Як додати номер до чорного списку Йота: докладна інструкція

Anonim

Спамери, банки, інвестиційні фірми, шахраї, установники пластикових вікон - багатьом з нас знайомі небажані дзвінки, що надходять від даних компаній та груп осіб. Сюди можна вписати неприємних особистостей, знайомих з особистим контактам. Обмежитися від небажаних дзвінків допомагають спеціалізовані послуги стільникових операторів. У цьому огляді ми спробуємо розібратися, чи існує чорний список Йота і як реалізувати цей функціонал у разі його відсутності.

Базова послуга від Йоти

Слід зазначити, що додати номер до чорного списку, користуючись штатними послугами оператора Йота, не вийде – такої можливості просто немає.Запобігти набридливим дзвінкам просто не вийде. І навіть незрозуміло, чому оператори не приділяють уваги подібним послугам. Вони є, наприклад, у того ж Мегафона, але на Йоті ніякого чорного списку немає.

Для інтересу ми звернулися до розділу допомоги на сайті Йоти та поставили питання, яке стосується чорного списку. В результаті сайт видав приголомшливу відповідь – «Додавання/видалення номера в чорний список виконується через налаштування вашого смартфона». І це відповідає найпросунутіший оператор стільникового зв'язку в Росії.

Базові можливості смартфонів

Чорні списки рідко зустрічалися навіть у звичайних телефонах - досить значуща функція виробниками впроваджувалась дуже неохоче. Вона зустрічалася у деяких трубках від Motorola та Sony-Ericsson, в окремих моделях від інших вендорів. Тільки от масовості у цієї функції не спостерігалося.

Більше того, проблема з чорними списками не вирішилася навіть після появи смартфонів.Далеко не кожна штатна програма-дзвонилка може похвалитися таким функціоналом.

Але в популярних і дорогих моделях функція блокування неугодних викликів все-таки є.

Хороші чорні списки вміють:

  • Фільтрувати неугодні дзвінки.
  • Вести облік небажаних дзвінків (дані про них пишуться до системного журналу).
  • Організовувати білі списки дзвінків (можуть дзвонити лише ті, хто внесений до телефонної книги).
  • Фільтрувати SMS та MMS від неугодних абонентів.
  • Блокувати SMS з коротких номерів.
  • Блокувати дзвінки з прихованих номерів.

У штатних функціях такого не буває. Також часто не вистачає запобіжних функцій, що сповіщають про ненадійність номера, з якого надходить виклик, до зняття трубки.

Вибираємо відповідний софт

Нет у Йоти чорного списку – і не треба. Обійдемося без нього. Зрештою, софт для смартфонів дозволяє реалізувати всі функції, про які забувають розробники телефонних апаратів. У нашому огляді ми розглянемо такі програми:

  • «Security Master» - багатофункціональний комбайн з масою корисних функцій.
  • «Блокувальник дзвінків» від розробника AndroidRock.
  • «Чорний список» від розробника Vlad Lee.
  • «Блокіратор – Стоп Колектор» від розробника MiriadaApps.

Функціонала цих програм вистачить, щоб зробити свій телефон недоступним для будь-яких недоброзичливців. Вони зручні тим, що не вимагають введення команд та організації особистих кабінетів.

«Security Master» – потужний захист

Якщо ваш телефон не може похвалитися наявністю чорного списку, ось вам інструкція з додавання цього функціоналу – встановити програму «Security Master» та отримайте у своє розпорядження надійний багатофункціональний блокувальник. Програма досить велика, вона здатна замінити собою прибиральник сміття, антивірусну програму, очищувач повідомлень, прискорювач програм, прискорювач телефону та блокувальник дзвінків.

На скріншоті нижче ви можете побачити, які типи блокувань підтримує програма:

  • За вибраним періодом – блокуємо все підряд, якщо не хочемо нікого чути.
  • Блокування прихованих номерів – відмінний захист від любителів приховувати номер свого телефону.
  • Блокування невідомих дзвінків – з невідомих номерів.
  • Блокування міжнародних дзвінків – може стати в нагоді захисту від дзвінків, що від фінансових компаній, зареєстрованих інших країнах, але провідних діяльність біля Російської Федерації (такі дзвінки часто надходять із номерів Великобритании).

Крім того, програма підтримує з'єднання з онлайн-базою номерів, якими користуються банки, колектори, шахраї, здирники та інші сумнівні особи та організації. Вона помітить сумнівний дзвінок прямо при його надходженні, що дозволить позбутися неприємної розмови або нав'язливого співрозмовника (можна захиститися від банків, що впарюють кредитні картки).

«Блокувальник дзвінків» від Android Rock

Відсутність чорного списку на Йоті – зовсім не привід не користуватися послугами даного оператора.Просто ми блокуватимемо неугодні номери іншим софтом. Попередній розглянутий нами комбайн непоганий, але громіздкий, а програма безкоштовна, але з рекламою. Вона вміє блокувати дзвінки з номерів із чорного та білого списків, веде журнал, дозволяє блокувати дзвінки з невідомих телефонів.

Користуватися програмою дуже просто - додайте номери в чорний список, виставте тип блокування і насолоджуйтесь відсутністю набридливих дзвінків. Хтось заперечить, що настирлива людина зможе змінити номер або приховати його.

«Чорний список» від Vlad Lee

Абонентів Yota обділили послугами з організації чорних списків. Тому скористаємося наступною софтіною. Вона вміє блокувати голосові дзвінки та SMS, у тому числі із прихованих та невідомих телефонів.Найцікавіша функція – блокування за розкладом, але лише у платній версії. Там же є захист функціоналу паролем – для більшої безпеки. Заодно платна версія позбавляє реклами. Але й базових можливостей цілком достатньо для забезпечення власного спокою.

«Блокіратор – Стоп Колектор» від MiriadaApps

Цікава і легка програма, що підключає для своєї роботи величезну онлайн-базу з небажаних номерів. списки, вміє скидати небажані дзвінки або робити їх беззвучними, може працювати за розкладом, блокувати комерційних абонентів, відсівати банки, колекторів та представників мікрофінансових організацій.