Тарифи Йота в Сиктивкарі та Республіці Комі

Anonim

Сиктивкар є столицею Республіки Комі. У цьому регіоні надає послуги сотовий оператор Yota. Він пропонує місцевим абонентам недорогий зв'язок та непоганий безлімітний інтернет. Давайте розглянемо тарифи Йота у Сиктивкарі та розберемося у всіх діючих розцінках. Окрема увага буде приділена зоні покриття, як найважливішому фактору вибору оператора зв'язку.

Огляд зони покриття

Для початку внесемо ясність щодо роботи різних мобільних пристроїв у мережах Йоти. Техпідтримка впевнено заявляє, що для доступу до високошвидкісного інтернету потрібні роутери та модеми з підтримкою 4G.У мережах 2G та 3G ці пристрої не реєструються. Тому доступ до високошвидкісного інтернету буде лише там, де працюють мережі LTE. Новина сумна, але нічого не поробиш.

LTE в Республіці Комі працює в самому Сиктивкарі та його найближчих передмістях – це Вільгорт, Червонозатонський, Верхня Максаківка та Зеленець. Також 4G працює в Ухті та Воркуті. Розташовуючи потужними приймально-передаючими антенами, можна розраховувати на доступ в інтернет на відстані до 40 км від найближчої базової станції Йоти – послуги з встановлення та налаштування даних антен надаються профільними компаніями.

Для смартфонів та планшетів немає обмежень щодо поколінь мереж – вони однаково успішно реєструються в мережах 2G, 3G та 4G. Друге та третє покоління можуть похвалитися ширшим покриттям на території Республіки Комі, ці мережі розгорнуті навіть у невеликих населених пунктах.

Уточнити наявність сигналу Йота в Сиктивкарі та будь-якій точці Республіки Комі допоможуть дві карти:

  • Офіційна – розміщується на сайті Йота та відображає офіційну інформацію про покриття.
  • Неофіційна – розміщується на нашому сайті та відображає збірну інформацію на основі даних, отриманих від реальних абонентів Йота.

Скористайтеся будь-яким сервісом, який вам сподобався.

Зона покриття Yota в Сиктивкарі

Адреса офіційних салонів Йота

Разом із стільниковими мережами Йота відкриває офіційні точки продажів. На території Республіки Комі відкрито три офіси. І ось їх адреси:

  • ТЦ «Дитячий світ» – м. Воркута, вул. Леніна, буд. 32.
  • ТЦ «Ярмарок» – м. Ухта, вул. Будівельна, буд. 2а.
  • ТЦ «Максі» – м. Сиктивкар, пр-т Жовтневий, д. 141.

Функціонал офісів – продаж абонентського обладнання, обслуговування абонентів Йота (робота з помилковими платежами, підключення до мережі, переоформлення договорів).

Тарифи Йота в Комі для смартфонів

Починаємо з найважливішого – це тариф для смартфонів. Від нього потрібні недорогий зв'язок та інтернет. Безліміту з трафіку тут давно немає, проте пропонуються відмінні інтернет-пакети. Тариф збирається абонентами самостійно, на основі пропонованих пакетів. Вони поділяються на чотири категорії:

  • Пакети хвилин по Росії, дійсні для дзвінків на мобільні та стаціонарні номери - 400 хвилин за 200 рублів, 700 хвилин за 300 рублів, 1000 хвилин за 500 рублів, 2000 хвилин за 800 рублів і 5000 хвилин за 17 карбованців. Усередині мережі надається безлімітка - можна дзвонити по Сиктивкару і всієї Росії.
  • Пакети трафіку, що витрачається на будь-які потреби, від серфінгу до перегляду роликів на Ютюбі та інших відеохостингах - 5 Гб за 100 рублів, 10 Гб за 150 рублів, 15 Гб за 200 рублів і 30 Гб за 300 рублів .
  • Виділений безлімітний трафік для соціальних мереж - 15 рублів за один сервіс. Доступні сервіси – «Однокласники», «ВКонтакті», «Фейсбук», «Інстаграм» та «Твіттер».
  • Виділений безлімітний трафік для месенджерів - 10 рублів за один сервіс. Доступні месенджери – WhatsApp, Viber, Телеграм та Скайп.

Абонентська плата нараховується за період, що дорівнює 30 дням.

Повністю проговоривши всі виділені хвилини, абоненти Йота із Сиктивкара можуть замовити додаткові пакети по 100 хвилин за 150 рублів. Географія дії хвилин – уся Росія. Без додаткового пакета встановлюється тарифікація 1, 9 руб./хв. Кількість пакетів не обмежується.

Продовжити можна не тільки хвилини, але і трафік - Йота передбачила пакети об'ємом 5 Гб по 100 рублів кожен. Без додаткових пакетів швидкість падає до неприйнятних 64 кбіт/сек. Месенджери на такій швидкості працюватимуть нормально, все інше – насилу.Як і у випадку з хвилинами, кількість пакетів не обмежується.

Для любителів спілкуватися через SMS та MMS приготовлено вигідну пропозицію – це опція «Безлімітні повідомлення». Абонентська плата мінімальна – лише 50 рублів за 30 днів. За ці гроші абоненти Йоти отримують можливість надсилати повідомлення по Сиктивкару та всій Росії, не дбаючи про їх кількість.

Тарификація послуг у поїздках по Росії

Тут все залежить від тривалості поїздки:

  • Меніше 30 днів – працює стандартна домашня тарифікація;
  • Більше 30 днів – включається тариф «Регіональний».

У поїздах по Республіці Комі піклуватися нема про що. У тривалих поїздках за межами регіону активується цей тариф «Регіональний» з підвищеною абонентською платою - розцінки на ньому приблизно на 20-30% вище, ніж на домашньому тарифі в Сиктивкарі та Комі.

З вхідними викликами все прозоро – вони у будь-якому випадку залишаються безкоштовними. А ось послуги зв'язку за межами пакетів стають дорогими – 3, 9 руб./хв., 3, 9 руб./шт. за SMS.

Тарификація послуг у поїздках по світу

Міжнародний роумінг від Йоти вигідний з усіх чотирьох сторін:

  • Перше – у поїздках по світу діє вигідна тарифікація дзвінків за місцем, по світу та в Росію (у тому числі в Сиктивкар та Республіку Комі).
  • Друге – месенджери без тарифікації. Вони зберігають свою працездатність у країнах, де працює онлайн-роумінг (з тарифікацією у режимі реального часу). Абоненти зможуть надсилати повідомлення навіть у відсутності грошей на інтернет.
  • Третє – у мережі працює система контролю трафіку. Зв'язок автоматично переривається кожні 40 Мб, перешкоджаючи перевитраті грошей. Причина перевитрати - додатки, що оновлюються, неакуратні дії користувачів.
  • Четверте - можливість замовити 30 безкоштовних вхідних хвилин за 39 руб. на день (доступний лише один пакет на добу).

Міжнародний роумінг доступний абонентам Йота із Сиктивкара в автоматичному режимі, підключати додаткові опції та послуги не потрібно.

Бездротовий інтернет від Йота

Ще один цікавий момент – це безлімітний інтернет, доступний на модемах і роутерах. Він представлений тарифами із трьох категорій:

  • З оплатою на 30 днів – популярні тарифи, абонентська плата на яких залежить від обраної в особистому кабінеті швидкості. Мінімальний поріг – 64 кбіт/сек, абонентська плата не стягується. Поріг включається при вичерпанні грошей на рахунку, також є його ручна активація. Мінімальний платний поріг – 416 кбіт/сек за 300 рублів, а доступ максимально можливої ​​швидкості обійдеться в 850 рублів. Усього передбачено близько 15 швидкісних меж, наприклад, 1 Мбіт/сек за 450 рублів або 5 Мбіт/сек за 700 рублів.
  • З річною оплатою – для тих, хто вважає за краще платити один раз, але надовго. За рахунок цього дещо знижується абонентська плата. Річний тариф на максимально доступній швидкості для абонентів із Сиктивкара коштує 9000 рублів. За 6900 рублів підключається тариф на 10 Мбіт/сек, а 5400 рублів – на 5 Мбіт/сек.
  • На 4 або 24 години – ці тарифи використовуються для короткострокового доступу до Інтернету. Період на 4 години коштує 50 рублів, на 24 години – 150 рублів. Яких-небудь обмежень на трафік та швидкість у ці періоди немає. Як тільки сплачений термін закінчиться, буде встановлено обмеження до 64 кбіт/сек.

У зв'язку з особливостями зони охоплення Йота в Республіці Комі, інтернет на модемах і роутерах буде доступний тільки в тих населених пунктах, де працюють мережі 4G LTE.

Тарификація для планшетів

У тарифах Йоти для смартфонів і модемів, що діють в Сиктивкарі, можна заблукати - тут багато цифр і тонкощів. А ось у тарифі для планшетних ПК їх немає. Абонентам не потрібно запам'ятовувати безліч цифр, достатньо запам'ятати інтервали тарифікації:

  • Доба доступу – 50 рублів.
  • Месяц доступу – 500 рублів з можливістю автоматичного подовження.
  • Рік доступу – 3600 рублів.

Якщо інтернет на планшеті потрібен постійно, вигідніше оплатити його відразу за рік, ніж вносити оплату щомісяця - заощадите на абонплаті. Роумінг по Росії відсутній, інтернет на планшет буде працювати як у Сиктивкарі, так і за межами Республіки Комі.

Як управляти тарифними планами

Традиційний особистий кабінет для керування тарифом для смартфонів у Йоти відсутній. Замість нього абонентам доступний мобільний додаток. У ньому регулюються параметри тарифного плану, підключаються додаткові опції, здійснюється оплата. Також існує схожа програма для планшетних ПК. Управління тарифом для модемів та планшетів здійснюється через веб-інтерфейс на сайті Йоти.