4G LTE модем Yota WLTUBA-107: огляд

Anonim

У цьому огляді ми обговоримо модем Yota Wltuba-107 для підключення до мереж четвертого покоління від оператора Йота. Пристрій представлений у двох модифікаціях – з роздачею Wi-Fi та без неї. Модем з'явився на світ у 2013 році, з того часу його випробували тисячі абонентів. Давайте вивчимо його технічні характеристики, поговоримо про проблеми розриву під інших операторів. В цілому пристрій досить стабільний - обриви зв'язку зводяться до мінімуму.

Конструкція модему

Модем Yota Swift Wltuba-107 виконаний у традиційному форм-факторі – у вигляді своєрідної флешки, з виступаючим роз'ємом для підключення до порту USB. На відміну від попередників, він оснащений слотом під SIM-карту формату micro-SIM, яка вставляється у відповідний роз'єм під модемом. до комп'ютера трьома способами:

  • Напряму в USB-порт.
  • За допомогою кабелю з роз'ємом micro-USB.
  • Через Wi-Fi – для цього пристрій підключається до будь-якого зарядного пристрою або іншого комп'ютера.

Зверніть увагу, що при підключенні через USB-подовжувач модем може відчувати брак електроенергії – використовуйте подовжувачі з товстими провідниками або з додатковим живленням (інакше обривів зв'язку не уникнути).

Розглянемо характеристики модему Yota 4G LTE Wltuba-107:

  • Сумісність з операційними системами Windows XP-8 (напевно працюватиме і з Windows 10), MacOS.
  • Швидкість – до 70 Мбіт/сек прийом, до 40 Мбіт/сек на раздачу.
  • Потужність передавача становить +23 dBm.
  • Експлуатаційна температура – ​​від 0 до +30 градусів.
  • Інтерфейс підключення – USB 2.0 або USB 3.0.
  • Габарити корпусу – 82х28.1х12.3 мм.

Якщо вам дістався модем без SIM-карти, сміливо вирушайте до найближчого офісу Yota і купуйте там потрібну сімку.

Підключення до Інтернету здійснюється таким чином. На першому етапі встановлюємо SIM-карту під USB-роз'єм. Крок другий - підключаємо пристрій до вільного порту USB, очікуємо появи значка мережного з'єднання (як по локальній мережі, ніяких драйверів не потрібно). Наступний етап – заходимо в особистий кабінет, поповнюємо баланс, вибираємо швидкість доступу та користуємось інтернетом. Підключення до Всесвітньої павутини виконується автоматично, при встановленні коннекту на модемі Yota Wltuba-107 спалахує логотип оператора.

Щоб потрапити в адміністративну панель Yota Wltuba-107, пройдіть за адресою http://status.yota.ru або http://10.0.0.1. Тут ви зможете уточнити силу сигналу, перевірити версію, поточну швидкість передачі даних, максимальну пікову швидкість в даному сеансі зв'язку. У моделях з Wi-Fi доступне налаштування точки доступу (ім'я мережі, пароль).

Прошивка модему Wltuba-107 виконується вручну, і тільки на ваш страх і ризик. Якщо ви впевнені в тому, що ви робите, завантажте файл, пройдіть за адресою http://status.yota.ru/manualupdate і залийте його в пристрій. Пам'ятайте, що своїми неакуратними діями ви зможете привести гаджет у неробочий стан.

Основні проблеми

Ми проаналізували відгуки про модем Wltuba-107 від оператора Yota і з'ясували, що пристрій характеризується не найтривалішою живучістю - багато користувачів скаржаться на його вихід з ладу вже в перші місяці експлуатації.Але якщо воно прожило більше чотирьох місяців, то працюватиме й надалі.

Друга проблема виникає при спробі розлочити пристрій. Зрозумілих інструкцій щодо цього немає, немає їх і в нашому огляді. При зверненні в техпідтримку Yota, доводиться вислуховувати потуги консультантів, які щосили намагаються відмовити абонентів від цієї задуми. офіційних офісах Yota і лише протягом гарантійного терміну.