Як відновити сім-карту (номер) Йота

Anonim

Віртуальний оператор Yota пропонує вигідні тарифи на голосовий зв'язок та мобільний інтернет, причому справді безлімітний. Йота використовує стандартні SIM-картки, створені для смартфонів, планшетів та модемів. Як відновити СІМ-карту Йота, якщо втратив або довго не користувався? Нічого складного немає - зустрічайте покрокові інструкції.

Коли виникає необхідність відновлення

Можливість відновлення SIM-карт реалізована у всіх операторів стільникового зв'язку і Йота (Ета) не є винятком. SIM-картки, ви завжди зможете отримати її дублікат. Заміна сімок проводиться в таких випадках:

  • При фізичному пошкодженні SIM-картки;
  • При втраті або крадіжці мобільного телефону;
  • При розбіжності форматів.

SIM-картки є електронними пристроями, всередині яких встановлені невеликі мікросхеми. Тому немає нічого дивного в тому, що вони схильні до поломок, як і будь-яка інша електроніка.

Іноді SIM-карти просто перестають визначатися мобільними пристроями, починає збоїти зберігання контактів, через що смартфони та телефони поводяться некоректно. У цьому випадку потрібно отримати дублікат SIM-картки, зі збереженням свого телефонного номера.

Ваш мобільний телефон вкрали чи він просто випав з кишені у людному місці? Виконайте два кроки:

  • Заблокуйте поточну SIM-картку – блокування здійснюється за номером 8-800-550-00-07;
  • Отримайте дублікат SIM-картки зі своїм телефонним номером.

Завдяки цьому, ви швидко і без шкоди повернете контроль над власним номером. Сім-карта Йота блокується і через онлайн – зайдіть на офіційний сайт оператора та напишіть у чат, що ви хочете встановити блокування. Консультанти блокують сімку миттєво, тому скористатися нею зловмисники не зможуть.

Останній варіант – ви купили новий смартфон і виявили, що стара SIM-картка до нього не підходить. Наприклад, ви користувалися SIM-картою формату micro-SIM, а ваш новий телефон виявився розрахований на формат nano-SIM. Не потрібно орудувати ножицями та намагатися самостійно обрізати SIM-картку під потрібні розміри. Найпростіше отримати дублікат відповідного розміру, встановити його у свій телефон та продовжити користуватися послугами зв'язку.

При отриманні дубліката на вашому номері зберігаються:

  • Тарифний план;
  • Набір опцій та послуг;
  • Баланс.

Щодо контактів, то їх зберігання відбувається не в мережі, а безпосередньо на самій SIM-карті. Тому вони будуть втрачені.

Покрокова інструкція з відновлення

Ваша SIM-карта загубилася або просто стала непридатною? Відновити сімку Йота ви зможете в одному з офісів обслуговування. У партнерських офісах дублікати не видаються – враховуйте це при пошуку офісів на карті. Для відновлення сімки виконайте такі кроки:

  • Зайдіть на офіційний сайт оператора, знайдіть карту розташування офісів обслуговування, знайдіть найближчий офіс. Також ви можете уточнити адресу за телефоном 8-800-550-00-07;
  • Назвіть оператору номер телефону чи номер договору, попросіть видати вам дублікат.Звіривши паспортні дані, консультант офісу обслуговування видасть вам активний дублікат вашої старої SIM-картки – він готовий до використання. Тут же в офісі ви зможете розблокувати сімку Yota, заблоковану раніше;
  • Встановіть SIM-картку у пристрій та перевірте її працездатність.

Відновити номер Yota зможе тільки справжній власник. Якщо Ваша SIM-картка оформлена на будь-яку іншу людину, Вам доведеться звертатися до неї за допомогою. В іншому випадку ви залишитеся без дубліката. Відновити СІМ-карту Yota через інтернет не вийде - кур'єри доставляють лише нові SIM-картки.

Вартість відновлення

Плата за отримання дубліката не стягується – він безкоштовний. Після отримання дубліката вашу стару SIM-картку буде заблоковано – зареєструватися в мережі вона не зможе.

Зверніть увагу – якщо не користуватися сім'єю для смартфона або іншого пристрою протягом певного періоду, вона заблокується остаточно, без права відновлення. Уточніть термін остаточного блокування контактного телефону або онлайн-чату.