Як на Йота зателефонувати за рахунок співрозмовника

Anonim

У деяких ситуаціях абоненти ніяк не можуть поповнити рахунок на своєму мобільному телефоні. В результаті вони змушені залишатися без зв'язку, приймаючи лише вхідні дзвінки. Те саме стосується людей, які користуються послугами оператора Yota. Але способи залишитися на зв'язку таки є. Давайте подивимося, як на Йота зателефонувати за рахунок співрозмовника і чи це можливо в принципі.

Доступні послуги

Засмутимо відразу, що дзвінок за рахунок співрозмовника на Йоті неможливий – цей функціонал мережею не підтримується. Цей оператор взагалі має мало допоміжних сервісних послуг, що викликає нарікання серед абонентів.І якщо баланс на номері підійшов до нуля, то звичного набору послуг з категорії «Можливості при нулі» ми не знайдемо – дзвонити неможливо, але можна приймати виклики.лише кілька рішень, що дозволяють завжди залишатися на зв'язку:

  • Встановити на смартфон фірмовий додаток Йота.
  • Прив'язати до додатка банківську картку.
  • Налаштувати автоматичне поповнення рахунку.

Якщо раптом баланс впаде нижче нуля, Йота автоматично зарахує на рахунок певну суму. З одного боку це дуже зручно. Але з іншого боку, є чимало людей, які не користуються картками. Тому можливість зателефонувати за рахунок співрозмовника на Yota була б більш зручною.

Виклик за рахунок іншого абонента Йота неможливий. І це великий мінус, із якими ніхто нічого робити не збирається. Виконати дзвінок за рахунок друга можна лише альтернативним способом – надіслати співрозмовнику запит із проханням передзвонити.Робиться це за допомогою послуги «Перезвони мені» – вона працює зі співрозмовниками з будь-яких мобільних мереж.

Для того щоб скористатися цією послугою, запам'ятайте одну просту USSD-команду 144номер. Підставте в команду номер співрозмовника та надішліть її. Той отримає запит і ухвалить рішення, передзвонювати чи ні. Зазвичай передзвонюють люди, між якими є дружба. Малознайомі люди передзвонювати не стануть. Втім, навіть якби існувала можливість зателефонувати за рахунок іншого співрозмовника, то незнайома людина такого запиту не прийме.

Обмеження та особливості послуги від Йоти:

  • Номер абонентам вказується в 11-значному форматі, через 7 або 8, наприклад, 8906321XXXX.
  • Максимальна кількість запитів – 5 шт.
  • Послуга відправляє запити на номери всіх російських операторів зв'язку.

Після того як кількість запитів буде вичерпана, жодних способів повідомити співрозмовника про те, що ви чекаєте на його дзвінок, не залишиться.

Як залишитися на зв'язку

Втім, не треба впадати у відчай - ще не все втрачено. Напевно, на вашому смартфоні встановлені купи месенджерів – це Viber, WhatsApp, Telegram та багато інших. Якщо інструментів для поповнення рахунку немає, скористайтеся публічною точкою Wi-Fi і зв'яжіться зі своїм співрозмовником через будь-який доступний месенджер. Плюси цього способу:

  • Безкоштовне з'єднання зі співрозмовниками – дзвінки в месенджерах не тарифікуються і до рахунку на Йоті не прив'язуються.
  • Хороша якість зв'язку – викликаючи людей через той самий WhastApp, співрозмовники насолоджуються чистою передачею звуку.
  • Разом із голосом можна передати співрозмовнику голосове повідомлення, фотографії або текст. Напишіть друзям, що ваш рахунок обнулився - можливо, хтось викличеться вам допомогти.

Щодо послуги «Обіцяний платіж», то вона для абонентів Йоти недоступна. На Йоті взагалі немає жодних фінансових інструментів. І навіть у найскладнішій ситуації доведеться користуватися лише тими інструментами, що описані вище. Ми ж рекомендуємо абонентам Йоти користуватися банківськими картками – вони дозволять поповнити рахунок практично в будь-якій точці світу.