Заміський інтернет від Скайлінк: тарифи

Anonim

Колись Skylink був досить великим оператором. Його зона покриття хоч і поступалася конкурентам, але була широкою. Згодом його зірка згасла, сьогодні він працює всього у чотирьох регіонах. І якщо говорити відверто, то саме він став першим оператором 3G в Росії, щоправда, в іншому діапазоні. Давайте подивимося, як працює інтернет Скайлінк сьогодні і на яких умовах.

Прийнятий стандарт зв'язку LTE-450

Для початку назвемо головні переваги Скайлінка:

  • Доступні тарифи – він виступає як своєрідний дискаунтер.
  • Потужна карта покриття – оператор працює там, де не працюють інші. Його базові станції покривають величезні території.
  • Безпека для людини – пов'язана з використанням безпечних частот.

На частоти 800, 850, 900, 1800 і 1900 МГц лаялися завжди - мовляв, занадто висока частота, занадто великий вплив на людину. І це справді так, адже ніхто ж не сумнівається у шкідливості НВЧ-випромінювання від мікрохвильових печей. Багато печі працюють на частоті 2450 МГц, негативно впливаючи на живі тканини. GSM-мережі не менш шкідливі, хоча частоти і потужності там менші.

Скайлінк працює на частоті 450 МГц. Кілька років тому він використовував стандарт CDMA-450, який вважався безпечним. Але подолати GSM-операторів йому так і не вдалося. Згодом оператор звернув свої вишки, залишившись у Московській, Ленінградській, Тверській та Новгородській областях.У 2016 році Скайлінк запускає мережі в стандарті LTE-450, забезпечуючи високошвидкісним безлімітним інтернетом найглухіші куточки в регіонах своєї діяльності.

Зона покриття

Для початку ознайомимося з картою покриття Скайлінка. Тут ми бачимо потужне охоплення в Санкт-Петербурзі та Ленінградській області, а також у Москві та Московській області. У Тверській та Новгородській областях покриття рване, але кожна базова станція охоплює досить пристойну територію. Провести інтернет Скайлінка на дачу - відмінне рішення, якщо ви хочете покласти грядки, фіксуючи свої досягнення в соціальних мережах.

У своїх відгуках користувачі розділилися на два майже рівні табори. Одні хвалять мережі 4G від Теле2 та Скайлінк, інші лають. Найбільше дістається трохи глючному роутеру Skylink H1 Що стосується негативних відгуків, то їхня поява цілком зрозуміла – позначаються завантаженість мереж у тій чи іншій точці, а також характер поширення радіохвиль, через що починає плавати швидкість.

Покупка обладнання та SIM-карток

Придбати роутери з підтримкою LTE 450 Skylink можна у фірмових салонах Теле2 та його інтернет-магазині, а також у фірмових салонах Скайлінк. На вибір покупців представлено три роутери для доступу в інтернет:

  • Skylink H1 – стаціонарний апарат, підходить для дому та дачі.
  • Skylink V-FL500 – другий стаціонарний роутер, що приваблює наявністю резервної батареї, якщо раптом відключиться подача електроенергії (за містом це цілком нормально).
  • Skylink M1 – невеликий кишеньковий роутер на батареї, призначений для мандрівників.

Орієнтовна вартість роутерів для інтернету - від 3150 до 3500 рублів. Уточнюйте розцінки в магазинах та інтернет-магазинах брендів Скайлінк та Теле2.

Тарифні плани

Повернемося ближче до інтернету, а точніше – до тарифних планів. Скайлінк та його інтернет-тарифи розбурхують безлімітним інтернетом. Справжнім безлімітом без будь-яких умов. Всього представлено чотири тарифи:

  • Skylink S – 8 Гб за 490 руб./міс.
  • Skylink L – 15 Гб за 790 руб./міс.
  • Skylink XL – безліміт за 1190 руб./міс.
  • День у мережі – 49 руб./сутки.

При перевищенні ліміту трафік коштує 6 коп/Мб для першого ТП та 5 коп/Мб для другого ТП. Але активацію додаткового трафіку можна заборонити через особистий кабінет.

І ось вам невеликий лайфхак – купуємо роутер із SIM-картою Скайлінк в одному з регіонів з LTE-450 та користуємося реальним безлімітом у мережах 4G в інших регіонах.