Yota

Anonim

Мобільний інтернет від Йоти є для багатьох користувачів єдиною альтернативою провідним провайдерам. У деяких місцях просто не можна прокласти домашній телефон або оптику. На допомогу людям приходять стільникові мережі. Але тут можна зіткнутися із невеликою зоною охоплення. У такій ситуації виручить зовнішня антена для модему Yota – вона посилить сигнал і зробить зв'язок стабільнішим. Наш огляд підкаже, що робити.

Слабкий прийом сигналу – наслідки

Аналіз форумів та офіційних пабліків Йоти показав, що багато користувачів незадоволені зоною охоплення.У місцях, де сигнал від базових станцій надто слабкий, спостерігаються регулярні проблеми із зв'язком. Найпоширеніша скарга – на низьку швидкість. Файли не завантажуються, сторінки відкриваються повільно і з помилками, збоїть доставку повідомлень у месенджерах. Не розібравшись із проблемою, абоненти починають у всьому звинувачувати оператора, хоча він тут і ні до чого.

Обриви зв'язку – модем просто втрачає з'єднання з базовими станціями Yota. Повторне підключення може тривати кілька хвилин, оскільки все залежить від сили сигналу. У погану погоду зв'язок нерідко відсутній повністю. Вся справа в тому, що опади трохи приглушають і без того слабкий високочастотний сигнал.

Якщо у великому місті проблеми з прийомом носять рідкісний характер, то за межами міст ситуація лише погіршується – у невеликих селищах та селищах прийом поганий, те саме відноситься до дачних товариств. І саме тут мешкає ціла армія абонентів, які потребують високошвидкісного інтернету.Але слабкий сигнал нерідко робить вихід у мережу неможливим.

Як посилити сигнал

Найцікавіше, що скаржитися оператору майже марно. У вас візьмуть контактні дані, уточнять розташування, після чого (з ймовірністю 99, 9%) скажуть, що все добре - спробуйте змінити місце розташування модему. Але здебільшого змінити його становище неможливо – не лазити ж деревами з модемом у руках. У нашій ситуації нас допоможе зовнішня антена для модему Yota 4G. Погляньмо, що ми можемо купити в магазинах:

  • Просту кімнатну зовнішню антену пасивного типу – виглядає як якийсь ембріон супутникової антени. Начебто фокусує слабкий сигнал на встановлений у фокусі проблеми. Користувачі не особливо хвалять такі антени.
  • Спеціальні спрямовані антени – забезпечують прийом навіть у найскладніших умовах, але відрізняються високою вартістю.На борту таких пристроїв встановлені підсилювачі, що посилюють сигнал обидві сторони. Коефіцієнт посилення таких пристроїв становить від 16 дБ до 24 дБ (це дуже пристойні показники).
  • Прості спрямовані антени типу «хвильовий канал» – не найкращий варіант при сильному віддаленні від найближчих базових станцій. Інша справа, що цей варіант один з найдешевших.
  • Секторні зовнішні активні антени для зовнішньої установки – невеликі прямокутники у всепогодному виконанні. Відмінно підходять для роботи із сигналами 3G та 4G. Коштують дешевше, ніж антени «хвильовий канал» і перевершують їх за ефективністю.
  • Параболічна антена – схожа на супутникову, забезпечує непогане посилення сигналу Yota у пасивному режимі.

Також сюди можна включити різні саморобні рішення.

Що потрібно для підключення антени

Щоб підключити до модему виносну антену Yota LTE, необхідно переконатися, що на 4G-модемі є відповідні роз'єми.Наприклад, представлена ​​у продажу зараз модель оснащується лише вбудованою антеною. Зовнішню до неї не підключити. Але вихід із ситуації все-таки є – можна встановити такий модем у фокусі параболічної (супутникової) або простої кімнатної пасивної антени. Для більш професійних рішень знадобляться роз'єми.

Популярні модеми Йота із зовнішньою антеною:

  • Huawei E8372 – модель отримала безліч позитивних оцінок користувачів, вартість становить близько 3000 рублів.
  • Huawei E3372h – модем із двома роз'ємами для підключення зовнішньої антени. Ціна в магазинах - близько 2, 5 тис. рублів.
  • ZTE MF832D – недорогий модем із входом для підключення зовнішньої антени. Вартість – 2290, але за відгуками це не найстабільніший варіант.
  • Інтернет-центр Yota B315 – це не модем, а цілий роутер з підтримкою вуличних антен.

Для розміщення зовнішньої антени Yota знадобиться високий стовп. Також її можна встановити на даху будинку. Найважче визначити, в якій стороні розташовуються найближчі базові станції Yota і в яку сторону вони дивляться. Отримати таку інформацію ви зможете на спеціалізованих приватних ресурсах в інтернеті.

Зовнішня антена Yota LTE значно покращить прийом та забезпечить більш-менш швидкісний доступ в інтернет. Але для деяких абонентів монтаж може здатися складним процесом. Якщо у вас не вистачає технічних знань, зверніться до спеціалізованих компаній, які займаються встановленням антенного обладнання. Вартість робіт виявиться високою, зате вони зможуть провести тести і з'ясувати доцільність монтажних робіт.

Популярні моделі антен

Далі ми розглянемо найцікавіші антенні пристрої, які можна придбати у вітчизняних магазинах та інтернет-магазинах. Ми торкнемося як прості моделі, так і професійні – дорожчі та ефективніші.

Антенна Yota MiMo

Правильніше сказати, що це підсилювач інтернет-сигналу під назвою РЕМО «LTE MiMo INDOOR». Для підключення модему вам не знадобляться кабелі, для монтажу обладнання не потрібні високі стовпи. Це кімнатна штука, в яку потрібно встромити модем і підключити до нього антенні роз'єми. Живлення здійснюється через USB-кабель, коефіцієнт посилення варіюється в межах 9-11 дБ. Вартість пристрою мінімальна – лише 990 рублів. Але в складних умовах прийому Yota посилення може виявитися недостатнім.

Штирьові антени

Тут складно виділити якусь певну модель, оскільки їх десятки і навіть сотні. Вартість становить близько 1000 рублів, середній коефіцієнт посилення становить 9 дБ. Приймальна частина закріплена на підставці-присосці. Цю зовнішню антену можна змонтувати зовні чи всередині будинку. Також допускається використання у автомобілі.

Vegatel ANT-900/2700-PO

Перед нами всепогодна зовнішня антена для інтернету Йота секторного типу, встановлюється на стіну або на щоглу. Коефіцієнт посилення сигналу Yota становить до 10 дБ. Пристрій виконаний у міцному водонепроникному пластиковому корпусі. Фахівці стверджують, що комплектний кабель слід відправити в смітник і придбати кабель іншої марки, що характеризується меншим загасанням сигналу. Вартість моделі складає близько 1500 рублів.

Панельна антена MIMO 18 дБ BOX 4G LTE/3G

Якщо ви підшукуєте зовнішню антену MIMO 4G з вбудованим модемом, зверніть увагу на представлену модель. Правильніше сказати, що модем тут не вбудований, а вбудований - знімаємо кришку з водонепроникного блоку, встановлюємо туди USB-модем Yota і закриваємо блок. Коефіцієнт посилення становить до 18 дБ, вартість моделі - близько 7000 рублів.

HiTE PRO GRID SMA

Дана зовнішня антена є параболічною, вона забезпечує потужний коефіцієнт посилення до 2х24 дБ. Антена дуже велика, але має чудову діаграму спрямованості – є шанс організувати прийом інтернету на дачі при значному віддаленні від базових станцій оператора. При цьому вона відрізняється більш ніж доступною ціною – близько 9000 рублів. Обов'язково придивіться до даної моделі, якщо ви проживаєте далеко від міста і маєте труднощі з прийомом сигналу Yota.

M-Tech DUAL BAND BOX

Перед нами вулична антена Yota 4G LTE вартість всього 7, 5 тис. рублів. Вона працює на двох частотах – 800 та 2600 МГц, забезпечуючи впевнений прийом сигналу. Коефіцієнт посилення на частоті 800 МГц становить 2х14 дБ, на частоті 2600 МГц – 2×21 дБ. Для роботи виробу необхідний модем Yota із роз'ємами для зовнішньої антени (TS9 або CRC9). Встановіть модем у герметичний бокс, спрямуйте пристрій у бік найближчих базових станцій та спробуйте вийти в інтернет.

Що вибрати в підсумку

Якщо у вашому модемі є антенні гнізда, то найкращим варіантом стане антена на вулицю. У вуличних умовах прийом завжди краще, ніж усередині будівель. А якщо антенна система буде змонтована на антенний стовп або дах будинку, то ефективність збільшиться. Ми рекомендуємо придивитися до панельних або параболічних антен. Для роботи всередині міської квартири досить простий штирьовий моделі. Якщо не можете впоратися з монтажем самостійно, зверніться до тих, хто займається встановленням антен Yota професійно.