще не все – до кожного набору покладено безліміт всередині мережі Йота по всій країні.

При вичерпанні хвилин та трафіку для абонентів Йота з Великого Новгорода встановлюються такі умови:

  • Дзвінки по Росії - 1, 9 руб./хв.
  • Швидкість інтернету – 64 кбіт/сек.

Вартість викликів знижується підключенням додаткового пакета зі 100 хвилин за 150 рублів. Швидкість трафіку відновлюється рахунок опції «5 Гб за 100 рублів». Додайте кількість послуг через мобільний додаток Йота.

До речі, якщо ви захочете змінити базову кількість хвилин та інтернет-трафіку, то зміни набудуть чинності не відразу, а лише наступного 30-денного періоду.

Тарификація SMS та MMS

Yota ввела систему єдиної тарифікації текстових та мультимедійних повідомлень - 1, 9 руб./ Шт. по Великому Новгороду та всієї Росії. І ось невеликий лафйхак – якщо хочете написати довге повідомлення, скористайтесь MMS. Коштує воно стільки ж, а максимальна кількість текстових символів складає 10 тисяч штук. Також ви можете підключити на свій номер опцію "Безлімітні повідомлення". Оплачуючи всього 50 рублів за 30 днів, ви зможете спілкуватися через SMS та MMS у найінтенсивнішому режимі без будь-яких лімітів.

Дзвінки по Росії та світу

Поки конкуренти піднімають ціни на міжмісто, Йота надає абонентам з Великого Новгорода вигідніші умови - відсутність міжміська. Замовлені для свого тарифу хвилини можна витрачати на будь-які дзвінки - по регіону, до Москви, Пітера, Новосибірська, Іркутська, Хабаровська і навіть в Петропавловськ-Камчатський.

Виклики по світу не входять до пакетів – вони оплачуються окремо. Розцінки, що діють, представлені на офіційному сайті, в розділі «Роумінг». І не у вигляді таблиці, а у вигляді калькулятора. Наприклад, вказавши в ньому Німеччину, ми дізнаємося, що дзвінки за цим напрямком коштують 45 руб./хв, SMS – 6 руб./шт., а MMS – 20 руб./шт.

Роумінг по Росії та світу

У подорожах країною абонентів з Великого Новгорода чекають подвійні умови обслуговування:

  • Тривалість поїздки менше 30 діб – тарифікація за домашнім тарифом.
  • Тривалість поїздки понад 30 діб – тарифікація за тарифом «Регіональний».

Цей роумінговий тариф відрізняється підвищеною абонентською платою та іншим наповненням пакетів – розмір абонплати при виборі найбільших пакетів вищий приблизно на 30%, ніж у домашній мережі Йота.

Пройдемося з переваг міжнародного роумінгу від оператора Йота:

  • Мережа контролює споживаний трафік – точніше, відстежує його споживання, запобігаючи перевитраті і дикі грошові витрати, що випливають звідси.
  • Месенджери у абонентів працюють безкоштовно – тільки в тих країнах, де діє онлайн-роумінг (уточніть це питання у підтримці Йоти).
  • Абонентам доступний пакет із 30 вхідних хвилин на день – його вартість становить 39 руб./добу.

Также Йота заявляє про низькі ціни на дзвінки в інших напрямках, але в цілому розцінки такі ж, як і в інших операторів у Великому Новгороді.

Великий безліміт для планшетів

Якщо безліміт для смартфонів у мережі Йота більше недоступний (він був прибраний на початку 2017 року), то на планшетах він все ще є. У Великому Новгороді нею діють такі расценки:

  • Доступ на добу – 50 рублів.
  • Доступ на місяць – 400 рублів (для зручності абонентів доступне автоматичне продовження за наявності коштів на рахунку).
  • Доступ на рік – 3000 рублів.

Трафік можна витрачати в необмежених кількостях, причому по всій території Росії. Для вибору періоду, що оплачується, скористайтесь мобільним додатком для планшета.

Інтернет на комп'ютері

Алгоритм підключення до бездротового інтернету від Йота у Великому Новгороді виглядає так:

  • Купуємо модем або роутер з підтримкою 4G LTE.
  • Придбаємо SIM-карту (якщо вона не йшла в комплекті).
  • Активуємо сімку.
  • Поповнюємо баланс і обираємо тарифний план.

Трафік на тарифах для модемів безлімітний, але якщо абонент створить високе навантаження, швидкість обмежується – це помітно при регулярному завантаженні важких файлів та оновленні онлайн-ігор. Торренти взагалі блокуються на рівні мережі до 16 кбіт/сек (але ми знаємо, що це обмеження легко обходиться через VPN або функцію шифрування трафіку).

Для абонентів Йоти з Великого Новгорода доступні такі тарифи:

  • Короткострокові, на 4 чи 24 години – разова оплата ними становить 50 і 150 рублей.
  • Річні – забезпечують доступ в інтернет зі знижкою. Канал на 5 Мбіт/сек обійдеться в 5400 рублів, на 10 Мбіт/сек - 6900 рублів, канал з максимальною швидкістю коштує 9000 рублів. Оплата справляється одноразово.
  • З оплатою на 30 днів – найдоступніший варіант. За 850 рублів абоненти отримують максимально можливу швидкість, що визначається завантаженістю мережі Йота в даний момент і в цій точці Великого Новгорода (та інших населених пунктів, де працює 4G LTE). Канал на 5 Мбіт/сек коштує 700 рублів, а за 600 рублів абоненти отримують швидкість 2,1 Мбіт/сек. Економ-канал - це 1 Мбіт/сек за 450 рублів. А канал зі швидкістю 64 кбіт/сек і зовсім нічого не вартий - він надається безкоштовно.

Вибір швидкості здійснюється через особистий кабінет. На відміну від тарифу для смартфонів, тут зміни набувають чинності моментально. За абонентську плату переживає не потрібно – вона зміниться автоматично.